Mój Play: Rezygnacja z umowy - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Rezygnacja z umowy

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   gr0chu Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1
  • Rejestracja Fri, 03 Feb 12
  • Operator:PLAY
  • Telefon:Galaxy Ace
  • Taryfa:Inna

Napisano 03 February 2012 - 17:21

Witam,

Otrzymalem przedwczoraj pismo od P4 o zmianach w regulaminie swiadczoych uslug. Na samym dole znajduje sie adnotacja informujaca mnie, ze moge nie zaakceptowac zmian w umowie, co jest rownoznaczne z zerwaniem dotychczasowych uslug, jednakze P4 ma prawo doomagania sie odszkodowania w wyniku zerwania umowy. Moje pytanie brzmi. Czy faktycznie w razie nieaakceptowania nowego regulaminu poniose kare, pomimo tego, ze zmuszaja mnie nowe warunki umowy? Wiem, ze ponosi sie oplaty jesli zerwe umowe w trakcie jej trwania.

Pozdrawiam

P.S. Jesli zdublowalem temat, badz umiescilem go w niewlasciwym miejscu, z gory przepraszam i prosze zarazem o przeniesienie ;)
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   play4you1 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 640
  • Rejestracja Wed, 14 Oct 09
  • Miejscowość:WARSZAWA

Napisano 03 February 2012 - 21:50

Tak. Jeżeli zdecydujesz się zerwac Umowe poniesiesz kare.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   patkow Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja Fri, 09 Mar 12
  • Miejscowość:Bydgoszcz
  • Taryfa:Longplay Telefon

Napisano 06 April 2012 - 10:23

Wyświetl postUżytkownik play4you1 dnia 03 February 2012 - 21:50 napisał

Tak. Jeżeli zdecydujesz się zerwac Umowe poniesiesz kare.

Przepraszam, że odgrzewam i mocno po czasie, ale jestem tu nowy, więc CZEŚĆ :)

Zgodnie z prawem, operator nie ma prawa obciążyć nikogo karą w powyższym przypadku. To jest zapis niedozwolony. Przy każdej zmianie umowy odbiorca ma prawo wypowiedzieć ją bez konsekwencji - tak stanowi polskie prawo.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   silvers Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 80
  • Rejestracja Mon, 05 Mar 12
  • Miejscowość:Zawiercie
  • Telefon:Samsung Galaxy S II
  • Taryfa:Inna
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 07 April 2012 - 14:52

Też się dołączę z własną opinią i powiem że jeśli p4 by mi takie pismo przysłało a warunki by były gorsze/droższe to od razu nie akceptuje tego a jeśli bym dostał karę za zerwanie to pozywam właśnie wg w/w zapisu i choćbym miał szukać tydzień tego paragrafu to poświecę czas bo narzucanie nowości w regulaminie a potem żądanie kary za nie zaakceptowanie tego co jakiś dyrektorek sobie wymyśli nie jest fair a z tego co pamiętam play nosił się z tekstem aż 7/10 klientów przenosi numery do play gdyż my gramy uczciwie czy jakoś tak czyżby jednak nie ?
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   patkow Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja Fri, 09 Mar 12
  • Miejscowość:Bydgoszcz
  • Taryfa:Longplay Telefon

Napisano 10 April 2012 - 11:14

Najśmieszniejsze jest to, że najczęściej sieć przesyła nowy regulamin, gdy UKE nakaże im wykreślenie zapisów niedopuszczalnych i w tym samym pimie napiszą klejny niedopuszczalny zapis, że mogą nas obciążyć karą umowną jeśli odstąpimy - bo to nie z ich winy zmienia się regulamin.
Tak na prawdę mnie jako abonenta guzik interesuje z jakiego powodu zmienia się regulamin - ja podpisywałem inny podczas zawierania umowy i obowiązuje mnie tylko ten, który podpisałem, a każda zmiana daje mi możliwość zerwania umowy.

@silvers - jak coś, to nie trudź się z szukaniem paragrafu. Moja żona jest prawnikiem i zawsze służę pomocą z podaniem cyferki z kodeksu :)
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

Strona 1 z 1