Mój Play: Etykietka - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Etykietka

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Pleys Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 4
  • Rejestracja Thu, 29 Dec 11
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:Inna

Napisano 29 December 2011 - 18:41

Witam, jest to mój pierwszy post na forum, witam wszystkich! Mam problem z usługą zwaną etykietka. Walczę z "etykietką" od dłuższego czasu. Na telefonie lg, wszystko działa jak trzeba, ale na 2nokiach 6303 i 6700 - nie. Pokazywane jest:
Play = Play
Plus = Plus
Orange = PLAY
Zgłosiłem sprawę do biura obsługi. Otrzymałem informację, z regułkami jak przetestować usługę, czy działa na danej karcie sim, etc. Wcześniej oczywiście wszystko było spr, i dostałem potwierdzenie że usługa działa na moich kartach. Co mi zależy, wymieniłem już 4karty sim w salonie i co, tylko jeden napis PLAY, niezależnie z jakiej sieci odbiera sygnał. Pomyślałem, może znów trzeba aktywować usługę, wysyłam test, dostaje sms, że karta obsługuje etykietkę, wysyłam pusty sms, dostaję inf że karta nie obsługuje etykietki. Kasę zabrało, usługa nie działa. Zgłosiłem znów od biura obsługi,cisza. Jak bym wiedział, że będzie taki problem z tą usługą, to nie zmieniał bym kart w salonie, tylko zostawił bym tak jak jest, bo przynajmniej wiedziałem z jakiej sieci mam zasięg w danej chwili, jeszcze do tego okazało się że nowe-wymieniane kart sim mają pamięć 250 kontaktów, a stara miała 500, co przydawało się, bo mam zapisanych 313kontaktów. Szkoda że nie można przywrócić starej sim, chyba że się da, to proszę o poradę jak to zrobić, bo już mam dosyć walki z Eeeetykitką!
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Quetzal Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 454
  • Rejestracja Sun, 27 Dec 09
  • Miejscowość:Wielkopolska
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 29 December 2011 - 18:49

To ja mam jeszcze ciekawiej. U mnie:
Play = Odtwórz. Play (tak, na wyświetlaczu jest napisane "Odtwórz. Play")
Plus = PLAY
Orange = Orange.

Na szczęście mój aparat umożliwia wyłączenie nazwy sieci z poziomu menu, więc tylko jak wchodzę w roaming to pojawia mi się R.
Ciekawe jak będzie po wymianie telefonu.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Pleys Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 4

Napisano 30 December 2011 - 20:55

Wyświetl postUżytkownik Quetzal dnia 29 December 2011 - 18:49 napisał

To ja mam jeszcze ciekawiej. U mnie:
Play = Odtwórz. Play (tak, na wyświetlaczu jest napisane "Odtwórz. Play")
Plus = PLAY
Orange = Orange.

Na szczęście mój aparat umożliwia wyłączenie nazwy sieci z poziomu menu, więc tylko jak wchodzę w roaming to pojawia mi się R.
Ciekawe jak będzie po wymianie telefonu.

No to ładnie. Problemy z etykietką i sim zgłosiłem do biura obsługi. Jeśli Ktoś ma podobne problemy, to zgłaszajcie, może coś to pomoże.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Pleys Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 4

Napisano 14 January 2012 - 20:40

Witam, walczę z tą przeklętą ETYKIETKĄ, już trochę i mama powoli dość, może ktoś "Ważny" z Play pomoże? Wymieniłem chyba 6 kart sim i dalej nie działa. Nie wiem, czy można tu wklejać linki, ale jak Kogoś interesuje to na Telepolis, forum, Technikalia, można poczytać ile ludzi ma problem z tą psełdo-usługą. Za każdym razem po wymianie sim, wysyłam test na 8052 i dostaję odp, że karta obsługuje etykietkę, wysyłam stop i otrzymuje inf że karta nie obsługuje etykietki, wymień karte sim. Wysyłałem też pustego sms-a ale wtedy dostaję inf że, juz mam ustawioną taką etykietkę, więc wysyłam dowolne słowo, wtedy dostaję odp. że karta nie obsługuję tej usługi, wymień kartę, ale kasę oczywiście zabiera. Sprawę zgłaszałem kilka razy, trwa to prawie miesiąc i nić. Pomożecie?
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   pakierhakierxd Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1466
  • Rejestracja Thu, 27 May 10
  • Miejscowość:Supraśl
  • Zainteresowania:Komputery,telefony komórkowe,sprzęt elektroniczny ogółem informatyka :D
  • Telefon:Htc Desire Z
  • Taryfa:Play Abonament
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 14 January 2012 - 22:36

