Mój Play: All inclusive max 85 - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

All inclusive max 85 Pytanie dotyczące danych pakietowych

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   cycu2205 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja Fri, 16 Dec 11
  • Miejscowość:Wałbrzych
  • Operator:PLAY
  • Telefon:SAMSUNG GALAXY ACE
  • Taryfa:Play Abonament

Napisano 16 December 2011 - 20:07

Witam wszystkich.Jestem nowy na forum i mam takie pytanko . Otóż posiadam w PLAY telefon samsung galaxy ace z taryfą all inclusive max 85, Wziąłem to nie dawno i jestem trochę zielony.Jestem kierowcą i dużo jeżdżę i rzadko jestem w sieci 3g. Często też gdy jadę i rozmawiam ginie mi zasięg i rozłącza rozmowę gdy telefon jest ustawiony na wybór sieci automatyczny. Jak przełączę na ręczny i wybiorę PLUS wtedy rozmów nie ucina, oczywiście znika ikonka "3G" w telefonie no i są nici z internetu i pakietu danych. Jednak gdy włączę funkcję " Roaming danych" i sieć jest wybrana ręcznie na PLUS wtedy ikonka "3G" pojawia się ponownie i cały internet śmiga .Przy włączaniu funkcji "Roaming danych" wyskakuje info: "Zezwolić na roaming danych? Opłaty za roaming mogą być wysokie". Takie ustawienia telefonu najbardziej mnie satysfakcjonuje : Wybór operatora ręczny(PLUS),"Użyj danych pakietowych"-włączone, "Roaming danych" - włączone. Pytanie tylko czy nie będzie mi to naliczać dodatkowych kosztów? Moja taryfa to all inclusive max 85 czyli z pakietem danych 1GB .Oraz pytanie dlaczego w Play24 są pokazane 2 rubryki związane z pakietem danych, mówili mi że będę miał 1GB a wychodzi na to że mam ponad 2GB a tak to wygląda:Promocyjne MB (nielimitowane) 999 MB 09.01.2012
Promocyjne MB w strefie taniego Internetu 1448 MB 09.01.2012 O co w tym chodzi? Proszę o odpowiedzi.
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   piotrekbb Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 59
  • Rejestracja Mon, 28 Sep 09
  • Zainteresowania:Pieniądze
  • Telefon:Komórkowy
  • Taryfa:Inna
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 17 December 2011 - 12:41

Jesli jesteś w karju to nie ma opłat za roaming internetu ,musisz tylko uważać blisko granicy aby nie wskoczyć w zasięg innego kraju.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   cycu2205 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja Fri, 16 Dec 11
  • Miejscowość:Wałbrzych
  • Telefon:SAMSUNG GALAXY ACE
  • Taryfa:Play Abonament

Napisano 17 December 2011 - 13:10

Dzięki. Tak właśnie myślałem. Ale jak mam wybór operatora ustawiony na ręczny(PLUS) to nie powinien telefon chyba sam się zalogować do innej sieci nawet gdy wybrany PLUS zaniknie, czy może się mylę?
0

Strona 1 z 1