Mój Play: Odłączenie - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Odłączenie Operator Play omyłkowo odłączył moj nr

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   fish Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1
  • Rejestracja Sun, 08 Jan 12
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:Mix w Play

Napisano 08 January 2012 - 15:22

Witam.

jestem tu nowy, nie wiem czy dobrze trafiłem, w środę wieczorem Play omyłkowo odłączyło moj tel... po natychmiastowym zadzwonieniu na *500 dowiedziałem sie ze telefon został odłączony bo ktos sie pomylił i nie wiedzą dlaczego... mamy niedziele a telefon dalej milczy,konto Play24 zostało usunięte i tyle byłem w play co gorsze telefon a raczej nr jest sciśle połączony z kontem bankowym przez co tez jestem od niego odcięty... wszystko wydaje sie jakieś śmieszne,na *500 jestem informowany tylko ze usługa jest odłączona i tyle,trwają prace nad jej podłączeniem...

Jestem w taryfie mix 30x30zł które spłaciłem 24grudnia, chciałem przedłużyć umowe i przejść na abonament ale był błąd w weryfikacji danych... czekałem aż to naprawią do minionej środy kiedy ktoś nr.po prostu odłączył.

Jest to działanie bezprawne i bezczelne... nr należy do mnie i nawet go przenieśc teraz nie moge do innego operatora.

Co radzicie???
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   annika Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 188
  • Rejestracja Sat, 05 Nov 11
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:Inna
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 08 January 2012 - 15:41

Już chciałam Ci poradzić, żebyś na razie spokojnie poczekał na ponowne podłączenie numeru, a potem zażądał zadośćuczynienia za jego brak w postaci obniżenia abonamentu. Na pewno będą Ci wciskać jakieś pakiety minut w takich kwotach i takich terminach wykorzystania, że nic z tego nie będziesz miał. Nie daj się tak zrobić! Bo rozumiem, że mix w play to zwykły mix (nie znam się na tej ofercie) i nie dostajesz żadnych faktur? Bo zawsze w takich wypadkach jestem zdania, że najlepiej domagać się obniżki na abo na jeden okres, a nie przyjmować jakichś pakietów, które jeszcze potem mogą nie włączyć. Ale to już sam wiesz najlepiej, ile korzystasz i z czego i co byś chciał w zamian za postawienie Cię w takiej sytuacji.

Na pewno mogę Ci doradzić napisanie reklamacji na ok@pomocplay.pl - lepiej mieć dowód, że sprawa została zgłoszona, bo rozmów telefonicznych niektórzy lubią się wypierać. W reklamacji od razu pisze się też swoje żądania. Poproś o przekazanie sprawy technikom i ... czekaj. Chyba nie możesz nic zrobić na razie, jak tylko zdać się na szybkość działania techników Play. Skoro zależy Ci na numerze, musisz czekać, aż Ci go podłączą.

Gdy już będziesz miał napisaną reklamację, otrzymasz na swojego maila zwrotkę z informacją o przyjęciu "zgłoszenia". Możesz numer zgłoszenia podać na priv pracownikom Play, uczestniczącym w życiu tego forum: Play4you lub Troskliwemu Misiowi. Mogą pomóc coś przyspieszyć, a na pewno "zaopiekują" się twoją sprawą.

To na razie tyle.
0

Strona 1 z 1