Mój Play: Ile wyniesie faktura - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Ile wyniesie faktura

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   misiekzse Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja Fri, 23 Dec 11
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:Play Abonament

Napisano 23 December 2011 - 17:24

Witam, mam pewien problem otóż nie wiem jak wysoka przyjdzie mi faktura teraz, abonament wziąłem 20 listpada, na dwa lata za 79zł, i mam 3 miesiące 50% taniej, Słyszałem coś o tym że ta pierwsza faktura jest spora, bo jest podwojna i jeszcze opłata aktywacyjna, czy to prawda??

i jeszcze jedno pytanie, do kiedy musze zaplacic abonament?? czy moge oplacic np. za miesiac bez zadnych konsekwencji??
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   annika Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 188
  • Rejestracja Sat, 05 Nov 11
  • Taryfa:Inna
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 26 December 2011 - 21:18

Pytanie: jaki masz okres rozliczeniowy? Nie każdy ma taki sam, powinieneś to uwzględnić, jeśli oczekujesz od nas jakichś wyliczeń.

Tak, to prawda, pierwsza faktura jest spora, w krańcowych przypadkach (podpisanie umowy kilka dni po początku okresu rozliczeniowego) może wynieść prawie podwójny abonament, ponieważ na pierwszej fakturze są opłaty za pierwszy niecały o. r. i drugi cały z góry (tylko abonament).

A więc zakładając, że masz okres rozliczeniowy pokrywający się z miesiącem, uwzględniając 50% rabat, opłatę aktywacyjną równą r (nie wiem, jaką masz) i zakładając brak kosztów poza abonamentem pierwsza faktura powinien wynieść:
(10/30)*(79zł*0,5) + 79zł*0,5 + r = 13,17zł + 39,5zł + r = 52,67zł + r
10/30 to dziesięć dni od 20 list. do 30 list. (właściwie chyba powinno być 11, ale nie wchodźmy już w szczegóły).
Zakładam, że rabat na abonament obowiązuje w pierwszych trzech miesiącach trwania umowy, a nie np. pierwszych trzech pełnych okresach rozliczeniowych, ale szczerze nie wiem jak to działa.

Do kiedy zapłacić zawsze masz napisane na fakturce :P A tak na poważnie, odpowiadając na Twoje pytanie, to z doświadczeń użytkowników tego forum wynika, że do trzech miesięcy zwłoki w płatnościach Play nie wyłącza usług, ale no wiesz, jesteś nowym klientem, nie masz żadnej historii płatności, która mogłaby cię uwiarygodnić, więc... Zresztą, jeśli moje wyliczenia okażą się słuszne, to i tak rachunek będzie niższy, niż kwota abonamentu, którą zdecydowałeś się płacić.
Jeszcze istnieje coś takiego na Play24 jak Suma kredytowa - wysokość salda niezapłaconych faktur i kwoty poza abonamentem, po przekroczeniu której odłączą Ci numer, ale żeby to przekroczyć, to trzeba chyba bez przerwy ciągnąć dane z netu - też mi zabezpieczenie (dla obu stron).
1

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   misiekzse Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja Fri, 23 Dec 11
  • Taryfa:Play Abonament

Napisano 29 December 2011 - 14:46

Dziękuje za odp. faktura przyszła w wysokości 126 zł. Pozdrawiam ;)
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   annika Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 188
  • Rejestracja Sat, 05 Nov 11
  • Taryfa:Inna
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 29 December 2011 - 18:29

I uważasz że jest w porządku? Wszystko się zgadza?
Jeśli to nie problem, wyjaśnij mi, co składa się na taką kwotę, bo jak widzisz, odbiega ona znacząco od moich wyliczeń, a chętnie bym się dowiedziała czegoś nowego o ofercie Play, np. jak to jest z tym rabatami.
0

Strona 1 z 1