Orange Mix-> Play Abonament Czy przysługują dodatkowe minuty?
Napisano 20 December 2011 - 10:16
Podstawowym moim pytaniem jest czy przechodząc(jestem w trakcie) z Orange Mix( dostaję faktury) do Play na Abonament przysługują mi dodatkowe minuty za migrację?
A dokładnie..mam dwa numery w orange Mix za które płacę stałą kwotę abonamentową(faktury), wczoraj na pierwszy z nich podpisałem umowę na przejście do Play All Inclusive i sprzedawca sprawdził mój numer i poinformował że niestety nie przysługują mi dodatkowe minuty w ramach "super przejścia do play"(mówiłem że płacę faktury)....no więc mówię trudno i podpisałem umowę.Dziś zdecydowałem o przeniesieniu drugiego numeru. Więc poszedłem do tego samego punktu, jednak był już inny sprzedawca. Sprawdził mój numer, stwierdził że w systemie pokazuję że również nie przysługują dla tego numeru dodatkowe minuty, ale skoro mam fakturę opłacaną w orange mix to powinienem je dostać. Więc moje pytanie jak to w końcu jest? I jeśli te minuty mi przysługują to co mogę zrobić z tym pierwszym numerem, na który sprzedawca nie poinformował mnie (i nie zaznaczył w systemie) o możliwości otrzymania dodatkowych minut?
Napisano 20 December 2011 - 10:43
Jeżeli sprzedawca sprawdził Twój numer i stwierdził że nie obowiązuje Cię promocja dodatkowych minut, ale Ty otrzymujesz faktury i przekażesz ostatnią sprzedawcy, powinien zaznaczyć opcję Super Przejścia, bo takie Cię obowiązuje.
*Z numerem który chciałeś przenieść dziś nie będzie problemu: weź ostatnią opłaconą fakturę za ten nr i dowód wpłaty i idź do salonu, otrzymasz dodatkowe minuty po przeniesieniu.
*Jeżeli chodzi o numer który wczoraj przenosiłeś będzie problem, podpisałeś umowę na konkretnych warunkach i sprawa moim zdaniem jest nie do cofnięcia. Jeżeli informowałeś konsultanta o tym że otrzymujesz faktury za ten numer a On twierdził że nie przysługuje Cię ta promocja to ewidentnie popełnił błąd. Jeżeli nie miaeś ich przy sobie, powinien Ci powiedzieć że możesz ją przynieść i otrzymać więcej minut. Może pracownik POS był nowy albo po prostu nie douczony. Powiedz o tym fakcie dziś, w tym samym punkcie tylko innemu sprzedawcy.
Napisz później, co Ci powiedzieli i jak sprawa wygląda. Możesz pisać reklamację, ale podpisałeś umowę i sprawa jest raczej z góry skazana na nie powodzenie.
Poniżej pozwoliłem sobie zaciągnąć fragment z regulaminu promocji:
Regulamin Oferty Promocyjnej SuperMNP All Inclusive
Punkt 2. w/w regulaminu
...
Warunkiem skorzystania z niniejszej Oferty Promocyjnej jest okazanie w dniu zawarcia Umowy nie
starszej niż dwa miesiące od dnia wystawienia,czytelnej faktury za usługi telekomunikacyjne
świadczone na przenoszonym numerze oraz zakup pakietu Smartfon 250 MB zgodnie z pkt 3
poniżej i pakietu Play Online w telefonie zgodnie z pkt 5 niniejszej Oferty Promocyjnej.
...
Napisano 20 December 2011 - 11:36
Napisano 20 December 2011 - 14:54
Napisano 20 December 2011 - 15:02
Użytkownik Majkel88 dnia 20 December 2011 - 14:54 napisał
Takie informacje masz w regulaminach i cenniku, podpisując umowę potwierdzasz że się z nimi zapoznałeś a masz do tego prawo a nawet obowiązek. Zresztą takie regulaminy na chwilę obecną możesz znaleźć w Internecie jak i każdym punkcie sprzedaży. Informacje nie są tajne, taryfa jest w zasadzie prosta więc drukowanie każdemu klientowi regulaminów, cenników które zajmują ze 30 stron to lekka przesada. Sprzedawca powinien powiedzieć ogólnie co i jak, jakie ma się włączone usługi na start, za jakie zacznie się płacić po jakimś czasie, opłata aktywacyjna itp.
Napisano 20 December 2011 - 15:40
Napisano 20 December 2011 - 18:23
Użytkownik Majkel88 dnia 20 December 2011 - 10:16 napisał
Podstawowym moim pytaniem jest czy przechodząc(jestem w trakcie) z Orange Mix( dostaję faktury) do Play na Abonament przysługują mi dodatkowe minuty za migrację?