U mnie na 1 telefonie nowszym działa to ok
Play-Play
Plus-Plus
Orange-Orange PL

Za to na starszym lg ku311
jest tak

Play-260-06
Plus-Plus
Orange-Orange

Na pewno jest to związane z tym że to są stary telefon z 2006/2007 roku coś takiego ale mi tam aż tak bardzo to nie przeszkadza zresztą kartę playa używam w 1 z nich tylko od czasu do czasu bo go wykorzystuje w sieci orange :P
http://bada-world.pl
Twoje ogólnopolskie forum o platformie bada OS!
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Pleys Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 4

Napisano 15 January 2012 - 10:22

Wyświetl postUżytkownik pakierhakierxd dnia 14 January 2012 - 22:36 napisał

U mnie na 1 telefonie nowszym działa to ok
Play-Play
Plus-Plus
Orange-Orange PL

Za to na starszym lg ku311
jest tak

Play-260-06
Plus-Plus
Orange-Orange

Na pewno jest to związane z tym że to są stary telefon z 2006/2007 roku coś takiego ale mi tam aż tak bardzo to nie przeszkadza zresztą kartę playa używam w 1 z nich tylko od czasu do czasu bo go wykorzystuje w sieci orange :P

Przekładałem kartę sim do różnych telefonów NK- 6700c, 6303, x3, SE c902, kilka modeli LG( działa prawidłowo na LG-GD510), Samsung i zawsze coś jest nie tak. Zresztą poczytajcie, nie tylko ja mam z tym problem http://telepolis.pl/...ic.php?t=55724.
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Quetzal Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 454
  • Rejestracja Sun, 27 Dec 09
  • Miejscowość:Wielkopolska
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 15 January 2012 - 15:33

Wyświetl postUżytkownik Pleys dnia 15 January 2012 - 10:22 napisał

Przekładałem kartę sim do różnych telefonów NK- 6700c, 6303, x3, SE c902, kilka modeli LG( działa prawidłowo na LG-GD510), Samsung i zawsze coś jest nie tak. Zresztą poczytajcie, nie tylko ja mam z tym problem http://telepolis.pl/...ic.php?t=55724.

Nie sadzę, aby to miało jakikolwiek związek z firmę.
Najdziwniejsze komunikaty na temat nazwy operatory daje u mnie prosty telefon 2g firmy LG.
(nadmieniam, ze nigdy nie bawiłem się usługą "Etykietka", dawniej w Erze pokazywał dobrze, po włożeniu karty Play pokazuje dziwactwa o których wcześniej pisałem).
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   play4you1 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 640
  • Rejestracja Wed, 14 Oct 09
  • Miejscowość:WARSZAWA

Napisano 15 January 2012 - 15:41

Wyświetl postUżytkownik Pleys dnia 29 December 2011 - 18:41 napisał

Witam, jest to mój pierwszy post na forum, witam wszystkich! Mam problem z usługą zwaną etykietka. Walczę z "etykietką" od dłuższego czasu. Na telefonie lg, wszystko działa jak trzeba, ale na 2nokiach 6303 i 6700 - nie. Pokazywane jest:
Play = Play
Plus = Plus
Orange = PLAY
Zgłosiłem sprawę do biura obsługi. Otrzymałem informację, z regułkami jak przetestować usługę, czy działa na danej karcie sim, etc. Wcześniej oczywiście wszystko było spr, i dostałem potwierdzenie że usługa działa na moich kartach. Co mi zależy, wymieniłem już 4karty sim w salonie i co, tylko jeden napis PLAY, niezależnie z jakiej sieci odbiera sygnał. Pomyślałem, może znów trzeba aktywować usługę, wysyłam test, dostaje sms, że karta obsługuje etykietkę, wysyłam pusty sms, dostaję inf że karta nie obsługuje etykietki. Kasę zabrało, usługa nie działa. Zgłosiłem znów od biura obsługi,cisza. Jak bym wiedział, że będzie taki problem z tą usługą, to nie zmieniał bym kart w salonie, tylko zostawił bym tak jak jest, bo przynajmniej wiedziałem z jakiej sieci mam zasięg w danej chwili, jeszcze do tego okazało się że nowe-wymieniane kart sim mają pamięć 250 kontaktów, a stara miała 500, co przydawało się, bo mam zapisanych 313kontaktów. Szkoda że nie można przywrócić starej sim, chyba że się da, to proszę o poradę jak to zrobić, bo już mam dosyć walki z Eeeetykitką!

Czy udalo się rozwiązac problem? Jezeli nie to podeslij mi numer zgloszenia na PW.
0

Strona 1 z 1