Strona 1 z 1
[Samsung SGH-Z400] Blokada karty SIM
Napisano 04 August 2007 - 15:27
Witajcie
Jestem nowy na forum więc przy okazji witam wszystkich. Jesten w PLAY od 02 sierpnia z Lajtem w Z400.
W MENU 9.8.2 jest "Blokada SIM" czy to to samo co SimLock czy też coś innego. PO za tym jak chcę to wyłączyć (a domzslnie jest włączone) to prosi o kod blokady karty SIM. Co to za kod i skąd go wziąć.
Jestem nowy na forum więc przy okazji witam wszystkich. Jesten w PLAY od 02 sierpnia z Lajtem w Z400.
W MENU 9.8.2 jest "Blokada SIM" czy to to samo co SimLock czy też coś innego. PO za tym jak chcę to wyłączyć (a domzslnie jest włączone) to prosi o kod blokady karty SIM. Co to za kod i skąd go wziąć.
--
PZDR OleYek
PZDR OleYek
Napisano 05 August 2007 - 04:33
Dzięki
a teraz co się wydarzyło od tego czasu:
1. Zreseowałem telefon kodem nie pamętam ale jakś z forum telepolis) i teraz standardaowo pojawiło się "Blokada SIM - wyłączona !!
2. wsadziłem kartę ERY i włączyłem, zapyał o PIN (myślę: jest nieźle)
3. Podał "nieprawidłowa karta SIM"
4. i tu zrobiłem największy błąd dnia - podałem inny kod, który zamroził mi telefon
pyanie czy jest soft, który mi to odblokje standardowym kablem i dlaczego w programie qualcomm nie można zmienić ustawień na USB albo na inny COM
EDIT:
znalazłem już OPEN UMTS IMEI o obsługi z400 ale mam VISTE i w lapie nie mam portów COM więc nie działa
Czy ktoś wie co można zrobić ?
a teraz co się wydarzyło od tego czasu:
1. Zreseowałem telefon kodem nie pamętam ale jakś z forum telepolis) i teraz standardaowo pojawiło się "Blokada SIM - wyłączona !!
2. wsadziłem kartę ERY i włączyłem, zapyał o PIN (myślę: jest nieźle)
3. Podał "nieprawidłowa karta SIM"
4. i tu zrobiłem największy błąd dnia - podałem inny kod, który zamroził mi telefon
pyanie czy jest soft, który mi to odblokje standardowym kablem i dlaczego w programie qualcomm nie można zmienić ustawień na USB albo na inny COM
EDIT:
znalazłem już OPEN UMTS IMEI o obsługi z400 ale mam VISTE i w lapie nie mam portów COM więc nie działa
Czy ktoś wie co można zrobić ?
--
PZDR OleYek
PZDR OleYek
Napisano 05 August 2007 - 07:54
HEHEHE nie ma to jak brać sie za coś o czym nie ma sie pojęcia http://www.samsung-gsm.info - zarejestruj sie tu może coś znajdziesz
A jak nie to zapraszam serwisik, komisik i pewnie poleci kaska
A jak nie to zapraszam serwisik, komisik i pewnie poleci kaska
Napisano 05 August 2007 - 16:15
Eeehhh.... czasem trzeba coś sp.....ić, żeby się nauczyć. Telefon oddałem znajomemu specowi od komórek, sam nie ma sprzętu ale wie kto ma i jutro go zrobią. Moja strata jest taka, że na tydzień jestem bez fona bo jutro rano wyjeżdżam z rodziną na tydzień w Bory Tucholskie.
Wszystkim dziękuję za odpowiedzi.
PS z ciekawości poczytam to wskazane forum....
Wszystkim dziękuję za odpowiedzi.
PS z ciekawości poczytam to wskazane forum....
--
PZDR OleYek
PZDR OleYek
Napisano 17 October 2008 - 16:58
Witam oilkm,
wpisując ten kod z internetu usunołeś blokade sim a nie sim locka (a to są dwie różne rzeczy) czyli ograniczenia telefonu do działania tylko z ta jedna kartą. Po włożeniu karty ery (czyli innego operatora) nie działało bo nie miało prawa działać na telefonie nadal jest blokada sim lock
wpisując ten kod z internetu usunołeś blokade sim a nie sim locka (a to są dwie różne rzeczy) czyli ograniczenia telefonu do działania tylko z ta jedna kartą. Po włożeniu karty ery (czyli innego operatora) nie działało bo nie miało prawa działać na telefonie nadal jest blokada sim lock
"...mój okręt płynie dalej, gdzieś tam..."
Napisano 28 October 2008 - 18:47
karaskiew napisał:
Tego z nikąd nie wezmiesz dopiero po 24miesiącach ci takim kodem zdejma tam simlocka.
z tym sienie zgadzam bo kupilm od znajomego telefon i to jeszcze na gwarancji wiec tyle czasu nie minelo i nie bylo z tym problemu. a co do tego ze niby jest drozszy to wszyscy tak gadaja na gieldzie to samo a jakos za 15 zlotych sciagneli simlocka tak samo jak z innych sieci
Napisano 29 October 2008 - 10:30
ze zdjęciem "simlocka" czy "blokady sim" (podkreslam jeszcze raz że są to dwie zupełnie różne rzeczy) nie ma najmniejszego problemu
każdy pierwszy lepszy serwis GSM powinien to zrobić, i kasy też za to dużo nie biorą
no chyba że ktoś ma jakiś nowy i bardzo nowoczesny telefon to wtedy może być problem :/ jest też taka opcja że po zakończeniu czasu trwania umowy operatorzy zdejmuja simlocki na życzenie nawet za darmo!!! (wiem że w erze tak jest), ja blokade sim ze swojego samsunga zdejmowałem sam za pomocą kodu znalezionego w internecie, i wszystko działa
"...mój okręt płynie dalej, gdzieś tam..."
Napisano 18 February 2009 - 14:05
Witam uzytkownikow i licze na wasza pomoc. sytuacja wyglada tak:
pozyczylem na jeden dzien mojego z400 z blokada sim-lock innemu uzytkownikowi play. wszystko dzialalo. dzisiaj wkladam swoja karte. podaje haslo telefonu, podaje pin i kaze mi podac kod blokady sim. i co teraz?
pozyczylem na jeden dzien mojego z400 z blokada sim-lock innemu uzytkownikowi play. wszystko dzialalo. dzisiaj wkladam swoja karte. podaje haslo telefonu, podaje pin i kaze mi podac kod blokady sim. i co teraz?
Napisano 13 May 2009 - 20:20
Bo możesz dopiero zrobić telefonowi restart po odblokowaniu karty.
Może duplikat karty coś pomoże
Może duplikat karty coś pomoże
Strona 1 z 1

Logowanie