Mój Play: Jestem byłym wsółpracownikiem PLAY - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Jestem byłym wsółpracownikiem PLAY Do tej pory nikt mi nie zapłacił za wykonane/ą pracę/usługi !

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Playoszukany Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 4
  • Rejestracja Wed, 01 Feb 12
  • Miejscowość:Rybnik
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:Inna

Napisano 01 February 2012 - 16:12

Zostałemm namówiony na współpracę z Play. Sprzedałem sporo aktywacji, jednak do tej pory nikt mi za to nie zapłacił. Autoryzowany Partner firma EXEO z Wrocławia podpisał ze mną umowę po przez firmę trzecią a właściwie dwie reprezntowanymi przez Adama K****** i Marcina K******. Nieustannie namawiali mnie na coraz większą sprzedaż, trwało to 3 miesiące tzn. do chwili, gdy przyszedł termin zapłaty za usługi/pracę.

Nie będę pisał jaką to świetlaną przyszłość przedemną rysowali. Jak przyszło co do czego to nie dostałem OD NIKOGO ani grosza. Prowadzę działalność gospodarczą i przez ten cały zasrany PLAY wkopałem się w potężne długi. Mam nie zapłacone ZUS-y i inne rzeczy. Teraz będę musiał wziąść kredyt, żeby pospłacać wszystko. Z tego powodu wziłem też aktywacje dla 2 pracowników i przeniosłem dwa numery z Orange, gdzie mam karę do zapłącenia ponad 3000 zł. Nie płacę rachunków w Play od trzech miesięcy, bo nie mam pieniędzy.

Opisałem całą sytuację i wysłałem pismo - 5 stron A4 do zarządu P4 oraz do BOK. W odpowiedzi przysłali mi ponaglenie i wezwanie do zapłaty oraz informację, że jak nie zapłącę to nałożą na mnie karę za zerwanie umowy.
A przecież Play jest wykonawcą umów i to on czerpie z tego zyski!

Jestem załamany, bo mam dwoje małych dzieci i co miesiąc rachunki do zapłacenia. Czy na takie postępowanie PLAY, nie można już nic zrobić?
Ze swojej strony dopełniłem wszystkich formalności, jeśli chodzi o umowy itd. Czy ktoś mi zapałaci za moją pracę/usługi? Gdzie mogę szukać pomocy?

Użytkownik SuperNEO edytował ten post 03 February 2012 - 00:26

0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   play4you1 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 640
  • Rejestracja Wed, 14 Oct 09
  • Miejscowość:WARSZAWA

Napisano 01 February 2012 - 17:29

No tego raczej przez BOK nie wyjasnisz, bo BOK nie zajmuje się wyjaśnianiem takich spraw.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Orfi Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 28
  • Rejestracja Fri, 20 Jan 12
  • Miejscowość:Lublin
  • Telefon:Nokia E51, Nokia E52, Nokia N8
  • Taryfa:Play Abonament
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 01 February 2012 - 17:33

Z tym problemem powinieneś się udać na policję a nie do Play, bo jak rozumiem zostałeś oszukany przez firmę z którą podpisałeś umowę a która działała tylko w imieniu operatora Play. W opisanym przez Ciebie przypadku nieuczciwą okazała się firma, z którą współpracowałeś i do nich powinieneś się zgłosić po zapłatę za swoją pracę a jeżeli odmówią to niestety pozostają policja,sądy i komornicy, którzy na podstawie wyroku sądowego będą egzekwować dług jaki ta firma ma wobec Ciebie. Nie zwalnia to jednak Ciebie z płatności wobec Play czy Orange.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Bo(o)t_manager Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 80
  • Rejestracja Tue, 08 Jul 08
  • Miejscowość:Łódź
  • Zainteresowania:browar internet nicnierobienie

Napisano 01 February 2012 - 18:08

Wyświetl postUżytkownik play4you1 dnia 01 February 2012 - 18:29 napisał

No tego raczej przez BOK nie wyjasnisz, bo BOK nie zajmuje się wyjaśnianiem takich spraw.

BOk to fakt nic tu do tego nie ma.
Ale sam Play powinien dbać o swoją opinię i ma możliwości nacisku na kontrahentów, chyba.
Powinien spróbować może gdzieś indziej w playu, dać znać o nieuczciwych ludziach.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Playoszukany Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 4

Napisano 01 February 2012 - 19:43

AP, czyli Autoryzowany Partner reprezentuje firmę Play i to samo kolejna firma, która podpisuje umowę z AP.
Napisałem do ZARZĄDU P4, załączyłem emaile, umowy i inne dokumenty. Te same pismo wysłałęm do BOK.

Firma P4 realizuje zobowiązania zawarte w umowie i otrzymuje z tego tytułu korzyści finansowe. Czy w takim razie, takie umowy z klientami, mają moc prawną? Bo skoro ja podpisałem umowy w imieniu Play z klientem a nikt mi za nie nie zapłacił to mogę je anulować tak?

