Mój Play: Wielka przygoda w play świecie ,czyli jak popsuć sobie święta 2011 - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Wielka przygoda w play świecie ,czyli jak popsuć sobie święta 2011

Ankieta: Czy jesteś zadowolony PLAY (16 użytkowników oddało głos)

Czy jesteś zadowolony z obsługi PLAY

1. Tak (6 głosów [37.50%] - Zobacz)

Procent z głosów: 37.50%

2. Nie (10 głosów [62.50%] - Zobacz)

Procent z głosów: 62.50%

3. Może (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

4. Nie wiem (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Johann Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 10
  • Rejestracja Tue, 13 Dec 11
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:Play Abonament
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 13 December 2011 - 11:41

Wielka przygoda w play świecie ,czyli jak popsuć sobie święta 2011

Witam wszystkich ,jest to moja historia o przedłużeniu umowy :-(

A wiec pewnego dnia podjęliśmy w firmie z mężem decyzje aby przedłużyć umowę na kilka aktywacji na kolejny okres. Poprosiliśmy o kontakt z doradcą biznesowym , hmmm i tak się zaczęło .Po kilku dniach zadzwonił do nas pan x i powiedział ze za kilka dni się z nami skontaktuje ,po dwóch dniach zadzwonił i powiedział ze jeszcze kilka dni i przyjedzie do firmy po dokumenty ,i tak po paru razach i doszło do spotkania .Wyglądało to tak :pan x przedstawił ofertę ,i w czasie kiedy doszło do wyboru aparatów to okazało się ze wszystkie aparaty to przeżytki ale on oferuje 2lub 3 rodzaje z dobrym rabatem ??????To już dało do myślenia ,lecz wybraliśmy 2 zwykłe telefony przy czym powiedziano nam ze będą one wysłane ze szczecina .I tak pan zabrał nasze dokumenty i odjechał ,po kilku dniach zadzwonił powiedział ze wysłał nam do akceptacji aneks na email ,rzeczywiście aneks doszedł ale okazało się że pan w miejscu kwoty ulgi wpisał kwotę zawyżoną .na pytanie dotyczące kwoty odpowiedział ze musiał wpisać tam jakieś drogie telefony ale my i tak otrzymamy te zwykłe. W ciągu dnia dostajemy informację ze umowa została przedłużona (lecz nadal jej nie podpisaliśmy )Ciekawostką było to ze to my mam podpisać aneks z zawyżona kwotą .Po kontakcie z panem x uzyskaliśmy informacje :aneks z poprawioną kwotą do podpisu pan przywiezie razem z telefonami za dwa dni, oki czekamy .Mijają kolejne dni dzwoni doradca i mówi ze jeszcze 2 dni bo szef mu nie wysłał ze szczecina , i tak było 14 a może więcej dni (co dwa dni dzwonił i przekładał dostawę ). Najlepsze było to ze umowa została przedłużona bez podpisania aneksu i dostarczenia telefonów a to nosi już znamiona fałszerstwa i szkody na rzecz naszą ,ale o tym później .Po trzech tygodniach skontaktował się drugi Pan doradca BIZNESOWY ,który zwodził nas kolejny tydzień ze wszystko załatwi lecz niestety nie dał rady.
Mija okres rozliczeniowy ,a tu nic .Pojawia się światełko w tunelu jakim jest kontakt z panem koordynatorem ds. biznesu .Pan przeprasza i przeprasza ale po kolejnym tygodniu tylko dzwoni i mówi że potrzeba na to czasu (MOJE PYTANIE BRZMI ILE CZASU POTRZEBA NA WEJSCIE DO SYSTEMU I PORAWIENIE BŁĘDU ).
W miedzy czasie były jeszcze rozmowy z bok, zgłoszenia i w końcu REZYGNACJA Z KILKU KONT .
Ciekawostką będzie brak dokumentów podpisanych ,brak telefonów ,a jak przyjdzie nowa faktura to już będzie kradzież  i wielkie konsekwencje
W naszych oczach potraktowano nas jak zło konieczne a my jesteśmy tylko murzynem do płacenia i utrzymywania tego molochu jakim jest PLAY
Sami jesteśmy ciekawi ,jak się to skończy –pewnie większość obsługi to firmy działające na zlecenie .

Idą święta wiec wszystkiego dobrego i jak najmniej takich wpadek :-))
1

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   annika Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 188
  • Rejestracja Sat, 05 Nov 11
  • Taryfa:Inna
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 13 December 2011 - 14:17

Dziękuję za dużą czcionkę, przy moim wzroku bardzo się przydała.
Osobiście nie załatwiałabym z Play niczego na odległość, ani w domowych/firmowych pieleszach. My mamy umowę podpisaną w punkcie Playa u miłej pani i jest ok.
A na panów, którzy jeżdżą do was i "niby" coś dla was załatwiają, to poczekałabym przy asyście policji. Czy macie pewność, że są pracownikami Play albo chociaż firmy zewnętrznej, upoważnionej do sprzedaży produktów Play? Sprawdźcie, jaką firmę tak na prawdę reprezentują.
1

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Quetzal Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 454
  • Rejestracja Sun, 27 Dec 09
  • Miejscowość:Wielkopolska
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)

Napisano 13 December 2011 - 15:41

Johann, przed zawieraniem umowy warto było zajrzeć na to forum (przeczytałbyś wiele takich historyjek).

