Mój Play: Przeniesienie numeru co z telefonem ? - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Przeniesienie numeru co z telefonem ?

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   munio Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja Fri, 13 Jan 12
  • Miejscowość:Szczecin
  • Operator:Orange
  • Telefon:HUAWEI
  • Taryfa:Inna

Napisano 13 January 2012 - 19:58

Witam ma parę pytań w związku z przeniesieniem numery do sieci Play chodzi oczywiście o biznes. Obecnie oba numery są w orange ponieważ zaspałem z końcem umowy i obudziłem się dzień po czyli cały okres naliczania mam do tyłu i numery będę mógł przenieść fizycznie dopiero na początku marca. Pytanie moje jest takie czy jeżeli numery są na osobę fizyczną którą nie jestem ja to wystarczy tylko upoważnienie od tej osoby i ksero dowodu + papiery firmy do załatwienia przeniesienia czy coś jeszcze? Następną sprawą jest telefon myślałem o taryfie all inclusive 75 64,38 zł miesięczny abonament (79,18 zł z VAT) w tej ofercie był kiedyś iphone 3gs 16 gb za 1,23zł czy jest możliwość podpisania umowy i poczekania na telefon, ponieważ na razie usłyszałem że nie ma go na magazynie i nie wiadomo kiedy będzie. Czy na ten okres kiedy będzie przenoszony numer mogę poczekać i zobaczyć czy telefon będzie dostępny a w razie negatywnej odpowiedzi wybrania innego w marcu ? (jak na razie oferta telefonów jest dość uboga a iphone był fajną propozycją). Z góry dziękuje za odpowiedź i pozdrawiam Munio
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   grummi Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 11
  • Rejestracja Tue, 03 Jan 12
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:One Play Pro

Napisano 13 January 2012 - 21:20

3GS-a nie ma od początku grudnia, nie wiem czy będzie (sam bym chętnie wziął), ale może byc ciężko (play chyba jako jedyny jeszcze go oferuje).
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   munio Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja Fri, 13 Jan 12
  • Miejscowość:Szczecin
  • Operator:Orange
  • Telefon:HUAWEI
  • Taryfa:Inna

Napisano 13 January 2012 - 22:47

właśnie wiem ze jako jedyni tylko pytanie jest czy można zrobić tak aby poczekać na niego do marca może przyjdzie. Czy w czasie tych 2 miesięcy mogę w dowolnym czasie wybrać telefon czy trzeba się zdecydować odrazu ?
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Lucjan_eF Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 5
  • Rejestracja Wed, 18 Jan 12
  • Miejscowość:Gdańsk
  • Telefon:IPHONE
  • Taryfa:Play Abonament
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 18 January 2012 - 10:37

decydujesz się od razu ponieważ nr imei masz zapisany na umowie.
ewentualnie możesz sobie zrobić sam wniosek o przeniesienie nr-u, a później podpisać umowę.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Mane Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 108
  • Rejestracja Fri, 19 Jan 07
  • Miejscowość:Gdańsk

Napisano 18 January 2012 - 13:05

Z tego co się dowiadywałem w salonach, nie wiem czy to pewne w 100%, bo wiadomo jak jest z informacjami udzielanymi przez pracowników salonów, czy konsultantów na infolinii. Nie można przenieść numeru z innej sieci z osoby fizycznej do play na firmę, trzeba to zrobić w dwóch krokach, najlepiej chyba najpierw cesja na firmę w innej sieci i dopiero przeniesienie do Play.
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   play4you1 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 640
  • Rejestracja Wed, 14 Oct 09
  • Miejscowość:WARSZAWA

Napisano 18 January 2012 - 15:07

Wyświetl postUżytkownik Mane dnia 18 January 2012 - 13:05 napisał

Z tego co się dowiadywałem w salonach, nie wiem czy to pewne w 100%, bo wiadomo jak jest z informacjami udzielanymi przez pracowników salonów, czy konsultantów na infolinii. Nie można przenieść numeru z innej sieci z osoby fizycznej do play na firmę, trzeba to zrobić w dwóch krokach, najlepiej chyba najpierw cesja na firmę w innej sieci i dopiero przeniesienie do Play.

Potwierdzam. Informacja pewna w 100%.
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Troskliwy Miś Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 1368
  • Rejestracja Wed, 02 Jan 08
  • Miejscowość:z animki
  • Zainteresowania:
  • Telefon:działa :)
  • Taryfa:Play Limitowany
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 25 January 2012 - 11:45

Jeżeli osoba fizyczna nie jest właścicielem firmy jednoosobowej, to musi być cesja wcześniej. Jeżeli jednak Pan Kowalski ma abonament w innej sieci, a chce mieć umowę na swoją firmę jednoosobową, to robi się wniosek na pesel, a umowę już na regon.
Co do 3GS - zapomnij.
Najlepsza sygnaturka, to brak sygnaturki.
0

Strona 1 z 1