Mój Play: Nie otrzymywałem rachunków od PLAY - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Nie otrzymywałem rachunków od PLAY Moja zagmatwana sytuacja z PLAY

Ankieta: ankieta (2 użytkowników oddało głos)

Czy miałeś podobną sytuację?

1. tak (1 głosów [50.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 50.00%

2. nie (1 głosów [50.00%] - Zobacz)

Procent z głosów: 50.00%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   zielocz3k Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja Wed, 04 Jan 12
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:Mix w Play

Napisano 04 January 2012 - 15:49

Witam serdecznie.
W grudniu 2010 podpisałem umowę z Play na Internet 5GB dla Studenta.
Oferta taka, że umowa na 12 msc. z czego 1 i 2 miesiąc to tylko opłata po 1zł, a kolejne to 45zł.

Minął 1 miesiąc, faktury nie dostałem. Myślałem, że rozliczenie może mają co 2 miesiące (jak to bywa za gaz itp.). Minął 2 miesiąc, nadal nic. Zadzwoniłem do Play w tej sprawie i zgłosiłem, że nie dostaje faktur (nie docierają do mnie). Pani odpowiedziała, że robi adnotacje i sprawa zostanie wyjaśniona. Minął 3 miesiąc nadal nic. Znów się kontaktuje z Play i informację dostałem, że nie było żadnej takiej adnotacji i że zostaje ona zrobiona. Później już nie korzystałem z tego Internetu i leżał w szufladzie. Podczas przeprowadzki (nie opłacone nic do października) niechcący natknąłem się na modem. Wiedząc, że pomocy od Play nie dostane, wybrałem się do znajomego, który kiedyś tam pracował. Powiedziałem co i jak i polecił mi przelać pieniądze na konto PLAY (dał mi ogólny nr konta początkowych cyfr i powiedział gdzie wpisać muszę nr klienta, aby pieniądze trafiały na moje subkonto). Zrobiłem w październiku przelew za wszelkie poprzednie miesiące, a w listopadzie i grudniu wpłaty osobne (już nawet wpłacałem po 50zł). Do dziś nie dostałem żadnego listu od PLAY, nie przyszło nic, ani na adres korespondencyjny, ani na adres zamieszkania.

Takich sytuacji jak moja jest znacznie więcej. Np. 17 listopada 2011 na pewnym forum napisała Natalia
"witam mam maly problem play chce wypowiedziec mi umowe z powodu tego iz nie placilem na czas faktur…..ale ja ich poprostu nie dostawałem dostalem pierwsza zaplacilem i sie skaczylo pozniej zadzwonilem do obslugi klienta i powiedzialem ze nie mam zadnego druku na oplacenie to gosciu wyslal mi durnego smsa i tam byla kwota i numer konta ale to jest chore nie zgadzalem sie na jakies smsy i nie bede ich placil poniewaz jest teraz tyle oszustow ze nie bede na jakies konta wysylal pieniadzy.zablokowali mi tel i rozmowy przychodzace po czym zadzwonilem do obslugi ale jak zwykle inteligentni ludzie nie dali nic wytlumaczyc tylko ze play wypowiedzial mi umowe. Co moge zrobic z w takiej sytuacji? pozdrawiam"
Zatem przestroga. Jeżeli macie taką sytuację to załatwiajcie ją od razu! Nie dajcie się zwodzić ludziom pracującym w PLAY.

Myślę czy nie skontaktować się z Rzecznikiem Praw Konsumenta i nie zgłosić tego do UKE.

Informacja w ramach przestrogi. Aktualnie napisałem wypowiedzenie umowy i wszystkim będę szczerze odradzał PLAY.
Pozdrawiam
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   play4you1 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 640
  • Rejestracja Wed, 14 Oct 09
  • Miejscowość:WARSZAWA

Napisano 05 January 2012 - 12:37

Wyświetl postUżytkownik zielocz3k dnia 04 January 2012 - 15:49 napisał

Witam serdecznie.
W grudniu 2010 podpisałem umowę z Play na Internet 5GB dla Studenta.
Oferta taka, że umowa na 12 msc. z czego 1 i 2 miesiąc to tylko opłata po 1zł, a kolejne to 45zł.

