Mój Play: LongPlay II 69 Internet - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

LongPlay II 69 Internet Promocyjne MB (nielimitowane)

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Baser Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 3
  • Rejestracja Sat, 07 Jan 12
  • Miejscowość:Wrocław
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:Inna

Napisano 07 January 2012 - 02:06

Od około miesiąca mam nr w play w taryfie: LongPlay II 69. Okres rozliczeniowy zaczął mi się od 20 grudnia. Mam 4 problemy:

1) Cały czas korzystam z internetu a stan pakietu: "Promocyjne MB (nielimitowane)" w Play24 oraz w menu pod *111# nadal wynosi 250MB mimo iż przekroczyłem ten limit stan jest nadal 250MB a internet nie zwolnił. Błąd Playa i jestem mega szczęściarzem?

2) Gdy wyjeżdżam za Wrocław tracę zasięg z Play i łączy mi się na antenach z Ery\Plusa (R na górze ekranu), jeśli włączę Roaming danych to gdy będę korzystał z internetu na antenach Ery to transfer będzie pobierany z "Promocyjne MB w strefie taniego Internetu" który aktualnie wynosi: 1258 MB? Gdy to przekroczę będę wtedy normalnie płacił za internet stałą stawkę za określoną ilość danych? np za każde kolejne 100kb?

3) Gdy teoretycznie przekroczę "Promocyjne MB (nielimitowane)" to mniej więcej do jakiej prędkości spada internet, oraz czy przy wolniejszej prędkości nie jest on ograniczony ilością MB? Połączenia takie są nie limitowane czy odejmowane od "Promocyjne MB w strefie taniego Internetu", a po wykorzystaniu tego pakietu zaczynam normalnie płacić za internet?

4) Do 5 stycznia powinienem zapłacić pierwszy rachunek, lecz nadal nie dostałem faktury, zgłosiłem ponowne wysłanie faktury, czy mam zrobić coś jeszcze?
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   annika Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 188
  • Rejestracja Sat, 05 Nov 11
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 07 January 2012 - 17:37

Po pierwsze LongPlay II 69 to ogólna podstawowa nazwa twojej taryfy, ale ważne jest też, w jakiej promocji ją kupiłeś: All Inclusive, All Inclusive MAX, All Inclusive FIX, Stan Darmowy? Doprecyzuj.

Po tym, że masz pakiety internetowe wliczone w abonament domyślam się, że jest to All Inclusive lub All Inclusive MAX, ale dlaczego twierdzisz, że masz dwa pakiety: 250 MB i 1285 MB (skąd tyle, przecież to więcej niż 1 GB?).

Obowiązkowe, płatne co miesiąc pakiety w promocjach All Inclusive i All Inclusive MAX (odpowiednio 250 MB- 10 zł i 1 GB- 16 zł) są rozliczane także przy transmisji w roamingu krajowym, ale raczej nie w Erze, czy bardziej T-Mobile, ale w Plusie i Orange - to z nimi Play ma podpisane umowy.

Co do opóźnień w dostawie faktury, to normalne. zawsze przychodzi na ostatnią chwilę, bo nie jest wystawiana od razu w dniu po końcu okresu rozliczeniowego, ani wysyłana też nie jest zbyt szybko, idzie 10 dni i to tak jest. A teraz jeszcze okres świąteczny i przyszły później niż zwykle - do mnie w czwartek, dniu płacenia. Pewnie jeszcze i do Ciebie dotrze, nie ma co panikować, a skoro już poprosiłeś o wystawienie duplikatu, to nic więcej nie trzeba robić.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   lipos Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 316
  • Rejestracja Sun, 25 May 08
  • Miejscowość:Sosnowiec
  • Zainteresowania:wóda, dziwki, koks :P
  • Telefon:Motorola Defy
  • Taryfa:Play Abonament
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 07 January 2012 - 17:43

Może te 1285 MB to pozostałość pakietu powitalnego?
''...i pamiętajcie aby te plusy nie przysłoniły wam minusów!''

jabber ID: Lipos@aqq.eu
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   annika Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 188

Napisano 07 January 2012 - 17:46

A na czym polega taki pakiet? W jakim regulaminie o nim znajdę info?
Aha i czy on jest związany z przeniesieniem numeru do Play, bo w poprzednim poście zapomniałam o to zapytać @Baser, czy przypadkiem numeru nie przenosił(?).
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   pakierhakierxd Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1466
  • Rejestracja Thu, 27 May 10
  • Miejscowość:Supraśl
  • Zainteresowania:Komputery,telefony komórkowe,sprzęt elektroniczny ogółem informatyka :D
  • Telefon:Htc Desire Z

Napisano 07 January 2012 - 22:21

Play przy zawarciu umowy daje pakiet na nadajnikach własnych na 1 okres rozliczeniowy tam chyba 1.5 gb jak dobrze pamiętam
http://bada-world.pl
Twoje ogólnopolskie forum o platformie bada OS!
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   annika Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 188

Napisano 07 January 2012 - 23:58

Chyba znalazłam te informacje:

Cytat

5. Zgodnie z z pkt 2 niniejszej Oferty Promocyjnej przy wyborze Abonamentu LongPlay II 29 lub LongPlay II 49 Abonent zobowiązany jest do zakupu pakietu Play Online w cenie 48 PLN z limitem transmisji danych 3 GB ,a przy wyborze Abonamentu LongPlay II 69, LongPlay II 99 lub LongPlay II 129 do zakupu pakietu Play Online w cenie 28 PLN z limitem transmisji danych 1,5 GB. Opłata za pakiety Play Online w telefonie jest jednorazowa i będzie uwzględniona na pierwszym Rachunku Telekomunikacyjnym w oddzielnej pozycji.