Widzę, że pracownicy Play stosują ogólnie przyjętą i nie zgodną z prawem spychologię. Pozamieszczam jeszcze opis mojej sytuacji na wszelkich forach w tym prawnych.
Jestem przekonany, że działania AP są zamierzone, by nie płacić swoich zobowiązań. A ja naiwny jeszcze jakiś czas starałem się pomagać klientom, którym sprzedałem aktywacje.

Moje szkody nie tylko polegają na tym, że mi nie zapłacili za zrealizowane aktywacje. Największą szkodą dla mnie jest to, że podjąłem inne zobowiązania finansowe Oprócz niezapłaconych ZUS-ów, mam jeszcze wiele innych zobowiązań i niezapłaconych faktur.

Podsumowując:

1. Podpisałem umowę o współpracy z Play.

2. Wziąłem nową aktywację na firmę i przeniosłem dwa numery z Orange.

3. Nikt mi nie zapłacił za moją pracę/usługi.

4. Popadłem w długi.

5. Zwolniłem pracownika itd.

6. Na koniec Play złoży wniosek do windykacji i komornik zabierze mi to co mam.

7. Trafię na czarną listę, jako dłużnik PLAY i Orange.

Dziękuję ci P4 - Play za możliwość sprzedaży w twojej legendarnej sieci. Niebawem odeślę wam kartę dostępu SID i inne rzeczy. Macie racje powinienem być dumny, że sprzedawałem w Play a pieniądze i długi, co tam ...

Tak właśnie powiem swoim małym dzieciom, kiedy będą głodne.
Życzę wam tego samego.
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Summer Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 52
  • Rejestracja Sun, 28 Aug 11
  • Miejscowość:Wrocław
  • Telefon:HTC Wildfire

Napisano 01 February 2012 - 23:21

Nie rozumiem co ma z tym wspolnego play?
Skoro masz sida za wykonany plan sprzedazowy powinienes dostac jagode.
O prowizje od pracodawcy powinienes walczyc na policji i w sadzie, a nie na forum play;p
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Playoszukany Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 4

Napisano 02 February 2012 - 15:24

Cyt.

"Nie rozumiem co ma z tym wspolnego play?
O prowizje od pracodawcy powinienes walczyc na policji i w sadzie, a nie na forum play;p "

Od jakiego pracodawcy? Gdybym miał pracodawcę to musiałby mi płacić ZUS i pokrywać wszstkie inne koszty, tak? Halo jest tam ktoś?
Niestety doszło do tego wszystkiego, bo założyłem działalność gospodarczą i dałem się namówić na Play.

A po za tym, czyje aktywacje sprzedawałem Orange?, Plusa?, czy Play?
Kto realizuje warunki umowy i czerpie z tego korzyści, Orange, Plus? czy Play?

A co z niepotrzebnymi aktywacjami w Play, kto mi zapłaci karę w Orange. Typowe podejscie Play, nie bierze za nic odpowiedzielaności.
Nie stać mnie na założenie sprawy w sądzie, która pewnie ciągnełaby się kilka lat.
Nie pisz mi dziecko, co ma do tego Play, bo ma wszystko. Jeśli nie potrafi wyegzekwować uczciwych działań swoich AP to Play jak njabardziej ponosi za wszystko odpowiedzialność.
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Orfi Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 28

Napisano 02 February 2012 - 18:13

Wyświetl postUżytkownik Playoszukany dnia 02 February 2012 - 15:24 napisał

Cyt.

"Nie rozumiem co ma z tym wspolnego play?
O prowizje od pracodawcy powinienes walczyc na policji i w sadzie, a nie na forum play;p "

Od jakiego pracodawcy? Gdybym miał pracodawcę to musiałby mi płacić ZUS i pokrywać wszstkie inne koszty, tak? Halo jest tam ktoś?
Niestety doszło do tego wszystkiego, bo założyłem działalność gospodarczą i dałem się namówić na Play.

A po za tym, czyje aktywacje sprzedawałem Orange?, Plusa?, czy Play?
Kto realizuje warunki umowy i czerpie z tego korzyści, Orange, Plus? czy Play?

A co z niepotrzebnymi aktywacjami w Play, kto mi zapłaci karę w Orange. Typowe podejscie Play, nie bierze za nic odpowiedzielaności.
Nie stać mnie na założenie sprawy w sądzie, która pewnie ciągnełaby się kilka lat.
Nie pisz mi dziecko, co ma do tego Play, bo ma wszystko. Jeśli nie potrafi wyegzekwować uczciwych działań swoich AP to Play jak njabardziej ponosi za wszystko odpowiedzialność.