Minął 1 miesiąc, faktury nie dostałem. Myślałem, że rozliczenie może mają co 2 miesiące (jak to bywa za gaz itp.). Minął 2 miesiąc, nadal nic. Zadzwoniłem do Play w tej sprawie i zgłosiłem, że nie dostaje faktur (nie docierają do mnie). Pani odpowiedziała, że robi adnotacje i sprawa zostanie wyjaśniona. Minął 3 miesiąc nadal nic. Znów się kontaktuje z Play i informację dostałem, że nie było żadnej takiej adnotacji i że zostaje ona zrobiona. Później już nie korzystałem z tego Internetu i leżał w szufladzie. Podczas przeprowadzki (nie opłacone nic do października) niechcący natknąłem się na modem. Wiedząc, że pomocy od Play nie dostane, wybrałem się do znajomego, który kiedyś tam pracował. Powiedziałem co i jak i polecił mi przelać pieniądze na konto PLAY (dał mi ogólny nr konta początkowych cyfr i powiedział gdzie wpisać muszę nr klienta, aby pieniądze trafiały na moje subkonto). Zrobiłem w październiku przelew za wszelkie poprzednie miesiące, a w listopadzie i grudniu wpłaty osobne (już nawet wpłacałem po 50zł). Do dziś nie dostałem żadnego listu od PLAY, nie przyszło nic, ani na adres korespondencyjny, ani na adres zamieszkania.

Takich sytuacji jak moja jest znacznie więcej. Np. 17 listopada 2011 na pewnym forum napisała Natalia
"witam mam maly problem play chce wypowiedziec mi umowe z powodu tego iz nie placilem na czas faktur…..ale ja ich poprostu nie dostawałem dostalem pierwsza zaplacilem i sie skaczylo pozniej zadzwonilem do obslugi klienta i powiedzialem ze nie mam zadnego druku na oplacenie to gosciu wyslal mi durnego smsa i tam byla kwota i numer konta ale to jest chore nie zgadzalem sie na jakies smsy i nie bede ich placil poniewaz jest teraz tyle oszustow ze nie bede na jakies konta wysylal pieniadzy.zablokowali mi tel i rozmowy przychodzace po czym zadzwonilem do obslugi ale jak zwykle inteligentni ludzie nie dali nic wytlumaczyc tylko ze play wypowiedzial mi umowe. Co moge zrobic z w takiej sytuacji? pozdrawiam"
Zatem przestroga. Jeżeli macie taką sytuację to załatwiajcie ją od razu! Nie dajcie się zwodzić ludziom pracującym w PLAY.

Myślę czy nie skontaktować się z Rzecznikiem Praw Konsumenta i nie zgłosić tego do UKE.

Informacja w ramach przestrogi. Aktualnie napisałem wypowiedzenie umowy i wszystkim będę szczerze odradzał PLAY.
Pozdrawiam

Sprawdź na Umowie czy nie masz zaznaczonej opcji efaktura. A przy okazji jak juz zapłaciłeś 1zł za połączenie z infolinią to trzeba było poprosić o numer rachunku bankowego i numer faktury i dokonać przelewu. Takie dane można znaleźć też na PLay24. Jeżeli nie masz efaktury to może adres korespondencyjny jest niepoprawny...czy sprawdzaliście to?
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   zielocz3k Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja Wed, 04 Jan 12
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:Mix w Play

Napisano 05 January 2012 - 13:40

nie, nie mam efaktur. Co do adresu korespondującego to jest poprawny, bo weryfikowałem to. Przelew na nr konta bankowego zrobiłem zbiorowy, bo to i tak subkonto więc powinno się wszystko wyrównać tam. Obleciałem nawet sąsiadów na piętrze pytając czy czasem nie pomylono skrzynki. Co ciekawe na piętrze mamy 2 skrzynki które są zapchane listami, ale nikt nam dostępu do nich dać nie chce i nie wiadomo z kim się kontaktować, aby tam zajrzeć... W każdym bądź razie wszelką zaległość wpłaciłem na konto łącznie oraz do tego kolejne miesiące, które zostały do zakończenia umowy także opłaciłem. Teraz tylko wypowiedzenie muszę napisać i wysłać.
0

Strona 1 z 1