Mój Play: Rożnica - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Rożnica

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   sz0rek Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja Sun, 08 Jan 12
  • Miejscowość:Margonin
  • Operator:Era
  • Telefon:HTC desire Z
  • Taryfa:Play Abonament

Napisano 08 January 2012 - 12:56

Witam !
Mam abonament w play dla firm firme 55. Jest w nim za darmo 250mb internetu miesiecznie. i mam takie pytanie czym sie roznią Promocyjne MB (nielimitowane) od Promocyjne MB w strefie taniego Internetu. Wspomne jeszcze ze
promocyjnych Mb w strefie taniego mam 396mb a dopiero wczora podpisalem umowe i przenioslem numer, a Promocyjnych Mb9nielimitowanych0 mam 29mb. Nie pokoi mnie jeszcze to, że kiedy w moim HTC desire Z włączam Sieć komórkową, połącz z internetem wyskakuje mi taki komunikat: "Uwaga ! Korzystasz z uslugi roamingu. Roaming transmisji danych może wiązać się ze znacznymi opłatami. CZy chcesz włączyć połączenie sieciowe roamingu?" Prosze o szybką odpowiedz na ten temat.

Dziekuje z góry ;))
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   hsurim Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 437
  • Rejestracja Fri, 13 Nov 09
  • Miejscowość:Warszawa (mazowieckie)
  • Operator:PLAY
  • Telefon:Samsung B2100 / C3050 / B5722 / I5700
  • Taryfa:Inna
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 08 January 2012 - 13:35

Z tego co ja wiem, to nielimitowany Internet, po wykorzystaniu MB zwalnia do jakiejś 'za...nej' prędkości, ale nie dolicza kosztu dodatkowego transferu..
Jaka to jest prędkość (??) nie wiem, bo jeszcze nie przekroczyłem.
Promocyjny Internet, jak sie skończy, to nie zwalnia, ale ... nalicza potem wg stawki cennikowej.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   annika Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 188
  • Rejestracja Sat, 05 Nov 11
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:Inna
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 08 January 2012 - 15:23

Ogólnie u Play są takie oznaczenia:
nielimitowany internet - to internet na wszystkich nadajnikach wykorzystywanych przez P4, także w roamingu krajowym,
strefa taniego internetu - to internet tylko na nadajnikach P4. "Strefa taniego Internetu w Play to strefa, w której P4 świadczy usługi telekomunikacyjne w oparciu o własną infrastrukturę dostępową z wyłączeniem infrastruktury innych operatorów krajowych (z wyłączeniem roamingu krajowego)."

Co do kosztów poza abo, to wg regulaminu hsurim ma rację.

Tylko teraz tak: 250 MB są w abo zwykłych, a w firmie jest ponoć 300 MB -> Pakiet Internet dla Firm 300MB – Promo, płatny 7 zł co miesiąc i jest tylko na terytorium RP na nadajnikach P4. I w pierwszym okresie powinieneś mieć pakiet Play Online w telefonie w cenie 28 zł (34,44 zł brutto) z limitem transmisji danych 1,8 GB (taka ukryta opłata aktywacyjna) i on jest do wykorzystania "w strefie taniego internetu". Czyli nie wiedzę możliwości korzystania w roamingu nie ponosząc kosztów.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   play4you1 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 640
  • Rejestracja Wed, 14 Oct 09
  • Miejscowość:WARSZAWA

Napisano 09 January 2012 - 10:58

Pakiet Smartfon oraz Pakiet Internet dla Firm 300MB – Promo działają bezpłatnie także w zasiegu Plus i Orangee.
0

Strona 1 z 1