Witam,
sprawa wygląda następująco: 18 miesięcy temu miałem przyjemność przedłużyć umowę korzystając z "RePlay Ekstra LongPlay z minutami" i mniej więcej tak to wyglądało:
- 350 minut
- 113 minut do wszsytkich na cały okres
- stan darmowy na cały okres
+ jeszcze jakieś minuty na ileś czasu (dawno było, prepraszam ale nie pamiętam...)
I to za 34,5zł.
Jako że 4 lutego umowa się skończyła spojrzałem co mi teraz za ofertę dadzą. Patrze, a tam "Stan darmowy 69":
- 350 minut
- 100 minut na 6 miesięcy
- stan darmowy na cały okres
Za powyższe mam płacić 49zł.
Pisałem do obsługi online to mi proponowali "Stan darmowy 49" za 29zł oczywiście o 170 minut mniej niż mam teraz (przypominam że teraz płacę 34,5).
No i teraz pytanie do Was: naprawdę jest taka bieda że nic innego nie można zaproponować? Powyższego w ogóle nie jestem w stanie pojąć...
Strona 1 z 1
przedłużenie? ... czyli jak z 34,5 zrobić 49
Napisano 07 February 2012 - 01:06
Jak napiszesz wypowiedzenie to otrzymasz ofertę bez telefonu na 12 miesięcy z 50 % zniżką
http://bada-world.pl
Twoje ogólnopolskie forum o platformie bada OS!
Napisano 07 February 2012 - 20:36
Jak odpowiadała Ci tamta oferta i nie masz nic przeciwko temu, aby związać się z Play na kolejne aż 18 miesięcy, to weź tą samą ofertę.
Jej regulamin wciąż jest na stronie Play z adnotacją: "Obowiązuje od 22.07.2010 do odwołania" - więc rozumiem, że nie był odwoływany.
Oferta Promocyjna „RePlay Ekstra LongPlay z minutami”
Obejrzyj też inne oferty promocyjne RePlay: Regulaminy promocji
A nie przejmuj się tym, co Ci zaproponował jakiś telemarketing (bo rozumiem, że z tak dostałeś nieodpowiadającą Ci ofertę). Przerabiają teraz Stan Darmowy, to każdemu oferują, tylko różne wielkości abo.. tak to działa.
Jej regulamin wciąż jest na stronie Play z adnotacją: "Obowiązuje od 22.07.2010 do odwołania" - więc rozumiem, że nie był odwoływany.
Oferta Promocyjna „RePlay Ekstra LongPlay z minutami”
Obejrzyj też inne oferty promocyjne RePlay: Regulaminy promocji
A nie przejmuj się tym, co Ci zaproponował jakiś telemarketing (bo rozumiem, że z tak dostałeś nieodpowiadającą Ci ofertę). Przerabiają teraz Stan Darmowy, to każdemu oferują, tylko różne wielkości abo.. tak to działa.
Napisano 07 February 2012 - 20:45
Możesz też wcale nie przedłużać i mieć to co masz na czas nie określony
http://bada-world.pl
Napisano 07 February 2012 - 21:24
haha no to się wygłupiłam!
Faktycznie, jeśli obecna oferta okaże się najlepsza z całej palety, trzeba po prostu powiedzieć wszystkim konsultantom, że sam się odezwiesz, jak będziesz chciał. Po co się pakować w kontrakt, jak można mieć to samo + możliwość wypowiedzenia umowy w każdej chwili. No chyba że chciałoby się znowu na 6 miesięcy mieć "Nieograniczone rozmowy w Play", bo wygląda na to, że nic się nie traci po upływie okresu zastrzeżonego.
Faktycznie, jeśli obecna oferta okaże się najlepsza z całej palety, trzeba po prostu powiedzieć wszystkim konsultantom, że sam się odezwiesz, jak będziesz chciał. Po co się pakować w kontrakt, jak można mieć to samo + możliwość wypowiedzenia umowy w każdej chwili. No chyba że chciałoby się znowu na 6 miesięcy mieć "Nieograniczone rozmowy w Play", bo wygląda na to, że nic się nie traci po upływie okresu zastrzeżonego.
Napisano 10 February 2012 - 17:17
Mam ten samo abo za 34,5 zł. Proszę mi powiedzieć, czy wszystkie pakiety wyzej wymienione (- 350 minut,- 113 minut do wszsytkich na cały okres, - stan darmowy na cały okres) pozostaną dalej w abo jeżeli przejdzie on na czas niekreśolny po wygaśnięciu umowy.
Napisano 10 February 2012 - 21:44
Tak jak pisałam post wyżej, z tego co szybko przejrzałam umowę wszędzie pisało że pozostają, tylko oczywiście nieograniczone rozmowy, które i tak nie są na cały okres, dalej ich nie ma. Możesz otworzyć regulamin i sam się przekonać
Strona 1 z 1

Logowanie