Mój Play: Ostrzeżenie przed Play - Mój Play

Skocz do zawartości

• (3 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Ostrzeżenie przed Play czyli krótka historia spółpracy

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   wrotekpoz Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 27
  • Rejestracja Mon, 16 Jan 12
  • Miejscowość:Poznań
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:Play Abonament
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 16 January 2012 - 22:33

Znalazłem to forum przez przypadek podczas przeszukiwania kontaktu z jakimkolwiek przedstawicielem firmy Play 9poza konsultantem)
Moja przygoda z tą firmą zaczęła się w zeszłym roku w grudniu kiedy przeniosłem numer z orange.
Po około tygodniu użytkowania żona zgłosiła że nie może się do mnie czasem dodzwonić, zbagatelizowałem sprawę - wiadomo zasięg. Niestety krótko po tym 2krotnie podczas rozmowy z inną osobą połączenie zostało zerwane (to nie wina braku środków na koncie czy baterii)
Zgłosiłem ten fakt poprzez email - odpowiedź po 8dniach

Cytat

Na wstępie chcę Pana serdecznie przeprosić za długi czas oczekiwania na rozwiązanie zgłoszenia.
Zapewniam, że zgłoszona sprawa została przeanalizowana z największą starannością przez dział techniczny.
W odpowiedzi uprzejmie informuję, iż weryfikacja Pana konta wykazała, iż na chwile obecną wykonywanie połączeń przebiega prawidłowo i od strony sieci nie występują jakiekolwiek nieprawidłowości od strony sieci.
W przypadku braku poprawy jakości połączeń proszę o korespondencję zwrotną.

Nie wiem w jaki magiczny sposób weryfikacja mojego konta miała sprawić ze usługa zacznie mi działać poprawnie , no ale spoko.
2dni później kolejne zgłoszenie, tym razem zamknięte po 3dniach

Cytat

dziękuję za zgłoszenie z 9 grudnia 2011 roku, przesłane za pośrednictwem portalu Play24, będące odwołaniem od rozpatrzenia reklamacji numer 37790893. Sprawa dotyczy problemu z połączeniami.
W chwili obecnej zmuszona byłam pozostawić Pana zgłoszenie bez rozpatrzenia. W celu dokładnej analizy problemu, proszę o uzupełnienie poniższej formatki o aktualne przykłady połączeń

co tam że żadnego odwołani od reklamacji nie pisałem. Kupiłem drugi telefon, zmieniłem kartę sim i w miarę możliwości obserwowałem zgodnie z prośbą co też dzieje się dokładnie podczas rozłączania.

No i kolejne zgłoszenie powstaje 27grudnia z dokładnie wypełnioną formatką, odpowiedź z dnia kolejnego :

Cytat

Zapewniam, że dokładnie zapoznałem się z Pana sprawą. Informuję, że podtrzymuję opinię wydaną w odpowiedzi na sprawę numer 38131557 z dnia 9 grudnia 2011 roku. Jednocześnie informuję, że wyczerpał Pan drogę postępowania reklamacyjnego. Skorzystał Pan z prawa do wniesienia odwołania od podjętej decyzji do Działu Rozpatrywania Odwołań na podstawie Rozporządzenia Ministra Infrastruktury z dnia 1 października 2004 r. w sprawie trybu postępowania reklamacyjnego oraz warunków, jakim powinna odpowiadać reklamacja usługi telekomunikacyjnej (Dz. U. nr 226 poz. 2291).
W związku z powyższym w chwili obecnej może Pan dochodzić swoich roszczeń w trybie postępowania sądowego, zgodnie z art. 109 i 110 Prawa Telekomunikacyjnego z dnia 16 lipca 2004 roku.

W razie dodatkowych pytań lub sugestii zapraszam do kontaktu za pośrednictwem infolinii 790 500 500 bądź *500 (z numeru Play), poczty elektronicznej pod adresem: ok@pomocplay.pl lub poprzez stronę internetową.

nie wiem jaką decyzję podtrzymuje konsultant.
No to 3stycznia jeszcze raz od początku wszystko opisuję i wysyłam email, czekam aż 8dni na odpowiedź :

Cytat

Szanowny Panie,

dziękuję za zgłoszenie dotyczące jakości połączeń, które wpłynęło za pośrednictwem poczty elektronicznej 3 stycznia 2012 roku.

