Mój Play: Zmiana regulaminu. - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Zmiana regulaminu.

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   jan.czytelnik Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 4
  • Rejestracja Mon, 10 Oct 11
  • Miejscowość:Warszawa
  • Operator:Era
  • Taryfa:Play Abonament

Napisano 04 February 2012 - 16:35

Witam.

Dostałem pismo, że z dniem 20 marca 2012r zmianie ulega "Regulamin świadczenia Usług Telekomunikacyjnych dostepu do internetu przez P4 dla Abonentów".

Chce rozwiązac umowe z powodu zmiany regulaminu.

W piśmie jest też informacja, że P4 ma prawo dochodzi opłaty specjalnej/kary umownej za zerwnie umowy.

Mam pytanie czy P4 może żądac zapłaty kary za wcześniejsze rozwiązanie umowy ?

Pozdrawiam
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   wrotekpoz Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 27
  • Rejestracja Mon, 16 Jan 12
  • Miejscowość:Poznań
  • Operator:PLAY
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 04 February 2012 - 16:36

tak, jeśli regulamin się zmienia na korzyść abonenta to mogą dochodzić kwoty udzielonych rabatów. tak samo jeśli zmiana regulaminu wynika z zmiany prawa polskiego
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   max560 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 25
  • Rejestracja Fri, 06 Jan 12
  • Taryfa:One Play

Napisano 09 February 2012 - 15:59

Wyświetl postUżytkownik jan.czytelnik dnia 04 February 2012 - 16:35 napisał

Witam.

Dostałem pismo, że z dniem 20 marca 2012r zmianie ulega "Regulamin świadczenia Usług Telekomunikacyjnych dostepu do internetu przez P4 dla Abonentów".

W piśmie jest też informacja, że P4 ma prawo dochodzi opłaty specjalnej/kary umownej za zerwnie umowy.

Pozdrawiam

Czytaj drugą strone.

III - Jednocześnie informujemy, że zgodnie z art. 60 a ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne (Dz.
U. Nr 171, poz. 1800, z póź. zm.), w przypadku braku akceptacji zmian przedstawionych powyżej przysługuje Państwu
prawo wypowiedzenia umowy o świadczenie usług telekomunikacyjnych (*Umowa*) w terminie 14 dni od dnia otrzymania
przez Państwa niniejszego pisma. Jednakże zwracamy uwage, że proponowane zmiany polegają na usunięciu niedozwolonych
klauzul umownych i w razie skorzystania przez Państwa z prawa do wypowiedzenia Umowy przed upływem czasu określonego,
na jaki Umowa została zawarta. P4 Sp.z o.o ma prawo dochodzić od Państwa opłaty specjalnej/kary umownej w wysokości
nieprzekraczającej równowartości ulgi przyznanej Państwu, pomniejszonej o proporcjonalną jej wartość za okres od
dnia zawarcia Umowy do dnia jej rozwiązania.

Masz czarno na białym - [Zmiana regulaminu nie daje możliwości wypowiedzenia umowy bez naliczenia kary umownej]

Dla mnie jest niezrozumiałe to... ?

§16 ust. 11, a w przypadku Regulaminów wymienionych w pkt.I ust. 3-6 powyżej §14 ust. 11 w brzmieniu.
Operator może, według własnego wyboru, rozwiązać Umowe w każdym czasie ze skutkiem natychmiastowym,
bez zachowania okresu wypowiedzenia, lub zawiesić świadczenie Usługi Telekomunikacyjnej bez odszkodowania
w przypadku działania na szkodę Operatora lub korzystania z usług świadczonych przez Operatora
niezgodnie z prawem lub Umową.

Rozumiem że w Play-a pracują zdolni prawnicy/w co nie wątpię :)
- Ale pisanie [działania na szkodę Operatora] - no cóż - nic dodać nic ująć (...!)