I to od razu wyjaśnia mi też sprawę z innego wątku, gdzie ktoś miał na pierwszej fakturze dodatkowe ok. 50 złotych i to miał być właśnie taki obowiązkowy pakiet robiący za ukrytą opłatę aktywacyjną, a ja się dziwiłam i pytałam co tak dużo (o ja głupia!)
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   PLAYowy Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 18
  • Rejestracja Mon, 19 Dec 11
  • Miejscowość:Warszawa
  • Zainteresowania:Play Maniak :)

Napisano 08 January 2012 - 00:00

Został Ci przyznany pakiet 1,5GB w ramach opłaty aktywacyjnej (28zł) - mowa o tym pakiecie jest w regulaminie promocji.

To na pewno ten pakiet, jest do wykorzystania w ramach zasięgu nadajników Playa.
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   annika Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 188

Napisano 08 January 2012 - 00:02

Teraz tylko pytanie: dlaczego na żadnym z obu pakietów nic nie ubywa, skoro @Baser korzysta z sieci i jak to zostanie mu rozliczone.
Ja bym już szykowała reklamację, tak na wszelki wypadek...
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   pakierhakierxd Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1466
  • Zainteresowania:Komputery,telefony komórkowe,sprzęt elektroniczny ogółem informatyka :D

Napisano 08 January 2012 - 00:10

Jak to nie ubywa skoro zostało 1258 mb więc ubyło gdzieś 278 mb tak myślę że tyle brakuje do 1.5 gb

Edit

A sorry nie doczytałem na plusie,orange powinno dodatkowo ubywać może jest jakiś błąd na jego korzyść

Edit 2

Jednak nie ma włączonego transferu danych w roamingu więc pobiera tylko z pakietu playowego i działa tylko na playu
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Baser Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 3

Napisano 08 January 2012 - 01:50

Aktualnie nie mam przy sobie umowy aby sprawdzić konkretną promocje w jakiej ją kupiłem. Przeniosłem nr z orangę i dostałem 2 razy więcej niż powinienem dostać do wykorzystania do tego mam pakiet na internet 250mb. Cena abonamentu 69zł a na początku tego okresu rozliczeniowego dostałem około 180zł do wykorzystania. (chyba 650 min i 250MB internetu). Cały czas korzystam z telefonu na nadajnikach PLAY.

Stan: "Promocyjne MB (nielimitowane)" nadal wynosi 250MB;
Stan: "Promocyjne MB w strefie taniego Internetu" zmniejszył się do 1020MB

Skoro zaczęło pobierać mi z "Promocyjne MB w strefie taniego Internetu" to dlaczego pakiet "Promocyjne MB (nielimitowane)" nadal wynosi 250MB, skoro ma wyższy priorytet w pobieraniu środków za usługi?

Gdzie w PLAY24 mogę sprawdzić jaki mam dokładnie pakiet?

Wychodzące, przychodzące i smsy: zgadza się.
Pakiet Złotówek (wykorzystany): mniej wiecej zgadza się.
Promocyjne minuty do wszystkich: co to i pod co to się liczy?
Promocyjne MB w strefie taniego Internetu: wg zainstalowanego w telefonie programu "Call meter" jest 367Mb (chyba że nie liczy transferu udostępnionego na wi-fi)
Dołączona grafika

A tu to co mi pozostało:
Dołączona grafika
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   pakierhakierxd Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1466

Napisano 08 January 2012 - 09:22

Sprawdz tak wlacz dane w roamingu i zaloguj sie do plusa lub orange i polacz sie z netem na 100% pobierze z 250 mb
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   annika Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 188

Napisano 08 January 2012 - 14:24

Skoro przenosiłeś numer (tak myślałam), to pewnie dali Ci ofertę promocyjną Super Przejście (Super MNP - jak zwał tak zwał).
Oferta dla przenoszących numer
Regulamin oferty

Pobiera Ci najpierw z pakietu 1,5 GB (fakt, pobiera, nie spojrzałam dokładnie, że już nie było całego 1,5 GB), ponieważ to on ma większy priorytet:

Cytat

5. e) Jednostki przyznane w ramach pakietów Play Online w telefonie są wykorzystywane w pierwszej kolejności przed jednostkami z przyznawanego w ramach niniejszej Oferty Promocyjnej pakietu Smartfon oraz „Pakietu Internet”.

Promocyjne minuty to myślę, że jest to Promocyjny Pakiet Złotówek, ale dlaczego wynosi on już zero, a w wykorzystaniu są 4 minuty?
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Baser Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 3

Napisano 08 January 2012 - 17:36

Czyli mam: LongPlay II 69 (All Inclusive 79), bo ilość minut i cena telefonu się zgadza.

Cytat

Stan darmowy za 0 zł
darmowy dostęp do Facebook i nk.pl
korzystanie z internetu bez obaw o dodatkowe koszty
100 minut miesięcznie przez 6 m-cy za zakup przez internet

Czyli jeśli korzystam z aplikacji Facebooka to wtedy nie odlicza mi transferu z pakietu na internet? W takim razie wyjaśniłem kolejną zagadkę jaką było:
"Darmowa transmisja danych" po klika MB; czyli to darmowe połączenia z fcbookiem?
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   pakierhakierxd Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1466

Napisano 08 January 2012 - 18:20

Nie nalicza danych za korzystanie fb i nk o ile nie korzystasz z tego w operze mini :P
0

Strona 1 z 1