Moja przygoda z tą firmą zaczęła się w zeszłym roku w grudniu kiedy przeniosłem numer z orange.
Po około tygodniu użytkowania żona zgłosiła że nie może się do mnie czasem dodzwonić, zbagatelizowałem sprawę - wiadomo zasięg. Niestety krótko po tym 2krotnie podczas rozmowy z inną osobą połączenie zostało zerwane (to nie wina braku środków na koncie czy baterii)
Zgłosiłem ten fakt poprzez email - odpowiedź po 8dniach
Cytat
Zapewniam, że zgłoszona sprawa została przeanalizowana z największą starannością przez dział techniczny.
W odpowiedzi uprzejmie informuję, iż weryfikacja Pana konta wykazała, iż na chwile obecną wykonywanie połączeń przebiega prawidłowo i od strony sieci nie występują jakiekolwiek nieprawidłowości od strony sieci.
W przypadku braku poprawy jakości połączeń proszę o korespondencję zwrotną.
Nie wiem w jaki magiczny sposób weryfikacja mojego konta miała sprawić ze usługa zacznie mi działać poprawnie , no ale spoko.
2dni później kolejne zgłoszenie, tym razem zamknięte po 3dniach
Cytat
W chwili obecnej zmuszona byłam pozostawić Pana zgłoszenie bez rozpatrzenia. W celu dokładnej analizy problemu, proszę o uzupełnienie poniższej formatki o aktualne przykłady połączeń
co tam że żadnego odwołani od reklamacji nie pisałem. Kupiłem drugi telefon, zmieniłem kartę sim i w miarę możliwości obserwowałem zgodnie z prośbą co też dzieje się dokładnie podczas rozłączania.
No i kolejne zgłoszenie powstaje 27grudnia z dokładnie wypełnioną formatką, odpowiedź z dnia kolejnego :
Cytat
W związku z powyższym w chwili obecnej może Pan dochodzić swoich roszczeń w trybie postępowania sądowego, zgodnie z art. 109 i 110 Prawa Telekomunikacyjnego z dnia 16 lipca 2004 roku.
W razie dodatkowych pytań lub sugestii zapraszam do kontaktu za pośrednictwem infolinii 790 500 500 bądź *500 (z numeru Play), poczty elektronicznej pod adresem: ok@pomocplay.pl lub poprzez stronę internetową.
nie wiem jaką decyzję podtrzymuje konsultant.
No to 3stycznia jeszcze raz od początku wszystko opisuję i wysyłam email, czekam aż 8dni na odpowiedź :
Cytat
dziękuję za zgłoszenie dotyczące jakości połączeń, które wpłynęło za pośrednictwem poczty elektronicznej 3 stycznia 2012 roku.
Zapewniam, że dokładnie zapoznałem się z Pana sprawą. Informuję, że podtrzymuję opinię wydaną w odpowiedzi na sprawę numer 38131557 z dnia 12 grudnia 2011 roku. Jednocześnie informuję, że wyczerpał Pan drogę postępowania reklamacyjnego. Skorzystał Pan z prawa do wniesienia odwołania od podjętej decyzji do Działu Rozpatrywania Odwołań na podstawie Rozporządzenia Ministra Infrastruktury z dnia 1 października 2004 r. w sprawie trybu postępowania reklamacyjnego oraz warunków, jakim powinna odpowiadać reklamacja usługi telekomunikacyjnej (Dz. U. nr 226 poz. 2291).
W związku z powyższym w chwili obecnej może Pan dochodzić swoich roszczeń w trybie postępowania sądowego, zgodnie z art. 109 i 110 Prawa Telekomunikacyjnego z dnia 16 lipca 2004 roku.
W razie dodatkowych pytań lub sugestii zapraszam do kontaktu za pośrednictwem infolinii 790 500 500 bądź *500 (z numeru Play), poczty elektronicznej pod adresem: ok@pomocplay.pl lub poprzez stronę internetową www.24.play.pl
myślę kurcze..chyba mam coś nie tak z głową 2razy odwołanie / ale piszę juz dość wkurzony z prośbą o wskazanie jaką decyzję firma Play podtrzymuje, bo ja żadnej nie widzę. odpowiedź przychodzi dnia następnego
Cytat
W razie dodatkowych pytań lub sugestii zapraszam do kontaktu za pośrednictwem infolinii 790 500 500 bądź *500 (z numeru Play), poczty elektronicznej pod adresem: ok@pomocplay.pl lub poprzez stronę internetową www.24.play.pl
Myślę no to szeroko, konsultant robi co chce i zero odpowiedzialności . Napisałem do UKE i czekam na interwencję z ich strony.
A tymczasem na stronie play24 składam reklamacją dotycząca sposobu realizacji moich zleceń.
konsultant chyba nie zauważył słowa reklamacja i zamyka zgłoszenie
nie będę wklejał treści ale nie wnosi nic do sprawy.
Także gorąco polecam współpracę z firmą P4

Logowanie