Natomiast w trakcie procedur wykazałeś się bardzo duża nonszalancją. Po zachowaniu tzw. doradcy należało natychmiast pożegnać go i przejść się do salonu. Naprawdę nie rozumiem, jak można podpisać umowę z człowiekiem, który kilkukrotnie nie może skompletować dokumentów, po czym wypełnia je źle.

Jeszcze jedno - bardzo słusznie napisała Annika:

Wyświetl postUżytkownik annika dnia 13 December 2011 - 14:17 napisał

A na panów, którzy jeżdżą do was i "niby" coś dla was załatwiają, to poczekałabym przy asyście policji. Czy macie pewność, że są pracownikami Play albo chociaż firmy zewnętrznej, upoważnionej do sprzedaży produktów Play?

Co prawda to nie tyczy się Play, ale w zeszłym roku dwóch panów z "gazowni" przyszło na kontrolę i usiłowało sprzedać mojej babci piecyk gazowy w "korzystnych ratach". Kiedy powiedziała, ze najpierw zadzwoni do gazowni i ich sprawdzi panowie natychmiast wyszli i więcej nie wrócili.
1

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   play4you1 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 640
  • Rejestracja Wed, 14 Oct 09
  • Miejscowość:WARSZAWA

Napisano 13 December 2011 - 18:57

Johann chętnie pomogę wyjaśnić tą sprawę. Skontaktujemy się z kierownikiem doradców-potrzebuję kilku danych. Odezwij się do mnie na Priva.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Johann Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 10

Napisano 13 December 2011 - 21:34

Kontakt z przedstawicielem był konieczny z uwagi na plany biznes nie dostępne w salonach i punktach sprzedaży ,tak wiec musieliśmy ponieść to ryzyko .Aktualnie jestem w posiadanie skanu umowy gdzie jest numer autoryzacji który mówi o firmie która w imieniu PLAY to prowadzi i ją reprezentuje .
Szkoda ze jest tylu kiepskich doradców bo firmy takie jak my będą uciekały .Ale jest tez druga strona medalu ---- może uda się na przyszłość znaleźć konsultanta z prawdziwą pasją .
Pozdrawiam

A co Panów z” gazowni” to pojawili się oni po kontakcie z BOK i poproszeniu o przyjazd przedstawiciela do firmy,. czyli miała to być taka sprzedaż jak w salonie Zastanawia mnie to kto tak naprawdę ich weryfikuje –Żal

A co do podpisania przez nas umowy - nigdy żadnej nie podpisaliśmy wiec może faktycznie z tym pójść na POLICJE
1

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Quetzal Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 454
  • Rejestracja Sun, 27 Dec 09
  • Miejscowość:Wielkopolska
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)

Napisano 13 December 2011 - 23:05

Wyświetl postUżytkownik Johann dnia 13 December 2011 - 21:34 napisał

Kontakt z przedstawicielem był konieczny z uwagi na plany biznes nie dostępne w salonach i punktach sprzedaży ,tak wiec musieliśmy ponieść to ryzyko .

Nie jestem Twoim księgowym i nie chce Cię rozliczać.
Powiem tylko, ze prywatnie wolałbym mieć droższą/mniej korzystną taryfę, niż załatwiać to przed takiego "doradcę"

Wyświetl postUżytkownik Johann dnia 13 December 2011 - 21:34 napisał

A co Panów z” gazowni” to pojawili się oni po kontakcie z BOK i poproszeniu o przyjazd przedstawiciela do firmy,. czyli miała to być taka sprzedaż jak w salonie Zastanawia mnie to kto tak naprawdę ich weryfikuje –Żal

Tak na wstępie wyjaśnię, że mnie przy tym nie było.
Nie, nie byli zamówieni. Z tego co wiem przyjechali na kontrolę, wylegitymowali się, że są z gazowni. Następnie odkryli "awarię" piecyka i od razu zaproponowali sprzedaż nowego na raty.
Była to klasyczna próba oszustwa. Niemniej panowie mieli jakieś legitymację, czy inny dokument (nie wiem czy podrobione, czy faktycznie współpracowali z gazownią i po godzinach nacinali na sprzedaży piecyków). Kilka osób na moim osiedlu naciągnęli.
1

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Johann Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 10

Napisano 14 December 2011 - 16:22

Dzisiaj mój ulubiony operator pobił sam siebie , w odpowiedzi na moje zgłoszenie przysłał :Szanowni Państwo,

dziękuję za zgłoszenie dotyczące obsługi klienta, które wpłynęło za pośrednictwem poczty elektronicznej 26 listopada 2011 roku.

