Mój Play: N na kartę w PLAY - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

N na kartę w PLAY

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Darkenrahl Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 11
  • Rejestracja Sun, 18 Sep 11
  • Miejscowość:Białystok
  • Operator:PLAY
  • Telefon:Samsung Chat 335
  • Taryfa:Inna
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 14 January 2012 - 22:35

Witam,
mam pytanie, przede wszystkim do pracowników salonów sieci Play.
Chodzi mi o zakup dekodera n na kartę w ramach przedłużenia umowy.
Interesuje mnie od kiedy liczy się okres doładowania karty do dekodera? Czy od podpisania umowy/aneksu czy też od pierwszego uruchomienia dekodera?
Wszystkie osoby, które do tej pory o to pytałem, twierdzą, że od podpisania umowy/aneksu. Dzisiaj jednak znalezłem oficjalny regulamin tej promocji, zamieszczony na stronie sieci Play i jest tam następujący zapis:
"3. Karta dekodująca wchodząca w skład Zestawu pozwala na korzystanie z Pakietu Podstawowy-Domowy HD przez Okres ważności zawarty w Zestawie (2 miesiące od Aktywacji Karty
dekodującej) i zasilana jest dodatkowo kwotą Doładowania pozwalającą na korzystanie z Pakietu Podstawowy-Domowy HD przez okres 22 miesięcy od upływu Okresu ważności zawartego w
Zestawie na zasadach określonych w „Przewodniku po ofercie telewizja n na kartę” załączonym do Zestawu i dostępnym na stronie internetowej www.telewizjanakarte.pl.".

Ja ten zapis rozumiem następująco - podpisuję aneks przykładowo 10 lutego, dostaję dekoder z kartą startową doładowaną na 2 miesiące OD PIERWSZEGO URUCHOMIENIA. Dekoder uruchamiam dajmy na to 10 kwietnia i od tego dnia liczą mi się te 2 miesiące, które są załadowane na karcie. Po wykorzystaniu tych środków z karty zaczynają obowiązywać 22 miesiące doładowane przez n, który po otrzymaniu informacji od Play'a doładowuje kartę na ten dodatkowy okres (też jest to zawarte w regulaminie, ZGODNIE Z RREGULAMINEM TE 22 MIESIĄCE LICZONE SĄ DOPIERO PO WYKORZYSTANIU DOŁADOWANIA ZAWARTEGO NA KARCIE PRZY ZAKUPIE), czyli umownie od 10 czerwca.
PODSUMOWUJĄC: 2 LATA DOŁADOWANIA DEKODERA LICZĄ SIĘ OD DATY PIERWSZEGO URUCHOMIENIA ZESTAWU, A NIE OD DATY PODPISANIA UMOWY/ANEKSU. Czy mam rację?
Dla ułatwienia sprawy wstawiam link do cytowanego przeze mnie regulaminu:
http://www.play.pl/r..._20-11-2011.pdf
Dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Troskliwy Miś Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 1368
  • Rejestracja Wed, 02 Jan 08
  • Miejscowość:z animki
  • Zainteresowania:
  • Operator:PLAY
  • Telefon:działa :)
  • Taryfa:Play Limitowany
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 15 January 2012 - 00:17

Od daty aktywacji. Dobrze rozumiesz.
Najlepsza sygnaturka, to brak sygnaturki.
0

Strona 1 z 1