Zapewniam, że dokładnie zapoznałem się z Pana sprawą. Informuję, że podtrzymuję opinię wydaną w odpowiedzi na sprawę numer 38131557 z dnia 12 grudnia 2011 roku. Jednocześnie informuję, że wyczerpał Pan drogę postępowania reklamacyjnego. Skorzystał Pan z prawa do wniesienia odwołania od podjętej decyzji do Działu Rozpatrywania Odwołań na podstawie Rozporządzenia Ministra Infrastruktury z dnia 1 października 2004 r. w sprawie trybu postępowania reklamacyjnego oraz warunków, jakim powinna odpowiadać reklamacja usługi telekomunikacyjnej (Dz. U. nr 226 poz. 2291).
W związku z powyższym w chwili obecnej może Pan dochodzić swoich roszczeń w trybie postępowania sądowego, zgodnie z art. 109 i 110 Prawa Telekomunikacyjnego z dnia 16 lipca 2004 roku.

W razie dodatkowych pytań lub sugestii zapraszam do kontaktu za pośrednictwem infolinii 790 500 500 bądź *500 (z numeru Play), poczty elektronicznej pod adresem: ok@pomocplay.pl lub poprzez stronę internetową www.24.play.pl

myślę kurcze..chyba mam coś nie tak z głową 2razy odwołanie / ale piszę juz dość wkurzony z prośbą o wskazanie jaką decyzję firma Play podtrzymuje, bo ja żadnej nie widzę. odpowiedź przychodzi dnia następnego

Cytat

Bardzo przepraszam za odpowiedź otrzymaną na zgłoszenie 39058586. Proszę o wypełnienie powyższego szablonu technicznego i przesłanie go w odpowiedzi zwrotnej. Sprawa ponownie zostanie przesłana do Działu Rozpatrywania Odwołań.

W razie dodatkowych pytań lub sugestii zapraszam do kontaktu za pośrednictwem infolinii 790 500 500 bądź *500 (z numeru Play), poczty elektronicznej pod adresem: ok@pomocplay.pl lub poprzez stronę internetową www.24.play.pl

Myślę no to szeroko, konsultant robi co chce i zero odpowiedzialności . Napisałem do UKE i czekam na interwencję z ich strony.

A tymczasem na stronie play24 składam reklamacją dotycząca sposobu realizacji moich zleceń.
konsultant chyba nie zauważył słowa reklamacja i zamyka zgłoszenie

nie będę wklejał treści ale nie wnosi nic do sprawy.
Także gorąco polecam współpracę z firmą P4
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   hsurim Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 437
  • Rejestracja Fri, 13 Nov 09
  • Miejscowość:Warszawa (mazowieckie)
  • Telefon:Samsung B2100 / C3050 / B5722 / I5700
  • Taryfa:Inna

Napisano 17 January 2012 - 12:58

Wyświetl postUżytkownik wrotekpoz dnia 16 January 2012 - 22:33 napisał

(...)
A tymczasem na stronie play24 składam reklamacją dotycząca sposobu realizacji moich zleceń.
konsultant chyba nie zauważył słowa reklamacja i zamyka zgłoszenie
(...)

Niestety, ale każde zgłoszenie czy reklamacja (po odpowiedzi) jest zamykane ...
Logiczne byłoby, aby to zgłaszający zamykał zgłoszenie (bez względu na wszystko) i tylko z pomyślnie załatwionych spraw konsultancji powinni być rozliczani.

Ale jak dotąd, to tylko pogadać sobie możemy :/
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Bylem w play Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja Tue, 17 Jan 12
  • Miejscowość:Polska
  • Operator:Orange
  • Telefon:555555555

Napisano 17 January 2012 - 14:04

Co Wy opowiadacie najlepsza sieć na świecie :lol: ,do puki nie masz z nimi nic do czynienia. A więc u mnie wygląda to tak.
Miałem podpisaną umowę o abonament więc pole do popisu P4 miało. Pewnego razu przyszedł mi rachunek za telefon na kwotę ok 480zł w tym moje połączenia za aż 60zł a reszta to połączenia z numerem specjalnym 3,66zł za połączenie, każde po ok 1,2 lub 3 sekundy i tak na kwotę ok 420zł Reklamacje mogłem złożyć dopiero jak zapłacę Usłyszałem że nie mam prawa reklamować czegoś za co nie zapłaciłem. Więc nie zapłaciłem gdyż idiotą nie jestem. W postępowaniu wyjaśniającym sieć P4 nie potrafiła mi wytłumaczyć co miałem na celu wykonując te kilkadziesiąt połączeń i że było to nie wygodne przerobili te połączenia na sms z którego każdy był za 3,66 taki mały myk w odpowiedzi smsy zostały prawidłowo dostarczone. Zapomnieli tylko że mam zrobione screny :lol: bilingu który był dostępny na ich stronie przed manipulacją. Do tego z kolejnym rachunkiem dostałem mały gratis, rachunek za przesył danych na kwotę 360 zł z telefonu który nie posiadał dostępu do gprs ani wap bo ten abonamentowy dałem żonie a sam do pracy miałem nokie z monofonicznymi dźwiękami więc gdzie poli a do wapu to jeszcze chu chu, ale w odpowiedzi dostałem transfer danych został prawidłowo przeprowadzony. Do tego miałem osobną umowę na mobilny internet została ona ze mną zerwana za to że nie zapłaciłem rachunku za telefon dotyczący innej umowy. Teraz podsumujmy 420 i 360 to 780 plus kara umowna ok 1000 za dwie umowy wiec razem 2780 Ktoś jeszcze chce do cudownego play? Dodam że ze znajomą zerwali umowę gdyż nie zapłaciła rachunku online ale żeby się tam dostać przychodzi hasło na telefon który Jej wyłączyli za to że go nie zapłaciła i to nie była blokada wychodzących tylko przychodzących też (nie ma takiego numeru) i pytanie jak się tam dostać?

