Mój Play: Zmiana Taryfy - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Zmiana Taryfy podwojna oplata w 1 miesiac

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Sienol Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 9
  • Rejestracja Tue, 28 Dec 10
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:Longplay Telefon

Napisano 17 December 2011 - 13:18

Witam,

Zmienilem sobie taryfe z Longplay Telefon 69 na All Inclusive Max 85. Taryfa zostala zmieniona 17.11.2011. Jakiez bylo moje zdziwienie, gdy zobaczylem ostatnia fakture na ponad 150 zl. Sam spodziewalem sie rachunku w wysokosci 85 PLN. Napisalem reklamacje do Play i w odpowiedzi poinformowali mnie ze przy zmianie taryfy naliczaja oplaty za poprzedni okres rozliczeniowy i nastepny z gory - ja sie z tym nie zgadzam. Konsultant przy zmianie taryfy nic mi o tym nie powiedzial, co jest wg mnie jego zasranym obowiazkiem. Napisalem do Play pismo ze odmawiam zaplaty tak wysokiej kwoty abonamentu. Co teraz waszym zdaniem zrobi Play? Jezeli rozwiaza ze mna umowe za to ze nie zaplacilem tej faktury i nalicza kare umowna sprawe zglosze do Rzecznika Praw Konsumenta. Poza tym mam odlozone 85 PLN na telefon co miesiac i nie mam pieniedzy zeby niemal 2 razy tyle co pownienem placic za abonament. Dla mnie to zlodziejstwo ze strony Play i proba wyludzenia wiekszej kasy
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   annika Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 188
  • Rejestracja Sat, 05 Nov 11
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:Inna
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 17 December 2011 - 13:59

Czegoś tu nie rozumiem.
Gdy zaczyna się nowa umowa, dostaje się pierwszą fakturę dopiero po miesiącu użytkowania i jest ona za 2 miesiące - ten, który już korzystało się z usług i za następny z góry. Chyba też tak miałeś?

Ale gdy zmieniasz taryfę, to jakim cudem może wskoczyć podwójny abonament? Przecież za pierwszy miesiąc nowego zapłaciłeś już miesiąc wcześniej z góry - oczywiście za mało i mogłaby być dopłata, korekta, czy coś w tym stylu, ale drugi abonament na ten sam numer na ten sam okres rozliczeniowy? Kolejna ciekawostka przyrodnicza...
No a za drugi miesiąc z góry to normalka.

Czyli moim zdaniem jesteś winny Play w tym miesiącu (85-69) + 85 = 16 + 85 = 101 [zł] plus jakieś opłaty za korzystanie poza pakietami zawartymi w abonamencie. Jeśli te opłaty wynoszą Cię 40 zł, to moim zdaniem jest wszystko ok.
Zauważ, że 85*2 = 170, czyli więcej, niż pokazuje faktura.
Przejrzyj dokładnie, na co składa się kwota z faktury i wtedy rozważ, czy jest to niesłuszne.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   play4you1 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 640
  • Rejestracja Wed, 14 Oct 09
  • Miejscowość:WARSZAWA

Napisano 17 December 2011 - 18:28

Do tego co napisała >annika< dodam jeszcze, że w momencie kiedy zmiana taryfy następuje w trakcie okresu rozliczeniowego, np 17ego to za okres od 17 do końca okresu rozliczeniowego dostaniesz fakture korygującą "stary abonament", a na to miejsce zostanie naliczona opłata wg nowych ustaleń/nowej taryfy+opłata abonamentowa za abonament z góry na kolejnej wystawionej fakturze.
0

Strona 1 z 1