Mój Play: Play nawet po rozwiązaniu umowy rozczarowuje - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Play nawet po rozwiązaniu umowy rozczarowuje

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   NienawidzęPlay Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1
  • Rejestracja Wed, 21 Dec 11
  • Miejscowość:W-wa
  • Operator:Orange
  • Taryfa:Brak

Napisano 21 December 2011 - 11:52

Piszę to ku przestrodze innym. Ponad 2 lata temu miałam telefon w Play'u nie byłam zadowolona z tego operatora, głównie z tego względu, że nie otrzymywałam faktur i przez to blokowano mi telefon. Rozwiązałam z nimi umowę przedwcześnie i uiściłam za to opłatę. Po dwóch latach, gdzie prawie już zapomniałam, że miałam z nimi cokolwiek do czynienia przysłano do mnie pismo z Play z wielkim nagłówkiem Wezwanie do zapłaty uwaga uwaga 0zł :) Bardzo mnie to rozweseliło i postanowiłam zadzwonić do nich czy nie szkoda im papieru, aby wysyłać do mnie takie bzdury. Podczas rozmowy z konsultantem okazało się, że rozwiązując z nimi umowę i płacąc im pieniądze za to naliczono mi za dużo. Konsultant poprosił mnie o napisanie mail'a z prośbą o zwrot nadpłaty. Tak też zrobiłam, chociaż uważam, że 2 lata to trochę długo i bardzo mnie to dziwi dlaczego nikt wcześniej tego nie zauważył. Pytałam o to, ale niestety Pan nie był w stanie udzielić mi odpowiedzi. Jeśli myślicie, że to koniec to bardzo się mylicie. Po napisaniu prośby o zwrot pieniędzy i podaniu wszystkich danych, otrzymałam mail'a, że zgłoszenie zostało przyjęte o treści:

"W odpowiedzi na zgłoszenie, które otrzymałam dnia 22 września 2011r za pośrednictwem poczty elektronicznej, dotyczące zwrotu nadpłaty powstałej wskutek korekty wartości Noty Obciążeniowej, miło mi poinformować, ze przelew został oddany do realizacji.

Kwota ....zł powinna zostać zaksięgowana na wskazanym koncie o numerze : nr mojego konta, w czasie nie dłuższym niż 45 dni."

Bardzo ważna informacja: w czasie nie dłuższym niż 45 dni. Niestety jest już 21 grudnia, a zwrotu nie mam... Zaraz po upływie tego terminu zadzwoniłam do nich i pytam się co się dzieje, ponieważ jeszcze nie otrzymałam zwrotu. Pani powiedziała mi, że napiszę informację do działu księgowości ponaglającą zwrot. Po kilku dniach niestety nadal nie otrzymałam zwrotu, więc ponownie zadzwoniłam odebrał Pan, który na moje pytanie czy informacja ponaglająca została została przekazana okazało się, że nie. Najlepsza w tym wszystkim była odpowiedź Pana, który powiedział mi, że najwidoczniej ktoś zignorował moją prośbę o ponaglenie jak również mnie. Wiem o tym, ale chyba nie powinnam tego usłyszeć od konsultanta.. Brak profesjonalizmu. No, ale cóż nadal cierpliwie czekam. Dzisiaj zadzwoniłam odebrała bardzo niemiła Pani, która pracuje tam chyba za karę, ale powiedziała mi, że nie widzi już tej kwoty na moim koncie w Play, więc powinnam otrzymać te pieniądze. Mam nadzieje, że je otrzymam, gdyż zastanawiam się czy nie napisać o odsetki..

Jak myślicie należą mi się odsetki od kwoty zwrotu za tak długi czas zwłoki z powiadomieniem mnie o tej nadpłacie?
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   play4you1 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 640
  • Rejestracja Wed, 14 Oct 09
  • Miejscowość:WARSZAWA

Napisano 21 December 2011 - 12:40

W związku z decyzją UOKIK, P4 zastosowało się do nowej metodologii kalkulowania ulgi (tzw. kary umownej), przyznawanej podczas zawierania Umowy o świadczenie Usług Telekomunikacyjnych.
W związku z powyższym, kwoty bazowe ulg (kar umownych) zostały poprawione w systemie, zgodnie z wytycznymi UOKIKu. Na tej podstawie powstały nadpłat wynikające z naliczonych wcześniej not. Po otrzymaniu pisemnej informacji od Kienta Play zwraca nadpłaty na wskazany rachunek bankowy.
Czy wskazany przez Ciebie rachunek był poprawny? Mozesz podesłać mi w prywatnej wiadomości numer zgłoszenia, w którym realizowano Twoją prośbę bądź numer telefonu, po którym będziemy mogli odnaleźć taką dyspozycję. Pozdrawiam,P4Y
0

Strona 1 z 1