Czy mogę używać samsunga Ace jako modem podłączony do lapka. Podobno w umowie ( jestem w All Inclusive ) jest zawarta klauzula, że w przypadku takiej czynności mogą zerwać ze mna umowę. Czy to prawda? Jesli tak to czy obciążą mnie jakąś karą?
Strona 1 z 1
telefon jako modem
Napisano 04 January 2012 - 13:23
W ogóle taki zapis jest dziwny. Nie można korzystać z tetheringu, a czy to oznacza, że jak przełożę kartę SIM do modemu to już można? Regulamin nie zabrania. Podobnie na laptopie, załóżmy, że mam czytnik kart SIM i korzystam z laptopa jak z telefonu. Też nie można? Nie ma mowy w regulaminie. To trochę dziwny zapis jest, ponieważ się używa internetu do swoich potrzeb, dane schodzą z zapłaconej usługi.
Napisano 28 January 2012 - 14:11
Użytkownik tomasi dnia 04 January 2012 - 13:23 napisał
W ogóle taki zapis jest dziwny. Nie można korzystać z tetheringu, a czy to oznacza, że jak przełożę kartę SIM do modemu to już można? Regulamin nie zabrania. Podobnie na laptopie, załóżmy, że mam czytnik kart SIM i korzystam z laptopa jak z telefonu. Też nie można? Nie ma mowy w regulaminie. To trochę dziwny zapis jest, ponieważ się używa internetu do swoich potrzeb, dane schodzą z zapłaconej usługi.
Moim zdaniem ten zapis nie odnosi się do całej usługi a jedynie do korzystania z Pakietu Społecznościowego ( bo tak zostało to opisane w regulaminie, Facebook itd.). W tym przypadku operator zostawia sobie furtkę, do tego, żeby taką usługę deaktywować. Nie wyobrażam sobie sytuacji, że mam opłaconą usługę internetu w abonamencie i nie mogę z niej skorzystać na innym urządzeniu niż telefon komórkowy, bo przecież czasami zdarza się podłączać telefon do lapka czy netbooka. Pytałem o taką sytuację konsultanta i odpowiedział, że nie ma problemu,przy takim korzystaniu z usługi.
Strona 1 z 1

Logowanie