Na koniec mojego postu pragnę serdecznie pozdrowić Prezesa P4 a cała reszta Play niech pie....i się w d..e

z poważaniem Wasz drogi abonent
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   hsurim Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 437

Napisano 17 January 2012 - 14:09

Kolego ... te ostatnie słowa, to kieruj (ewentualnie) do operatora - tutaj jest forum społecznościowe użytkowników Play.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Bylem w play Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja Tue, 17 Jan 12
  • Miejscowość:Polska
  • Operator:Orange
  • Telefon:555555555

Napisano 17 January 2012 - 15:22

Wyświetl postUżytkownik hsurim dnia 17 January 2012 - 14:09 napisał

Kolego ... te ostatnie słowa, to kieruj (ewentualnie) do operatora - tutaj jest forum społecznościowe użytkowników Play.

Uderz w stół a nożyce się odezwą :lol:
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   wrotekpoz Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 27

Napisano 17 January 2012 - 16:33

kolejne boje z firmą Play. Jako że użyłem słowa reklamacja liczyłem na odpowiedź na piśmie, co też zaznaczyłem w kolejnym mailu do ok@...xxxx

Cytat

Nr zgłoszenia: 39588128
Data wpłynięcia do P4: 2012-01-16 22:03:16
Data zamknięcia zgłoszenia: 2012-01-17 13:19:36

Szanowny Panie,

w odpowiedzi uprzejmie informuję, że zgłoszenie numer 39506660 było rozpatrywane jako zgłoszenie zwykłe. Natomiast zgłoszenie numer 38131557 jako techniczne z prośbą o wypełnienie formatki technicznej, dlatego odpowiedź została nadesłana na stronie Play24. Zgłoszenie 38131557, zgodnie z obowiązującymi procedurami, zostało uznane za odwołanie do reklamacji ze zgłoszenia 37790893.

zaczynam się gubić w ich odpowiedziach. Czyli dla konsultanta nie ma znaczenia co ja piszę w zgłoszeniu, czy używam słowa reklamacja, odwołanie czy skarga. Oni mają odpowiednie procedury (wewnętrzne jak sadzę) i wg. nich odpisują klientom.

Szczeście nieszczęście Pani z UKE się do mnie odezwała i poprosiła o kopie dokumentów w pdf.
Będę Was informował na bieżąco o postępach z firmą PLAY, gdyż jeszcze raz napisałem już nie tak miłego maila w odpowiedzi na powyższe.
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   avt31 Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 57
  • Rejestracja Thu, 27 Aug 09
  • Miejscowość:PL
  • Operator:inne
  • Taryfa:Brak

Napisano 17 January 2012 - 19:07

"Ciekawie" się czyta.
Gratuluję samozaparcia.
Osobiście zawsze odradzam abo w Play, a na firmę to już obowiązkowo.
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   pakierhakierxd Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1466
  • Rejestracja Thu, 27 May 10
  • Miejscowość:Supraśl
  • Zainteresowania:Komputery,telefony komórkowe,sprzęt elektroniczny ogółem informatyka :D
  • Telefon:Htc Desire Z

Napisano 17 January 2012 - 21:54

Ja tam i moja mama mamy abo prawie od 2 lat w play i nie narzekamy :),tato i siostra mają fresha i też jest ok,nigdy nie miałem komunikatu sieć zajęta itp.,może w miastach aż takich problemów nie ma ...
http://bada-world.pl
Twoje ogólnopolskie forum o platformie bada OS!
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   play4you2 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 15
  • Rejestracja Wed, 14 Oct 09
  • Miejscowość:warszawa
  • Taryfa:Brak

