Witam.
Mam nowego samsunga b2710 i używam prepaida play fresh.
Problem:
Długie smsy dochodzą do mnie w dwóch częściach - pierwsza cześć urwana tekstem [broken message] a potem pojawia się ikonka nieodebranej wiadomości a po otworzeniu jej pojawia się jakiś stary sms od tego samego autora. Stara jest tylko cześć tego drugiego smsa bo końcówka jest końcówką tego właśnie otrzymanego smsa który kończył się tekstem broken message. Po wyłączeniu tej drugiej wiadomości nie pojawia się ona w skrzynce odbiorczej. Jest tam tylko część pierwsza wiadomości.
Mam nadzieję że jest to zrozumiałe ;-)
Karta sim działała poprawnie w moim poprzednim telefonie (SE). Karta sim jest dość świeża, wymieniałem ją jakieś 3 m-ce temu. Piszę o tym bo wiem że może to mieć znaczenie. Telefon jest nowy, kupiony na allegro bez simlocka.
Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc.
Strona 1 z 1
Uszkodzone długie wiadomości. Było ale nic się nie wyjaśniło
Napisano 24 January 2012 - 18:04
Zgłosiłem przez stronę.
Myślałem może w takim salonie między kilkoma sprzedawcami jest chociaż jeden 'technik' albo że chociaż któryś ze sprzedawców jest na tyle zorientowany że mi pomoże. Nieważne, zobaczymy co napiszą.
A i sorka za wstawieniu tego tematu w nieodpowiednim dziale.
Myślałem może w takim salonie między kilkoma sprzedawcami jest chociaż jeden 'technik' albo że chociaż któryś ze sprzedawców jest na tyle zorientowany że mi pomoże. Nieważne, zobaczymy co napiszą.
A i sorka za wstawieniu tego tematu w nieodpowiednim dziale.
Napisano 24 January 2012 - 21:51
Nie uważam że wina leży po stronie sieci. Właśnie chodzi o to że nie wiem gdzie leży wina. Poczytałem trochę po forach, dokładnie takiego problemu nie znalazłem a w przypadku podobnych ludzie obwiniali sieć i karty sim.
To samo pytanie zadałem na forum samsunga ale samsung ma wyjątkowo mało żywotną populację użytkowników. Nikt nic nie odpowiedział. Forum SE tętniło życiem a było ich w sieci kilka
Popróbuję trochę z innymi sieciami albo ja wiem... może dla formalności wymienię kartę w salonie...
To samo pytanie zadałem na forum samsunga ale samsung ma wyjątkowo mało żywotną populację użytkowników. Nikt nic nie odpowiedział. Forum SE tętniło życiem a było ich w sieci kilka
Popróbuję trochę z innymi sieciami albo ja wiem... może dla formalności wymienię kartę w salonie...
Napisano 24 January 2012 - 22:05
Najpierw sprawdź swój telefon z inna kartą (nie wymienioną kartą z Twoim numerem tylko inna kartą sim, np. starterem Heyah, albo kartą sim kogoś z rodziny).
Pamiętaj, że telefon może być po prostu uszkodzony, zwłaszcza jeśli kupiłeś go na allegro / w komisie.
Pamiętaj, że telefon może być po prostu uszkodzony, zwłaszcza jeśli kupiłeś go na allegro / w komisie.
Strona 1 z 1

Logowanie