LongPlay II 69 Internet Promocyjne MB (nielimitowane)
Napisano 07 January 2012 - 02:06
1) Cały czas korzystam z internetu a stan pakietu: "Promocyjne MB (nielimitowane)" w Play24 oraz w menu pod *111# nadal wynosi 250MB mimo iż przekroczyłem ten limit stan jest nadal 250MB a internet nie zwolnił. Błąd Playa i jestem mega szczęściarzem?
2) Gdy wyjeżdżam za Wrocław tracę zasięg z Play i łączy mi się na antenach z Ery\Plusa (R na górze ekranu), jeśli włączę Roaming danych to gdy będę korzystał z internetu na antenach Ery to transfer będzie pobierany z "Promocyjne MB w strefie taniego Internetu" który aktualnie wynosi: 1258 MB? Gdy to przekroczę będę wtedy normalnie płacił za internet stałą stawkę za określoną ilość danych? np za każde kolejne 100kb?
3) Gdy teoretycznie przekroczę "Promocyjne MB (nielimitowane)" to mniej więcej do jakiej prędkości spada internet, oraz czy przy wolniejszej prędkości nie jest on ograniczony ilością MB? Połączenia takie są nie limitowane czy odejmowane od "Promocyjne MB w strefie taniego Internetu", a po wykorzystaniu tego pakietu zaczynam normalnie płacić za internet?
4) Do 5 stycznia powinienem zapłacić pierwszy rachunek, lecz nadal nie dostałem faktury, zgłosiłem ponowne wysłanie faktury, czy mam zrobić coś jeszcze?
Napisano 07 January 2012 - 17:37
Po tym, że masz pakiety internetowe wliczone w abonament domyślam się, że jest to All Inclusive lub All Inclusive MAX, ale dlaczego twierdzisz, że masz dwa pakiety: 250 MB i 1285 MB (skąd tyle, przecież to więcej niż 1 GB?).
Obowiązkowe, płatne co miesiąc pakiety w promocjach All Inclusive i All Inclusive MAX (odpowiednio 250 MB- 10 zł i 1 GB- 16 zł) są rozliczane także przy transmisji w roamingu krajowym, ale raczej nie w Erze, czy bardziej T-Mobile, ale w Plusie i Orange - to z nimi Play ma podpisane umowy.
Co do opóźnień w dostawie faktury, to normalne. zawsze przychodzi na ostatnią chwilę, bo nie jest wystawiana od razu w dniu po końcu okresu rozliczeniowego, ani wysyłana też nie jest zbyt szybko, idzie 10 dni i to tak jest. A teraz jeszcze okres świąteczny i przyszły później niż zwykle - do mnie w czwartek, dniu płacenia. Pewnie jeszcze i do Ciebie dotrze, nie ma co panikować, a skoro już poprosiłeś o wystawienie duplikatu, to nic więcej nie trzeba robić.
Napisano 07 January 2012 - 17:46
Aha i czy on jest związany z przeniesieniem numeru do Play, bo w poprzednim poście zapomniałam o to zapytać @Baser, czy przypadkiem numeru nie przenosił(?).
Napisano 07 January 2012 - 22:21
Twoje ogólnopolskie forum o platformie bada OS!
Napisano 07 January 2012 - 23:58
Cytat
I to od razu wyjaśnia mi też sprawę z innego wątku, gdzie ktoś miał na pierwszej fakturze dodatkowe ok. 50 złotych i to miał być właśnie taki obowiązkowy pakiet robiący za ukrytą opłatę aktywacyjną, a ja się dziwiłam i pytałam co tak dużo (o ja głupia!)
Napisano 08 January 2012 - 00:02
Ja bym już szykowała reklamację, tak na wszelki wypadek...
Napisano 08 January 2012 - 00:10
Edit
A sorry nie doczytałem na plusie,orange powinno dodatkowo ubywać może jest jakiś błąd na jego korzyść
Edit 2
Jednak nie ma włączonego transferu danych w roamingu więc pobiera tylko z pakietu playowego i działa tylko na playu
Napisano 08 January 2012 - 01:50
Stan: "Promocyjne MB (nielimitowane)" nadal wynosi 250MB;
Stan: "Promocyjne MB w strefie taniego Internetu" zmniejszył się do 1020MB
Skoro zaczęło pobierać mi z "Promocyjne MB w strefie taniego Internetu" to dlaczego pakiet "Promocyjne MB (nielimitowane)" nadal wynosi 250MB, skoro ma wyższy priorytet w pobieraniu środków za usługi?
Gdzie w PLAY24 mogę sprawdzić jaki mam dokładnie pakiet?
Wychodzące, przychodzące i smsy: zgadza się.
Pakiet Złotówek (wykorzystany): mniej wiecej zgadza się.
Promocyjne minuty do wszystkich: co to i pod co to się liczy?
Promocyjne MB w strefie taniego Internetu: wg zainstalowanego w telefonie programu "Call meter" jest 367Mb (chyba że nie liczy transferu udostępnionego na wi-fi)

A tu to co mi pozostało:
Napisano 08 January 2012 - 09:22
Napisano 08 January 2012 - 14:24
Oferta dla przenoszących numer
Regulamin oferty
Pobiera Ci najpierw z pakietu 1,5 GB (fakt, pobiera, nie spojrzałam dokładnie, że już nie było całego 1,5 GB), ponieważ to on ma większy priorytet:
Cytat
Promocyjne minuty to myślę, że jest to Promocyjny Pakiet Złotówek, ale dlaczego wynosi on już zero, a w wykorzystaniu są 4 minuty?
Napisano 08 January 2012 - 17:36
Cytat
darmowy dostęp do Facebook i nk.pl
korzystanie z internetu bez obaw o dodatkowe koszty
100 minut miesięcznie przez 6 m-cy za zakup przez internet
Czyli jeśli korzystam z aplikacji Facebooka to wtedy nie odlicza mi transferu z pakietu na internet? W takim razie wyjaśniłem kolejną zagadkę jaką było:
"Darmowa transmisja danych" po klika MB; czyli to darmowe połączenia z fcbookiem?
Napisano 08 January 2012 - 18:20

Logowanie