Napisano 18 January 2012 - 10:15

@wrotekpoz zapoznam się ze sprawą, postaram sie wyjasnić czemu tak wygląda ta sprawa, juz ja przekazałam do kogos kto kompeksowo odpowie na twoje zgłoszenia.
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   hsurim Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 437

Napisano 18 January 2012 - 11:03

Wyświetl postUżytkownik Bylem w play dnia 17 January 2012 - 14:04 napisał

(...) Na koniec mojego postu pragnę serdecznie pozdrowić Prezesa P4 a cała reszta Play niech pie....i się w d..e
z poważaniem Wasz drogi abonent

Wyświetl postUżytkownik Bylem w play dnia 17 January 2012 - 15:22 napisał

Cytat

Uderz w stół a nożyce się odezwą :lol:

Nie jesteś 'naszym' (forum społecznościowego) abonentem, tylko Play a p. prezes P4, z cała pewnościa tego forum nie czyta, tylko liczy ile mu wpływa na konto.
Jeśli tego nie ogarniasz, to nie potrafię Cie inaczej przekonać, że źle zaadresowałeś swą 'wypowiedź'.

Proponuję, załóż blog - wówczas z cała pewnościa Ci ulży ...
1

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   wrotekpoz Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 27

Napisano 18 January 2012 - 20:34

Cytat

play4you2

Ok, jeśli ktoś byłby tak uprzejmy to będę wdzięczny.
Mój kontakt w play niestety jest jeszcze tydzień na urlopie.
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   wrotekpoz Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 27

Napisano 19 January 2012 - 16:32

Sprawa średniej jakości połączeń jest dalej realizowana (zostało 7dni)

A z strony play na chwilę obecną zaproponowano mi 50min dodatkowych przez 3miesiące
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   hsurim Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 437

Napisano 19 January 2012 - 18:17

Wyświetl postUżytkownik wrotekpoz dnia 19 January 2012 - 16:32 napisał

(...) A z strony play na chwilę obecną zaproponowano mi 50min dodatkowych przez 3miesiące

Czyli ze strony operatora żaden wysiłek (koszt).
Zapewne, gdybyś chciał rabat na abonament, to zaczęłyby się 'schody'.
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   potargany Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 439
  • Rejestracja Fri, 16 Mar 07
  • Miejscowość:Poznan-Lubon
  • Zainteresowania:reklama/psychologia
  • Telefon:Motorola Defy

Napisano 19 January 2012 - 18:45

Dlaczego schody ? Mi dali rabat na abo 50% przez 3 miesiące - po 3 miesiącach napisałem " że owa usługa " nie spełnia moich oczekiwań - i obniżyli ABO do końca trwania umowy ( ROK )
Dołączona grafika
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   wrotekpoz Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 27

Napisano 19 January 2012 - 20:10

no tak, tylko że sprawa się rozbija o jakość połączeń. Więc dodatkowe 50min średniej jakości połączeń nie daje mi zbyt wiele.
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   wrotekpoz Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 27

Napisano 21 January 2012 - 12:11

no to na chwile obecną obsługa Play pozamykała WSZYSTKIE moje zgłoszenia techniczne, reklamacje i stwierdziła że odpowie mi w jednym . Dość ciekawe bo zgłoszenie na które się powołują było tylko skargą na pracownika. no nic..zobaczymy. Zostało 7dni..
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   wrotekpoz Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 27

Napisano 23 January 2012 - 14:56

Dziś około godziny 13 zadzwonił do mnie konsultant z obsługi. Poinformował że dział techniczny nie widzi problemu po stronie operatora i dziś/jutro będą monitorować moje połączenia. Ciekawe jak, bo z tego co się zorientowałem nikt do mnie z techników nie przyjedzie. zostało niewiele dni na rozpatrzenie reklamacji.
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   wrotekpoz Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 27

Napisano 24 January 2012 - 19:50

Dzień kolejny, udało się bez większych problemów odbyć 2rozmowy telefoniczne
tutaj film z rana jak mi ładnie sieje zasięg
http://www.youtube.c...h?v=D29ZbgP2_3w
nikt z play się do mnie nie odezwał. Zostały 3dni na udzielenie mi odpowiedzi na reklamację.
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   hsurim Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 437

Napisano 25 January 2012 - 10:59

A jak kształtuje się syganł na innym telefonie ?
Jeżeli nie jest Tobie potrzebne 3G, to ogranicz w ustawieniach do samego 2G.

Jeśli to nie przyniesie oczekiwanej poprawy, to spróbój 'menewru' z ręcznym wyborem sieci i zaloguj się do Plusa.
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   wrotekpoz Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 27

Napisano 25 January 2012 - 16:15

to jest drugi telefon na którym to testuję. żona ma w orange i problemów nie ma