Mój Play: Orange do play - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Orange do play

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   tasiorsko Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja Sat, 25 Sep 10
  • Miejscowość:Skarżysko
  • Operator:PLAY
  • Telefon:6700c
  • Taryfa:Play Abonament

Napisano 09 February 2012 - 13:06

Witam jak w temacie chce przenieś numer do paly z orange numer mam dwa miesiące co mi bedzie potrzebne i nie wiem czy jest numer zarejstrowany jak to sprawdzic ?
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   annika Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 188
  • Rejestracja Sat, 05 Nov 11
  • Taryfa:Inna
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 09 February 2012 - 17:11

Rozumiem, że numer jest na kartę i kupiony dwa miesiące temu? Nie powinien być na nikogo zarejestrowany, więc albo zadzwoń na BOK Orange to potwierdzić, albo od razu idź do ich punktu zarejestrować ten numer na siebie. Potrzebny będzie jakiś dokument tożsamości - dowód osobisty albo paszport, być może jeszcze duża karta z numerem PUK, na infolinii powiedzą Ci, czego wymaga Orange.
A potem już do punktu Play żeby przenieść.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Orfi Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 28
  • Rejestracja Fri, 20 Jan 12
  • Miejscowość:Lublin
  • Telefon:Nokia E51, Nokia E52, Nokia N8
  • Taryfa:Play Abonament
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 10 February 2012 - 01:44

Wyświetl postUżytkownik tasiorsko dnia 09 February 2012 - 13:06 napisał

Witam jak w temacie chce przenieś numer do paly z orange numer mam dwa miesiące co mi bedzie potrzebne i nie wiem czy jest numer zarejstrowany jak to sprawdzic ?

Jeżeli numer kupiłeś jako nowy, to nie ma problemu, bo nie powinien być na nikogo zarejestrowany ( wątpię, żeby BOK Orange udzielił Tobie telefonicznie informacji na temat czy numer jest zarejestrowany a tym bardziej na jakie dane osobowe- takie rzeczy pozostają dla wiadomości operatora, prokuratury lub sądu). Do dokonania rejestracji potrzebne będą karta SIM, plastik z którego wyłamuje się SIM tam gdzie jest PIN i PUK i dowód osobisty (numer może zarejestrować na swoje dane osobowe tylko osoba dorosła). Wyposażony w to wszystko udajesz się do Salonu Firmowego Orange (a nie do punktu Orange, bo tam jest możliwa rejestracja numeru tylko wtedy, gdy przenosisz to, do Orange na abonament a w innym przypadku odprawią Cię z kwitkiem) i tam rejestrujesz numer. Później dajesz im z dzień luzu ( system w Orange też lubi działać z opóźnieniem ), żeby było zaktualizowane i idziesz do Play, gdzie wyrażasz chęć skorzystania z ich oferty. Reszta to już tylko wybór oferty i oczekiwanie minimum 12 godzin na zwolnienie numeru w Orange i przeniesienie go do Play ( o czym będziesz informowany SMS-ami ), później karta z Orange przestanie działać (nieudana rejestracja karty SIM), wkładasz kartę Play, którą dostałeś i to tyle. Aha i jeszcze jedno dane osobowe na karcie rejestracyjnej z Orange muszą się zgadzać z tymi na wniosku do Play; nie może być tak, żeby na jednym było np. tylko jedno imię a na drugi dwa imiona i nazwisko, bo Orange nie zwolni numeru. Tak samo z adresem, musi być dokładnie jak na karcie rejestracji w Orange.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   hsurim Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 437
  • Rejestracja Fri, 13 Nov 09
  • Miejscowość:Warszawa (mazowieckie)
  • Telefon:Samsung B2100 / C3050 / B5722 / I5700
  • Taryfa:Inna
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 10 February 2012 - 06:50

Po zarejestrowaniu numeru u orangutana - dla własnego dobra - poproś o 'papier' rejestracji numeru.
Wówczas będziesz miał czarno na białym, jakie dane masz u nich zarejestrowane.
0

Strona 1 z 1