Witam
Ja też mam problem z operatorem PLAY. Zawarłem z konsultantem Play umowę przedłużającą świadczenie usług abonamentowych. Z konsultanten rozmawiałem o abonamencie za 65 zł All Inclusive MAX 65 miałem dostać rabat w wysokości 25% na abonament w 1 roku. Telefon Samsung wave s8500 w cenie 99zł. – więc abonament powinien wynosić 48,75 zł.
Kurier przyjechał podpisałem umowę abonament o nazwie LONG PLAY 69 plus All inkl. Już to mnie zaniepokoiło, ale myślę poczekam na fakturę. Na stronach PLAY ciężko znaleźć abonament o takiej nazwie.
Dostaję pierwszą fakturę i co się okazuje:
LongPlay II 69
( 10/12/2011 - 09/01/2012) 69,00 -24,75 44,25
Pakiet Smartfon 1 GB
( 10/12/2011 - 09/01/2012) 16,00 0,00 16,00
Abonament jest niższy niż ustalałem z konsultantem, ale dochodzi pakiet smart fon w cenie 16 zł.
Ze strony Play wynika, że w abonamencie za 65 zł mam 1 GB danych w pakiecie bez dodatkowych opłat.
Zgłosiłem sprawe do PLAY , a oni niby po odsłuchaniu rozmowy twierdzą że zostałem o takim pakiecie poinformowany.
Dziś po upływie ok. 1 miesiąca dokładnie rozmowy nie pamiętam, ale jestem pewiem że abonament miał wynosić 48,75 w 1 roku i że chciałem abonament All Inclusive MAX 65.
Wiem też że jeśli padło sformułowanie pakiet smart fon to na pewno nie padło że trzeba za niego zapłacić i to poza abonamentem (dodatkowo). Zresztą w tym abonamencie mam pakiet 1 GB danych i na stronie nic nie jest napisane o dodatkowych kosztach.
Poprosiłem PLAY o wysłanie mi tego nagrania na maila, choć wątpię czy to zrobią. A w najbliższym czasie sprawę tą skieruje do rzecznika praw konsumenta.
Czy ktoś z was ma podobny problem z PLAY?
Strona 1 z 1
Z: Czy kiedy kolwiek play dopuscil sie naduzyc w Twoim przypadku? Z tematu o ID: 9165
Napisano 07 January 2012 - 00:16
Witam 
Nagrania na pewno nie wyślą Ci na maila nie ma takiej opcji.
Jeżeli chodzi o abonament to faktycznie masz na nim zniżkę ale abonament to jest sam abonament i na nim masz zniżkę a pakiet smartfon to jest osobna sprawa i jest dodatkowo doliczany do abonamentu.
Generalnie przy opcji ALL INCLUSIVE nie ma możliwości podpisania umowy bez tego pakietu smartfon bo jest to usługa opcjonalna.
Rozumiem ból ale szczerze nie liczyłabym na jakieś pozytywne rozpatrzenie reklamacji niestety.
Pozdrawiam!
Nagrania na pewno nie wyślą Ci na maila nie ma takiej opcji.
Jeżeli chodzi o abonament to faktycznie masz na nim zniżkę ale abonament to jest sam abonament i na nim masz zniżkę a pakiet smartfon to jest osobna sprawa i jest dodatkowo doliczany do abonamentu.
Generalnie przy opcji ALL INCLUSIVE nie ma możliwości podpisania umowy bez tego pakietu smartfon bo jest to usługa opcjonalna.
Rozumiem ból ale szczerze nie liczyłabym na jakieś pozytywne rozpatrzenie reklamacji niestety.
Pozdrawiam!
Strona 1 z 1

Logowanie