Play się skończył?
Napisano 06 February 2012 - 12:52
- zamiast prostych i jasnych zasad jak na początku mamy zagmatwane "promocje" i pakiety które i tak zmierzają tylko do tego żeby wydoić klienta z kasy. Na początku był PlayFresh i wszystko jasne - dziś pakiety, taryfy, promocje - z tego można skorzystać tu, z tego tam - mało kto już to w całości ogarnia. Identycznie jak W3
- wszystkie rzeczy które mnie do Play przyciągnęły na początku już nie obowiązują - smsy przy doładowaniu - jak było na początku a jak jest teraz, usługa "zbieraj minuty" - jaka była przedtem a jaka jest teraz, wymieniać tak można długo.
Jednym słowem dzisiaj już Play nie oferuje praktycznie nic innego niż konkurencja ani nic lepszego a to co było na początku to tymczasowa strategia zmiarzająca do wyrwania jak największej ilości klientów.
Napisano 06 February 2012 - 17:48
Użytkownik giaur dnia 06 February 2012 - 12:52 napisał
Jak to nie oferuje?
Przecież Play to jedyna w Polsce sieć 4g...
(wypowiedź oczywiście ironiczna).
Napisano 06 February 2012 - 22:10
Użytkownik hsurim dnia 06 February 2012 - 15:56 napisał
Owszem. Ale napływ spowodowany jest tym, że za daną cenę jest więcej minut jak ktoś się nie zagłębia w takie dale jak czy minuty przechodzą na następny miesiąc i można dostać odrobinę lepszy telefon co ma nie czarujmy się związek z preferencyjnymi warunkami rozliczeń z innymi sieciami. Problem w tym, że ludzie oczekują też takich rzeczy jak jako taka obsługa klienta czy słyszalność w trakcie rozmów... a play tego, mnie przynajmniej nie dał i zmieniłem operatora i jestem w pełni zadowolony. Atmosfera u innych patrząc na to forum też jest w tym zakresie jasna. Czy sieć się skończyła nie wiem, ale napływ nieświadomych się skończy, okres preferencyjnych rozliczeń z innymi sieciami też się skończy, dokładnie z końcem roku...
Napisano 07 February 2012 - 15:19
Użytkownik n.n. dnia 07 February 2012 - 14:32 napisał
Wielokrotnie czytałem o jakości połączeń - jakkolwiek ja sam nigdy nie miałem w Playu problemów z jakością większych niż w innych sieciach, nawet na starych telefonach 2g.
A co do obsługi klienta - jak byłem w Erze to tzw. "obsługa klienta" robiła sobie takie jaja, ze jak najbardziej - takiej jakości obsługi klienta jak była w Erze to nie chce. To właśnie w Erze się nauczyłem, żeby nie dzwonić na infolinię bo to nie ma sensu.
Napisano 07 February 2012 - 18:03
Użytkownik n.n. dnia 07 February 2012 - 14:32 napisał
Tak, świadomie NIE CHCĘ operatora pokroju np. orangutana - pozostali ... nie sądzę, aby byli lepsi a cenowo wszyscy są daleko w tyle.
Nie wiem jakim cudem dałem się im zwodzić, ale za to, to ich 'szkolenie' teraz mi się przydaje.
A skoro Play cenowo przebija wszystkich, to recepta egzystencji w tej sieci jest bajecznie prosta: NIC na gębę !
Potem tylko egzekwowanie tego, co zostało uzgodnione pisemnie (może być mailowo)
Napisano 07 February 2012 - 18:23
Użytkownik hsurim dnia 07 February 2012 - 18:03 napisał
Potem tylko egzekwowanie tego, co zostało uzgodnione pisemnie (może być mailowo)
Ja bym sobie tylko pozwolił tu dodać, ze to jest recepta na egzystencją w każdej sieci. Całkiem niedawno - w zeszłym miesiącu - przerabiałem cyrki z tzw. "obsługa klienta" u jednego z operatorów stacjonarnych. Sprawę oczywiście rozwiązał dopiero UKE.
Napisano 07 February 2012 - 18:27
Napisano 07 February 2012 - 19:01
Użytkownik hsurim dnia 07 February 2012 - 18:27 napisał
W pełnie się z Tobą zgadzam. Ale wracamy tu do początku wątku i tego co napisał giaur.
Ja - i nie tylko ja - od pewnego czasu zauważam psucie oferty. Abonamenty w Play od czasu oferty All inclusive przestały być dla mnie kompletnie opłacalne. Fresh jest nadal rewelacyjny, ale niestety i tu systematycznie jest coraz gorzej od momentu podzielania Fresha na profile aż do likwidacji "30 za 10". A przypuszczam, że już wkrótce Play przestanie się ofertowi wyróżniać (no może się będzie dalej wyróżniał miliardem minut i nieograniczonym FB, ale to na pewno nie są rzeczy, które mnie przyciągną).
Napisano 10 February 2012 - 21:36
Cytat
wow no to jest coś, to się na reklamę dla konkurencji nadaje.
A tak przy okazji, to czy ktoś z was widziała te szumnie zapowiadane reklamy Orange'u, że na podstawie badań Play SmartNetSurfers oni mają najlepszy net z Wielkiej Trójki? Bo ja nie i jestem zawiedziona...

Logowanie