Witam
Ja też mam problem z operatorem PLAY. Zawarłem z konsultantem Play umowę przedłużającą świadczenie usług abonamentowych. Z konsultanten rozmawiałem o abonamencie za 65 zł All Inclusive MAX 65 miałem dostać rabat w wysokości 25% na abonament w 1 roku. Telefon Samsung wave s8500 w cenie 99zł. – więc abonament powinien wynosić 48,75 zł.
Kurier przyjechał podpisałem umowę abonament o nazwie LONG PLAY 69 plus All inkl. Już to mnie zaniepokoiło, ale myślę poczekam na fakturę. Na stronach PLAY ciężko znaleźć abonament o takiej nazwie.
Dostaję pierwszą fakturę i co się okazuje:
LongPlay II 69
( 10/12/2011 - 09/01/2012) 69,00 -24,75 44,25
Pakiet Smartfon 1 GB
( 10/12/2011 - 09/01/2012) 16,00 0,00 16,00
Abonament jest niższy niż ustalałem z konsultantem, ale dochodzi pakiet smart fon w cenie 16 zł.
Ze strony Play wynika, że w abonamencie za 65 zł mam 1 GB danych w pakiecie bez dodatkowych opłat.
Zgłosiłem sprawe do PLAY , a oni niby po odsłuchaniu rozmowy twierdzą że zostałem o takim pakiecie poinformowany.
Dziś po upływie ok. 1 miesiąca dokładnie rozmowy nie pamiętam, ale jestem pewiem że abonament miał wynosić 48,75 w 1 roku i że chciałem abonament All Inclusive MAX 65.
Wiem też że jeśli padło sformułowanie pakiet smart fon to na pewno nie padło że trzeba za niego zapłacić i to poza abonamentem (dodatkowo). Zresztą w tym abonamencie mam pakiet 1 GB danych i na stronie nic nie jest napisane o dodatkowych kosztach.
Poprosiłem PLAY o wysłanie mi tego nagrania na maila, choć wątpię czy to zrobią. A w najbliższym czasie sprawę tą skieruje do rzecznika praw konsumenta.
Czy ktoś z was ma podobny problem z PLAY?
Strona 1 z 1
Pomyłka czy oszustwo? Dodatkowe koszty w PLAY
Napisano 30 December 2011 - 12:49
Tak to w rzeczywistości wygląda. Abonament nazywa sie All inclusive max 65 ale na umowie masz to co wypisałeś. Każdy tak ma.
Mimo wszystko powinieneś mieć tą zniżkę i o to walcz. Skoro liczba minut i pakiet 1GB się zgadzają to nie ważne jak oni to sobie nazwali ważne żeby było to co masz mieć.
Mimo wszystko powinieneś mieć tą zniżkę i o to walcz. Skoro liczba minut i pakiet 1GB się zgadzają to nie ważne jak oni to sobie nazwali ważne żeby było to co masz mieć.
Strona 1 z 1

Logowanie