Na zakończenie: Kiedy będzie następna zmiana Regulaminu ? To tak do tych co w kolejce po...?
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   play4you1 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 640
  • Rejestracja Wed, 14 Oct 09
  • Miejscowość:WARSZAWA

Napisano 10 February 2012 - 13:45

Wyświetl postUżytkownik jan.czytelnik dnia 04 February 2012 - 16:35 napisał

Witam.

Pozdrawiam

Tak jak w treści pisma jest napisane, ta zmiana w regulaminie nie uprawnia do rozwiązania Umowy Abonenckiej bez ponoszenia Opłaty Specjalnej.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   annika Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 188
  • Rejestracja Sat, 05 Nov 11
  • Taryfa:Inna
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 10 February 2012 - 21:30

Hehe do mnie tez dziś dotarło.
Ile to klauzul niedozwolonych miała Play, że ja tego do tej pory nie zauważyłam B)
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   dizers Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1
  • Rejestracja Wed, 13 Apr 11
  • Miejscowość:śląsk lub zakamuflowana opcja niemiecka
  • Telefon:generalnie HTC

Napisano 12 February 2012 - 00:48

Witam, też dziś dostałem ten syf z informacją o zmianie regulaminu. Wg mnie zapis "§16 ust. 11, a w przypadku Regulaminów wymienionych w pkt.I ust. 3-6 powyżej §14 ust. 11 w brzmieniu.
Operator może, według własnego wyboru, rozwiązać Umowe w każdym czasie ze skutkiem natychmiastowym,
bez zachowania okresu wypowiedzenia, lub zawiesić świadczenie Usługi Telekomunikacyjnej bez odszkodowania
w przypadku działania na szkodę Operatora lub korzystania z usług świadczonych przez Operatora
" nie jest dozwolony ponieważ nie daje użytkownikowi żadnych praw. Mogą sie na każdego wypiąć w każdej chwili !!!
Prześlę to pismo do Rzecznika Praw Konsumentów niech się wypowie ......co wy na to ?
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Orfi Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 28
  • Rejestracja Fri, 20 Jan 12
  • Miejscowość:Lublin
  • Telefon:Nokia E51, Nokia E52, Nokia N8
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 12 February 2012 - 16:18

Wyświetl postUżytkownik dizers dnia 12 February 2012 - 00:48 napisał

Witam, też dziś dostałem ten syf z informacją o zmianie regulaminu. Wg mnie zapis "§16 ust. 11, a w przypadku Regulaminów wymienionych w pkt.I ust. 3-6 powyżej §14 ust. 11 w brzmieniu.
" nie jest dozwolony ponieważ nie daje użytkownikowi żadnych praw. Mogą sie na każdego wypiąć w każdej chwili !!!
Prześlę to pismo do Rzecznika Praw Konsumentów niech się wypowie ......co wy na to ?

Tylko w jakim celu prześlesz, skoro Play z takiej klauzuli musiał zrezygnować zobowiązany do tego przez sąd i teraz przesyła informację na ten temat, bo zmienia to regulamin świadczonej przez niego usługi telekomunikacyjnej. Dodajmy, ze zmienia się to na korzyść dla nas klientów, więc co ma do tego wnieść opinia Rzecznika Praw Konsumentów ? Gdybyś ten zapis przesłał do RPK w 2010r. to wtedy byłoby to jak najbardziej zasadne.
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   max560 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 25
  • Rejestracja Fri, 06 Jan 12
  • Taryfa:One Play

Napisano 18 February 2012 - 16:20

Wyświetl postUżytkownik annika dnia 10 February 2012 - 21:30 napisał

Hehe do mnie tez dziś dotarło.
Ile to klauzul niedozwolonych miała Play, że ja tego do tej pory nie zauważyłam B)

Na same sms i maile - aby powiadomić abonentów o zwrocie kasy, wybulili ok 1,5 mil zł;)
Zmiana regulaminu jest już widoczna w TV!!
0

Strona 1 z 1