Mój Play: Pytania nowicjusza - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Pytania nowicjusza

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   mir Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja Sun, 29 Jan 12
  • Operator:Orange
  • Taryfa:Mix w Play

Napisano 29 January 2012 - 20:26

Witam wszystkich.
Zamierzam przejść do Play z Orange z karty (po 11 latach w Orange).
Ponieważ czytałem i słyszałem, że są problemy po przeniesieniu numeru do Play, w związku z tym, prosiłbym aby ktoś mnie uświadomił, jak to jest naprawdę.(niemożliwość połączenia się do innych sieci i etc...)
Chcę przejść na najniższy abonament 19zł/mies, nie korzystać z opcji/usług punkty: 3.3; 4; 5; 6; 7; 8; (z Oferty Promocyjnej Stan Darmowy bez telefonu 19.05)link: http://www.play.pl/r...ez_telefonu.pdf i mam następujące pytania (poza tym wyżej):
1/ czy nie ma innych ukrytych "kwiatków"
2/ czy nie ma problemów z dezaktywacją w/w usług, tak jak podają to w ofercie?
3/ czy w w/w abonamencie jest naliczanie sekundowe? (nigdzie nie ma o tym słowa)
4/ czy można wyłączyć pocztę głosową (nigdy z niej nie korzystałem) skutecznie?
5/ czy usługa "ktoś dzwonił" (podczas rozmowy, czy jak byłem poza zasięgiem) jest w Play i jest płatna, i w jakiej postaci (sms)?
6/ czy usługa informująca, że osoba do której dzwoniłem jest już osiągalna też jest w Play i czy jest płatna, i w jakiej postaci(sms)?

I to by było na tyle.
Byłbym wdzięczny za wyjaśnienie mi tych rzeczy, gdyż na konsultantach wolałbym nie polegać.
Pozdrawiam.
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   hsurim Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 437
  • Rejestracja Fri, 13 Nov 09
  • Miejscowość:Warszawa (mazowieckie)
  • Operator:PLAY
  • Telefon:Samsung B2100 / C3050 / B5722 / I5700
  • Taryfa:Inna
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 29 January 2012 - 21:11

Bywają (bardzo, bardzo rzadko) przypadki złego wportowania numeru, ale objawia to się tym, iż to do Ciebie nie można się dodzwonić.
Nie wiem czemu, ale także (częściej niz u innych) nawalają kary SIM - wymiana bezpłatnie i od ręki w każdym saloonie.
Ale to i tak jest problem marginalny - osobiście mam w sumie (w rodzinie) 4 numery i jeszcze nie miałem takiego przypadku.

1 - co podpiszesz, to będziesz miał. Lepiej zawrzeć umowę w salonie, gdyż przez telefon różnie potem może być (niedomówienia/nieporozumienia)
Jak zrobisz to w salonie, to potem (w razie czego) wiesz przynajmniej, komu trzeba ... 'szyby w oknach powybijać'. :D
2 - zapewne mówisz o '3 miesięcznym stanie darmowym' (??) - w tym wypadku, musisz to uczynić przed końcem ostatniego okresu rozliczeniowego - na daną usługę oczywiście, czyli np. przed upływem 3 miesiąca jej trwania.
3 - tak
4 - można, ale zdarza się, że włączają niechcianą 'notkę' - płatna informacja przez dzwoniącego.
Tak więc od razu należy to wyraźnie zasygnalizować, że jej nie chcesz.
5 - darmowa informacja, SMS-em
6 - darmowa informacja, SMS-em
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   mir Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja Sun, 29 Jan 12
  • Operator:Orange
  • Taryfa:Mix w Play

Napisano 30 January 2012 - 07:23

OK. Dzięki za wyczerpujące odpowiedzi.
Oczywiście w salonie, czytałem co konsultanci przez telefon potrafią zdziałać.
0

Strona 1 z 1