"W odpowiedzi na zgłoszenie, które otrzymałam dnia 22 września 2011r za pośrednictwem poczty elektronicznej, dotyczące zwrotu nadpłaty powstałej wskutek korekty wartości Noty Obciążeniowej, miło mi poinformować, ze przelew został oddany do realizacji.
Kwota ....zł powinna zostać zaksięgowana na wskazanym koncie o numerze : nr mojego konta, w czasie nie dłuższym niż 45 dni."
Bardzo ważna informacja: w czasie nie dłuższym niż 45 dni. Niestety jest już 21 grudnia, a zwrotu nie mam... Zaraz po upływie tego terminu zadzwoniłam do nich i pytam się co się dzieje, ponieważ jeszcze nie otrzymałam zwrotu. Pani powiedziała mi, że napiszę informację do działu księgowości ponaglającą zwrot. Po kilku dniach niestety nadal nie otrzymałam zwrotu, więc ponownie zadzwoniłam odebrał Pan, który na moje pytanie czy informacja ponaglająca została została przekazana okazało się, że nie. Najlepsza w tym wszystkim była odpowiedź Pana, który powiedział mi, że najwidoczniej ktoś zignorował moją prośbę o ponaglenie jak również mnie. Wiem o tym, ale chyba nie powinnam tego usłyszeć od konsultanta.. Brak profesjonalizmu. No, ale cóż nadal cierpliwie czekam. Dzisiaj zadzwoniłam odebrała bardzo niemiła Pani, która pracuje tam chyba za karę, ale powiedziała mi, że nie widzi już tej kwoty na moim koncie w Play, więc powinnam otrzymać te pieniądze. Mam nadzieje, że je otrzymam, gdyż zastanawiam się czy nie napisać o odsetki..
Jak myślicie należą mi się odsetki od kwoty zwrotu za tak długi czas zwłoki z powiadomieniem mnie o tej nadpłacie?

Logowanie