Mój Play: Konsekwencje niepłacenia rachunków - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Konsekwencje niepłacenia rachunków

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   vincent1979 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 5
  • Rejestracja Sun, 22 Jan 12
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:Play Abonament

Napisano 24 January 2012 - 14:37

Witam.
Mam nastepujący problem.

Mam z Play umowę na 24 miesiące. Za 6 miesięcy kończy mi się umowa, chciałbym napisać prośbę o nieprzedłużanie umowy, ale wniosek zostanie odrzucony, tak jak moje wszystkie poprzednie (m.in wniosek o efakture czy duplikat umowy). Dzieje się tak dlatego, iż zagubiłem umowę z Play i nie jestem w stanie przypomnieć sobie sposobu w jaki się pod nią podpisałem (nie pytajcie dlaczego tak się stało), więc wszystkie wnioski są odrzucane ze względu na brak zgodności podpisów.
Moim celem jest nieprzedłużanie umowy z Play. Wydaje mi się, że jedynym sposobem na rozwiązanie umowy po ''okresie 24 miesięcy'' jest zmuszenie operatora aby ja ze mną rozwiązał (gdyż jak wspomniałem wszelkie wnioski z mojej strony są odrzucane). Pytanie moje jest takie, czy po 24 miesiacach umowa automatycznie przejdzie na czas nieokreślony? Jeżeli przejdzie na czas nieokreślony i wtedy przestanę opłacać rachunki czy operator rozwiąże ze mną umowę. Jakie są kary za nieopłacanie rachunków przy umowie na czas nieokreślony. Jestem w stanie zapłacić wszelkie narzucone kary, chcę się tylko od nich uwolnić.

PS: Do tej pory żaden z konsultantów nie podał mi wyjścia z owej sytuacji. Nie jestem w stanie uzyskać duplikatu umowy, gdyż jedynym sposobem jest złożenie wniosku i podpisanie się pod nim zgodnie z podpisem na umowie. Wizyta w salonie Play też nic nie daje, gdyż odsyłają do korespondencji bezpośredniej z firmą.

Ktoś w Was może widzi jakieś wyjście z sytuacji? Proszę o radę
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   play4you1 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 640
  • Rejestracja Wed, 14 Oct 09
  • Miejscowość:WARSZAWA

Napisano 24 January 2012 - 16:36

Pomogę Ci uzyskac duplikat Umowy. Udaj się jeszcze raz do salonu (sprzedawca powinien Cię zweryfikować po dowodzie) i poproś o utworzenie zgłoszenia z informacją, że zostałeś zweryfikowany w salonie i prosisz o duplikat Umowy, gdyz chcesz wypowiedzieć Umowę, a nie pamiętasz w jaki sposób podpisałeś się na Umowie. Umowa zostala zagubiona itd...podeślij mi wtedy na PW ten numer zgłoszenia.

A czy na Umowie nie podpisałeś się tak samo jak na dowodzie?
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   vincent1979 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 5

Napisano 24 January 2012 - 16:53

Niestety podpis na dowodzie nie pokrywa się z podpisem na umowie, ale za to podpis na wszystkich moich wnioskach składanych do Play pokrywa się z podpisem na dowodzie. Wielokrotnie pisałem do Play, żeby zweryfikowali podpis na wnioskach z podpisem na dowodzie osobistym, którego kopie powinni posiadać w swojej bazie danych. Niestety nie otrzymałem odpowiedzi czemu tego nie zrobili, odrzucając wszystkie moje wnioski.

PS: Do play4you1, dziękuję za odpowiedz, proszę sprawdzić PW.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   given44 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 36
  • Rejestracja Sat, 15 Jan 11
  • Operator:Orange
  • Telefon:nokia c3
  • Taryfa:Brak
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 25 January 2012 - 23:36

A wysyłałeś już wypowiedzenie i odrzucili ?

Napisz pismo z prośbą o nieprzedłużanie umowy dla numeru 48xxx.

Podaj swoje imię, nazwisko, adres i podpisz się nazwiskiem.

Zeskanuj albo zrób zdjęcie tego pisma i wyślij na: ok@pomocplay.pl

Nikt Ci tego nie odrzuci;) i obejdzie się bez wychodzenia z domu.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   vincent1979 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 5

Napisano 26 January 2012 - 09:33

Dziękuje za radę.

Wypowiedzenia jeszcze nie pisałem, ponieważ umowa kończy się dopiero za pół roku. Ale już zaczyna mnie to martwić.
Pisałem do Play inne wnioski i wszystkie zostały odrzucone, dlatego już się boję, że z kolejnymi będzie tak samo.
Nie rozumiem również jak może nie być możliwości uzyskania duplikatu umowy. Zostałem poinformowany przez dwóch konsultantów, iż do uzyskania duplikatu umowy potrzebny jest prawidłowo wypełniony wniosek i podpis taki sam jak na umowie, nie ma innej opcji. Spróbuję skorzystać z rady jednego z kolegów na forum i pójdę do salonu, żeby oni mnie zweryfikowali po dowodzie osobistym i wysłali zgłoszenie w moim imieniu. Może się uda.

Jednakże wracając do pierwszego postu z tego tematu,chciałbym wiedzieć, czy po okresie 24 miesięcy umowa przejdzie na czas nieokreślony? Co się stanie jak przestanę wtedy płacić rachunki? Czy Play rozwiąże umowę? Po ilu niezapłaconych rachunkach? Będzie kara? Ma ktoś pojęcie?
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   play4you1 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 640
  • Rejestracja Wed, 14 Oct 09
  • Miejscowość:WARSZAWA

Napisano 26 January 2012 - 15:58

Tak, po okresie zastrzeżonym (24 m-ce) Umowa przekształca się w Umowę na czas nieokreślony. Rachunki będą dalej wystawiane, natomiast jeżeli ich nie opłaciszto Operator wypowie Umowę. Kary nie zapłacisz, ponieważ okres zastrzezony już upłynie. Nie warto jednak mieć zaległości-gdyz na tej podstawie sprawę można przekazac do firmy windykacyjnej itd. Spróbuj zarejestrować wypowiedzenie (możesz nawet 6 m-cy przed końcem Umowy) ale zaznacz, że chcesz zakończyć współpracę po okresie zastrzeżonym (tu możesz podac konkretną datę końca Umowy). Podpisz się nazwiskiem. Wypowiedzenie mżesz zarejestrować w POSie, zeskanowac mailem lub wysłac listem na adres korespondencyjny.
0

Strona 1 z 1