Mój Play: Nowa umowa, aktywacja abonamentu - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Nowa umowa, aktywacja abonamentu

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   zaq Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja Sat, 21 Jan 12
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:Play Abonament

Napisano 21 January 2012 - 14:49

Witam, 3 dni temu podpisałem umowę z Play, abonament All Inclusive MAX 85. W umowe napisane jest że trzeba czekać 10 dni na uruchomienie/aktywację abonamentu, dobrze to rozumiem? dopiero po max 10 dniach włączą mi wszystkie pakiety: internet,rozmowy,sms'y? Przez ten czas muszę jechać na zwykłych doładowaniach pre-paid?
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Orfi Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 28
  • Rejestracja Fri, 20 Jan 12
  • Miejscowość:Lublin
  • Telefon:Nokia E51, Nokia E52, Nokia N8
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 21 January 2012 - 15:22

10 dni to maksymalny okres czasu jaki rezerwuje sobie operator na aktywowanie pełnego działania numeru telefonu. Dziwne , że jeszcze nie masz aktywacji, bo na nowym numerze lub przeniesionym z Play Fresh aktywuje się w przeciągu 24 godzin zazwyczaj pomiędzy godz 00.00- 01.00. Przy przenoszeniu z innej sieci może być trochę dłużej ( myślę tutaj o przeniesieniu z karty pre-paid np. Orange, T-Mobile czy Plusa), kwestia, kiedy poprzedni operator uwolni numer.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   zaq Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja Sat, 21 Jan 12

Napisano 21 January 2012 - 15:52

Przez ostatnie 3 lata jechałem na Play Fresh. Skoro mówisz, że coś jest nie tak, że jeszcze mi nie aktywowali to coś czuje że będą po drodze jakieś kłopoty...
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Orfi Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 28
  • Rejestracja Fri, 20 Jan 12
  • Miejscowość:Lublin
  • Telefon:Nokia E51, Nokia E52, Nokia N8
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 22 January 2012 - 14:55

Dla porównania podam, że ostatnio też przenosiłem jeden z numerów z Play Fresh do abonamentu i zmiana została dokonana w przeciągu 6 godzin od opuszczenia Salonu Play. Umowę podpisywałem ok. godz.18-tej a zmiany na koncie były widoczne w Play24 o godz.01.00. Pozostałe usługi typu e-faktura aktywowały się następnego dnia i dostałem SMS-y potwierdzające uruchomienie tych usług na moim koncie. Kwestia wyjaśnienia, że ten przenoszony numer był wcześniej ( 5 lat) zarejestrowany w Salonie Play na moje dane osobowe, więc konsultant nie miał raczej wiele pracy z ich wklepywaniem do systemu. W Twoim przypadku widać ewidentnie jakieś opóźnienie i radziłbym udać się do Salonu Play, gdzie podpisywałeś umowę i dopytać co się ,z tym dzieje. Kiedyś, na innym forum, czytałem o podobnym przypadku osoby, która 2 tygodnie czekała na aktywację numeru. Nie obyło się bez pomocy jednego z konsultantów sieci Play, który udzielał się na tamtym forum. Napisz jak to się dalej potoczy.
0

Strona 1 z 1