Mój Play: Anulowanie umowy na odległość - co teraz? - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Anulowanie umowy na odległość - co teraz?

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   jakubmal Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 12
  • Rejestracja Thu, 09 Feb 12
  • Miejscowość:Kraków
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:Play Abonament

Napisano 09 February 2012 - 15:28

Pierwszy temat, który zobaczyłem po wejściu na forum, jak na ironię: http://www.mojplay.p...telefonicznych/

12 stycznia zadzwoniłem do BOK żeby zamówić abonament, bo parę dni wcześniej już wydzwaniali i pomyślałem sobie, że oni mają premie na postawie ilości zamówień, więc nie będę wredny i dam im zarobić. Wiedziałem jaki abonament chce i podkreśliłem to wyraźnie w rozmowie "All Inclusive 59 za 39zł brutto miesięcznie" (jeśli dobrze teraz pamiętam te ich oferty). Nawiasem to jest LongPlay II 49 z rabatem wg regulaminu. W trakcie rozmowy (i to mnie powinno zaniepokoić) szanowny (tfu) Pan Konsultant dwa razy zaczął mi mówić o innych ofertach, pomimo tego, że od razu powiedziałem jaka mnie interesuje.

Oczywiście następnego dnia nastąpiło zdziwienie, bo na maila dostałem potwierdzenie zamówienia na LongPlay II 69 i ja rozumiem, że to jest 20zl tylko, ale nic mnie to nie obchodzi i nie zamierzam odpuścic ;) Od razu zadzwoniłem na BOK (i to chyba kolejny błąd), gdzie przekierowali mnie do innego działu, gdzie po 3 minutach oczekiwania inny Miły Pan powiedział mi, że procedura jest taka, że tę ofertę trzeba anulować, zamówić nową, i że to anulowanie będzie priorytetowo w ciągu kilku dni.

Abstrahując od tego że regulamin mówi o "niezwłocznym" powiadomieniu klienta o rezultacie anulowania, niedługo mija 30 dni, więc będą musięli oddzwonić. Po drodze było kilka zgłoszeń - skarg przez WWW, ale chyba nie muszę opisywać z jakim rezultatem.

Z jednej strony jest ważna kwestia - co mogę zrobić, jak się przygotować tym razem do rozmowy? I też, gdzie i jaką skargę mogę pisać, UKE?

Z drugiej ciekawi mnie - czy to taktyka całej firmy, czy sposób konsultantów na życie. Np. w bankach spotkałem się z tym, że podnoszą opłaty na karty kredytowe, a kiedy zadzwonisz żeby zrezygnować, obniżają do poprzednich, a więc teoretycznie nic nie tracą, a mogą zyskać na tych którzy nie zauważą. Ale taka akcja wygląda na skoordynowaną wyżej, tymczasem ten przypadek jest nieco inny.

Także się powtórzę, ale skoro duże firmy obracając milionami walczą o każdą złotówkę próbując naciągnąć klienta, tak my powinniśmy robić tak samo :angry:

//EDIT: Chodzi o Replay AllInclusive 59 bez telefonu Oferta na stronie Play
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   annika Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 188
  • Rejestracja Sat, 05 Nov 11
  • Taryfa:Inna
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 09 February 2012 - 17:26

Po pierwsze osoby w punktach obsługi tez mają premię od sprzedaży, więc dając zarobić innym nie dajesz drugim. Umowy konsultuje się przez telefon albo samemu zamawia przez internet, bo ponoć coś gdzieś czasem jest tam tańsze. Z drugiej strony możliwość zastanowienia się i odstąpienia od umowy w ciągu 10 dni też jest niezła.

A po drugie, to sam sobie przeczysz, bo:
- All Inclusive 59 jest za 59 zł miesięcznie (opcja Long Play 49 + 10 zł za 250 MB w promocji)
i nie ma team żadnego rabatu, a rabat 10 zł jest właśnie w Long Play 69, więc??
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   jakubmal Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 12

Napisano 09 February 2012 - 20:30

Wyświetl postUżytkownik annika dnia 09 February 2012 - 17:26 napisał

Po pierwsze osoby w punktach obsługi tez mają premię od sprzedaży, więc dając zarobić innym nie dajesz drugim. Umowy konsultuje się przez telefon albo samemu zamawia przez internet, bo ponoć coś gdzieś czasem jest tam tańsze. Z drugiej strony możliwość zastanowienia się i odstąpienia od umowy w ciągu 10 dni też jest niezła.

