19 stycznia 2012 roku kończy mi się umowa na telefon w abonamencie.Byłam przekonana że zawsze opłata jest pobierana za miesiąc z góry więc przy zgłoszonej rezygnacji w ostatnim miesiącu nie powinnam płacić nic.Napisałam do Play.Poniżej odpowiedz.
Szanowna Pani,
dziękuję za zgłoszenie dotyczące faktury, które nadesłała nam Pani za pośrednictwem portalu Play24.
Informuję, iż opłaty pobierane są z góry za każdy miesiąc na poczet środków abonamentowych, które umożliwiają Pani wykonywanie połączeń.
Usługa została aktywowana 20 lutego 2010 roku. Pierwsze faktura została wystawiona jednak dopiero 22 marca 2010 roku i obejmowała opłatę abonamentową od 20 lutego do 19 marca i od 20 marca do 19 kwietnia. Konsekwentnie do tego faktura wystawiona 22 kwietnia, obejmowała okres od 19 kwietnia do 20 maja.
Oznacza to, iż abonament zawsze płacony z góry (prócz pierwszego miesiąca) umożliwiał prawidłowe przyznanie usług. Łącznie opłaciła Pani 22 abonamenty, za 22 miesiące użytkowania.
Faktura wystawiona 22 grudnia 2011 roku ma kwotę 65,53 złotych jest całkowicie zasadna.
W razie dodatkowych pytań lub sugestii, zachęcam do kontaktu za pośrednictwem infolinii pod numerem 790 500 500 lub *500, a także drogą mailową, pod adresem ok@pomocplay.pl oraz przy pomocy portalu Play24 (www.24.play.pl).
Z poważaniem
......
młodszy specjalista back office ds. obsługi klienta
Sprawdziłam w historii i pierwsza faktura ma numer F/.../03/10.Ja już się gubię.Czy faktycznie Play ma rację z tym naliczeniem kolejnej faktury?
Strona 1 z 1
Ściema czy racja Play
Strona 1 z 1

Logowanie