A dokładnie..mam dwa numery w orange Mix za które płacę stałą kwotę abonamentową(faktury), wczoraj na pierwszy z nich podpisałem umowę na przejście do Play All Inclusive i sprzedawca sprawdził mój numer i poinformował że niestety nie przysługują mi dodatkowe minuty w ramach "super przejścia do play"(mówiłem że płacę faktury)....no więc mówię trudno i podpisałem umowę.Dziś zdecydowałem o przeniesieniu drugiego numeru. Więc poszedłem do tego samego punktu, jednak był już inny sprzedawca. Sprawdził mój numer, stwierdził że w systemie pokazuję że również nie przysługują dla tego numeru dodatkowe minuty, ale skoro mam fakturę opłacaną w orange mix to powinienem je dostać. Więc moje pytanie jak to w końcu jest? I jeśli te minuty mi przysługują to co mogę zrobić z tym pierwszym numerem, na który sprzedawca nie poinformował mnie (i nie zaznaczył w systemie) o możliwości otrzymania dodatkowych minut?
W czym jest problem? Jaką masz promocję wpisaną na Umowie? Jaką taryfę? Co się nie zgadza? Bo nie za bradzo wiem o czym mowa. A jakie promocje masz na drugiej Umowie. Porównamy, zobaczymy.
Napisano 20 December 2011 - 19:01
Użytkownik play4you1 dnia 20 December 2011 - 18:23 napisał
A więc sprawa wygląda tak mam dwa numery w Orange mix i chciałem przejść do Play na abonament. Przeglądając ofertę liczyłem że dostanę dodatkowe minuty w ramach „Supre przejścia” MNP ponieważ zgodnie z regulaminem płaciłem rachunki w mixie w Orange a nie doładowywałem kartą jak jest to w innych sieciach :
Z niniejszej Oferty Promocyjnej z zastrzeŜeniem pkt 2 poniżej mogą skorzystać osoby, ktore w
okresie od 21 października 2011 r. przeniosą do Sieci Telekomunikacyjnej P4 swoj numer telefonu
z sieci Orange, Plus i T-Mobile, na ktorym usługi telekomunikacyjne świadczone są w ramach
umowy zawartej w formie pisemnej i zawrą z P4 Umowę o świadczenie Usług Telekomunikacyjnych
w ramach Oferty LongPlay (Plan Cenowy II).
Jednak sprzedawca w salonie stwierdził, że sprawdził numer i niestety owe minuty mi nie przysługują. Ja powtórzyłem że płacę faktury. Ale pan w salonie powiedział że niestety i w ofercie miałem wpisane zwykły All inclusive bez MNP. Stwierdziłem że trudno zawsze lepiej niż zostać w Orange choć się zawiodłem. Jako że było już późno sprzedawca w Play powiedział żeby drugi numer który też chce przenieść (tak samo w mixie) załatwić na następny dzień. Tak też zrobiłem. Następnego dnia był już inny sprzedawca więc przystąpiłem do przeniesienia tego drugiego numeru. Po czym dowiedziałem się że faktycznie po sprawdzeniu w systemie nie przysługują dla tego numeru dodatkowe minuty w ramach przejścia do play jeśli mam ostatnią zapłaconą fakturę to powinienem je dostać. Tak też zrobiłem i w umowie mam Stan Darmowy (dla tego telefonu chciałem stan darmowy) ale już z dopiskiem MNP( z tego co na Internecie czytałem to właśnie MNP jest to przejście z dodatkowymi minutami). Tak więc u jednego sprzedawcy Usłyszałem że dla przejścia z Orange Mix mogę mieć dodatkowe minuty (tak mi się również zdaje ponieważ spełniam wymóg regulaminu, płacę rachunki nie doładowuje telefonu kartą).Więc jak to jest?
Napisano 21 December 2011 - 11:09
http://www.play.pl/p...sive/index.html
natomiast w drugim przypadku masz ta ofertę
http://www.play.pl/p...mowy/index.html
Tak?
Złóż reklamację, jeżeli sprzedawca potwierdzi, że popełnił błąd oferta zostanie zmieniona.
Pzdr
Napisano 21 December 2011 - 21:36
A mam:
Byłem w salonie właśnie u tego gościa, co spisywał umowę i powiedział że zgłosi reklamację. Trochę mnie to uspokoiło bo osoba z którą podpisywałem tą drugą umowę twierdziła że już przepadło i nie da sie nic z tym zrobić. Więc czekam
Napisano 21 December 2011 - 22:12
Napisano 22 December 2011 - 23:08
umowy zawartej w formie pisemnej i zawrą z P4 Umowę o świadczenie Usług Telekomunikacyjnych
Mam pisemną umowę z orange na usługi telekomunikacyjne? Mam. Więc chyba coś tu jest nie do końca jasno określone, gdyby się okazało że jednak mi nie przysługuję MNP. Nie ma tam nic napisane że musi to być typowy postpaid a w orange dostaje normalnie co miesiąc fakturę.
Napisano 23 December 2011 - 00:08
starszej niŜ dwa miesiące od dnia wystawienia czytelnej faktury za usługi telekomunikacyjne
świadczone na przenoszonym numerze, na której uwidoczniony jest przenoszony numer telefonu,
lub faktury wraz z załącznikiem, na którym uwidoczniony jest przenoszony numer telefonu, oraz
zakup pakietu Smartfon 250 MB zgodnie z pkt 3 poniŜej i pakietu Play Online w telefonie zgodnie z
pkt 5 niniejszej Oferty Promocyjnej.
http://www.play.pl/r...l_Inclusive.pdf
Napisano 23 December 2011 - 19:30

Logowanie