A po drugie, to sam sobie przeczysz, bo:
- All Inclusive 59 jest za 59 zł miesięcznie (opcja Long Play 49 + 10 zł za 250 MB w promocji)
i nie ma team żadnego rabatu, a rabat 10 zł jest właśnie w Long Play 69, więc??

Ah, sorry, zupełnie mi umknęło napisać, że to Replay AllInclusive 59 bez telefonu, dlatego 39zł i nie ma opcji wymówienia w ciągu 10 dni. Anyway, dzięki ;)

A tu miałem na myśli, że zamiawiając przez Internet nikomu nie dam zarobić.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   annika Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 188
  • Rejestracja Sat, 05 Nov 11
  • Taryfa:Inna
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 09 February 2012 - 21:15

Teraz lepiej <_<
Skoro anulowałeś, to teraz tego pilnuj.
Żeby się nie okazało, że Twoją umowę podpisał ktoś na drugim końcu Polski
, eh nie umiem tego wątku znaleźć otym przypadku, w kazdym razie monitoruj to co się dzieje z tamtą umową
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   play4you1 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 640
  • Rejestracja Wed, 14 Oct 09
  • Miejscowość:WARSZAWA

Napisano 10 February 2012 - 12:24

Wyświetl postUżytkownik jakubmal dnia 09 February 2012 - 20:30 napisał

Ah, sorry, zupełnie mi umknęło napisać, że to Replay AllInclusive 59 bez telefonu, dlatego 39zł i nie ma opcji wymówienia w ciągu 10 dni. Anyway, dzięki ;)

A tu miałem na myśli, że zamiawiając przez Internet nikomu nie dam zarobić.

Słuchaj, jesli dostałeś nie taką umowę jak chciałeś to w ciągu 10 dni musisz odesłać rezygnacje do e-shopu. zrobiłeś to? jeśli tak jest okej wrazie czego pisz do mnie na prv sprawdzimy co z tą umową.
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   jakubmal Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 12

Napisano 14 February 2012 - 17:41

BOK zadzwonił z wiadomością, że po ponownym odsłuchaniu rozpatrzono zgłoszenie pozytywnie.
Mam odesłać pocztą potwierdzenie odbioru zamówienia, którego to potwierdzenia nie dostałem. Ponieważ nie jest ono wysyłane priorytetem, więc wnioskując po tym, że już minął miesiąc, zaginęło ono gdzieś po drodze. I konsultantka powiedziała, że musi to sprawdzić itd. i gdy zadzwoni następnym razem to poda wszystkie warunki (finansowe, techniczne, ...)
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   play4you1 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 640
  • Rejestracja Wed, 14 Oct 09
  • Miejscowość:WARSZAWA

Napisano 15 February 2012 - 12:58

Wyświetl postUżytkownik jakubmal dnia 14 February 2012 - 17:41 napisał

BOK zadzwonił z wiadomością, że po ponownym odsłuchaniu rozpatrzono zgłoszenie pozytywnie.
Mam odesłać pocztą potwierdzenie odbioru zamówienia, którego to potwierdzenia nie dostałem. Ponieważ nie jest ono wysyłane priorytetem, więc wnioskując po tym, że już minął miesiąc, zaginęło ono gdzieś po drodze. I konsultantka powiedziała, że musi to sprawdzić itd. i gdy zadzwoni następnym razem to poda wszystkie warunki (finansowe, techniczne, ...)

w takim razie będzie kontakt, także jak możesz też przed 17 odbieraj telefony z BOK :) i myślę, że sprawa zostanie zakończona.
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   jakubmal Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 12

Napisano 15 February 2012 - 22:21

Wyświetl postUżytkownik play4you1 dnia 15 February 2012 - 12:58 napisał

w takim razie będzie kontakt, także jak możesz też przed 17 odbieraj telefony z BOK :) i myślę, że sprawa zostanie zakończona.

Załatwiona pozytywnie ;)
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   milek Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 3
  • Rejestracja Mon, 11 Jul 11
  • Miejscowość:Rzeszów
  • Telefon:Xperia 8
  • Taryfa:Longplay Telefon

Napisano 16 February 2012 - 18:07

Gdzie mogę znaleźć "numer zamówienia", który należy wpisać do oświadczenia o odstąpieniu od umowy? Umowę zawarłem przez telefon, a dziś odebrałem od kuriera.
0

Strona 1 z 1