Według mnie stroną sporu jest Autoryzowany Partner Play a nie P4, bo ten ostatni prawnie nie musi brać odpowiedzialności za działanie firmy zewnętrznej. Jeżeli nie podpisywałeś umowy bezpośrednio z Play to oni nic w tej sprawie nie zrobią, pomimo tego, że przysporzyłeś im zysku sprzedając ich usługi-aktywacje. Nie bardzo rozumiem, czemu przeniosłeś numery telefonów z Orange do Play jeżeli były one obciążone umowami terminowymi, co łączyło się pewnie z karą czyli tzw.zwrotem ulgi przyznanej przez operatora. Chyba nie sądziłeś, że Play zapłaci kary z tym związane. Tak czy inaczej musisz poszukać prawnika dobrze orientującego się w prawie gospodarczym, bo sam niewiele będziesz mógł zdziałać a pisanie do nich pism na niewiele się zda. Pozdrawiam i życzę powodzenia, bo w tej sprawie na pewno się przyda. Jeżeli zostawisz to tak jak jest to będziesz musiał spłacić sam wszystkie należności i nie pomoże Tobie ani Play ( bo nie ma w tym żadnego interesu )a Autoryzowany Partner tym bardziej, bo jak napisałeś to on spowodował Twoje kłopoty.
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Playoszukany Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 4

Napisano 02 February 2012 - 18:48

Wyświetl postUżytkownik Orfi dnia 02 February 2012 - 18:13 napisał

Według mnie stroną sporu jest Autoryzowany Partner Play a nie P4, bo ten ostatni prawnie nie musi brać odpowiedzialności za działanie firmy zewnętrznej. Jeżeli nie podpisywałeś umowy bezpośrednio z Play to oni nic w tej sprawie nie zrobią, pomimo tego, że przysporzyłeś im zysku sprzedając ich usługi-aktywacje. Nie bardzo rozumiem, czemu przeniosłeś numery telefonów z Orange do Play jeżeli były one obciążone umowami terminowymi, co łączyło się pewnie z karą czyli tzw.zwrotem ulgi przyznanej przez operatora. Chyba nie sądziłeś, że Play zapłaci kary z tym związane. Tak czy inaczej musisz poszukać prawnika dobrze orientującego się w prawie gospodarczym, bo sam niewiele będziesz mógł zdziałać a pisanie do nich pism na niewiele się zda. Pozdrawiam i życzę powodzenia, bo w tej sprawie na pewno się przyda. Jeżeli zostawisz to tak jak jest to będziesz musiał spłacić sam wszystkie należności i nie pomoże Tobie ani Play ( bo nie ma w tym żadnego interesu )a Autoryzowany Partner tym bardziej, bo jak napisałeś to on spowodował Twoje kłopoty.

Autoryzowany Partner reprezentuje Play - prawda, czy fałsz? Skreślić niepotrzebne.

Ze strony Play w zasadzie wystarczyłoby mi anulowanie umów i zmuszenie AP oraz firmy zewnętrznej do zapłacenie mi za usługi. Napisałęm to w piśmie do zarządu, nie byłem jednak świadom, że Play nie dba o swoją opinię i ma w głębokim poważaniu wszystkich.
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Orfi Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 28

Napisano 03 February 2012 - 01:38

Wyświetl postUżytkownik Playoszukany dnia 02 February 2012 - 18:48 napisał

Autoryzowany Partner reprezentuje Play - prawda, czy fałsz? Skreślić niepotrzebne.

Ze strony Play w zasadzie wystarczyłoby mi anulowanie umów i zmuszenie AP oraz firmy zewnętrznej do zapłacenie mi za usługi. Napisałęm to w piśmie do zarządu, nie byłem jednak świadom, że Play nie dba o swoją opinię i ma w głębokim poważaniu wszystkich.

Autoryzowany Partner reprezentuje Play zgadza się, ale nie pod względem ekonomicznym, bo jest firmą zewnętrzną na własnym rozliczeniu finansowym i ta firma właśnie nie wywiązała się z umowy z Tobą. W związku, z tym kłopoty finansowe, których doświadczasz spowodował nie Play, bo to nie P4 miało Tobie zapłacić a Autoryzowany Partner,z którym, jak to opisałeś zawierałeś umowę. To, że Autoryzowany Partner reprezentuje Play w zakresie zawierania umów o świadczenie usług telekomunikacyjnych nie świadczy jeszcze o tym, że Play musi zwrócić pieniądze za wykonaną pracę Tobie. Umów tych przeniesionych z Orange numerów nie anulują, nie łudź się, bo niby na jakiej podstawie prawnej, co najwyżej rozwiążą z winy abonenta, w przypadku braku płatności. Podpisywałeś te umowy, jak sądzę, dobrowolnie, więc powinieneś się z nich wywiązać i oni tak to pewnie rozumieją. Nie sądzę również, żeby Twoje pisma trafiły do zarządu a jeżeli nawet, to czy brane były pod uwagę. Takie działania Autoryzowanych Partnerów jakie opisałeś musiałyby mieć masowy charakter, żeby zarząd w ogóle się nimi zainteresował. W momencie, kiedy takie zdarzenia mogą mieć incydentalny charakter nie będą się martwić o swoją opinię, bo nie mają do tego specjalnego powodu ( nie oni bezpośrednio popisywali umowę). Według mnie, w tej sprawie, bezpośrednią stroną sporu jest firma, z którą podpisywałeś umowę i od niej powinieneś domagać się uregulowania zapłaty za swoją pracę.
0

Strona 1 z 1