W odpowiedzi uprzejmie informuję, że zgodnie z Państwa prośbą nastąpił kontakt ze strony odpowiedniej osoby. Odpowiedni doradca skontaktował się z Państwem w celu wyjaśnienia zaistniałej sytuacji. Mam nadzieję, że sprawa została rozwiązana pozytywnie.
W razie dodatkowych pytań lub sugestii zapraszam do kontaktu za pośrednictwem infolinii 790 600 600 bądź *600 (z numeru Play), poczty elektronicznej pod adresem: firma@pomocplay.pl lub poprzez stronę internetową www.24.play.pl.

Z poważaniem
xxx
CIEKAWE KIEDY NASTĄPIŁ TEN KONTAKT -chyba jak byłem w sklepie
ODPOWIEDNIEJ OSOBY -ciekawe jest to że trzech oszustów faktycznie już było na początku tej sprawy

Ale jest i dobry aspekt tej sprawy :Panowie którzy nabroili to pracownicy P4 ,i najprawdopodobniej doszło do fałszowania dokumentacji (brak aneksu -dla nas normalne z powodu gdyż go nie podpisaliśmy)
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   play4you1 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 640
  • Rejestracja Wed, 14 Oct 09
  • Miejscowość:WARSZAWA

Napisano 14 December 2011 - 17:30

Mamy już numery zgłoszeń. Będziemy wyjaśniać.
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Johann Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 10

Napisano 03 January 2012 - 20:54

....witam

i już po świętach :-)) z pomocą wielu przyjaznych tu ludzi udało się doprowadzić do zgłoszenia przez PLAY sprawy na policje.Było wiele zgłoszeń i tłumaczeń w BOK .Fakt wiele tam siedzi ludzi którzy pomylili się z powołaniem (barany aż żal ),ale należy także powiedzieć ze są tam ludzie dla których praca to nie tylko słupki i wyścig szczurów .Więc teraz sieć wysłała POLICJE do swoich szeregów i szukają .Ciekawe ile im z tym zejdzie ........
pewnie się z tym nie śpieszą ,bo każdy miesiąc z nimi to dodatkowy rachunek .

pozdrawiam

C.D.N
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Johann Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 10

Napisano 25 January 2012 - 13:42

Witam ponownie
Po prawie miesiącu od otrzymania pierwszego pisma o przekazaniu sprawy na POLICJE moja cierpliwość zaczyna się kończyć .NIKT przez tak długi okres nie pofatygował się (ani pracownik PLAY ani POLICJA) by wyjaśnić tą mało ciekawą sprawę .Najciekawsze jest to ze w dwóch pismach BOK pisze że przekazała sprawę na policje w mojej MIEJSCOWOŚCI ---- kpina w komendzie nikt pomimo 30 dni nic nie otrzymał . Myślę aktualnie nad przekazaniem sprawy do mediów publicznych ,może wtedy i PAN rzecznik się odnajdzie :-))) Lubi przecież kontakt z prasa i tv . Ciekawe że firma która ma kilka milionów aktywacji potrzebuje darmowej reklamy :-((
1

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   n.n. Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 49
  • Rejestracja Sat, 12 Feb 11
  • Taryfa:Inna

Napisano 05 February 2012 - 02:01

A rzekomo przekazali policji, że jakie przestępstwo podejrzewają? Do śledztwa czy do dochodzenia? Oby nie napisali, specjalnie czy nie, tak żeby dostali odmowę wszczęcia i spokój;) Pomijając, że mogli to rzeczywiście uczciwie przesłać na policje, wówczas wygląda to na przykład tak, że najpierw musi to dojść pocztą, jak dojdzie policja pewnie po 2 tygodniach to przeczytała i z uwagi, że sprawa jest na śledztwo prześle do prokuratury, po miesiącu prokuratura jak sprawa się jej spodoba sporządzi postanowienie o wszczęciu śledztwa i zleci przesłuchanie pokrzywdzonego czyli Ciebie policji, która jak akta otrzyma wezwie Cię na za miesiąc, a po przesłuchaniu prześle protokół do prokuratury która po miesiącu sporządzi postanowienie o przedłużeniu czasu trwania śledztwa na dalsze 3 miesiące... Ach zapomniałem najpierw trzeba przesłuchać zawiadamiającego a nie Ciebie, Ciebie później... A coś Ty myślał, że jak to się odbywa i ile to potrwa jak nie długie miesiące a z postępowaniem sądowym to już w latach? Taki sobie proces karny... Dodaje otuchy i życzę powodzenia. I sieć ma Cię usatysfakcjonować teraz niezależnie czy jest jakaś sprawa na policji czy nie, bo zanim się sprawa skończy to Tobie się skończy ta przedłużona/nieprzedłużona umowa.
1

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Johann Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 10

Napisano 10 February 2012 - 11:06

Witajcie obiecaliśmy że ciąg dalszy nastąpi :

dzisiaj na play 24 otrzymaliśmy odpowiedź :

Szanowna Pani,

w nawiązaniu do zgłoszenia telefonicznego z 29 grudnia 2011 roku, które dotyczy anulowania aneksów do Umów poniżej przedstawiam rozwiązanie sprawy.
W wyniku nadużycia jakiego dopuścił się nasz pracownik sprawa została skierowana 
do prokuratury. Dodatkowo na koncie abonenckim numer xxxxxxxxxx wycofane zostały aneksy do Umów dla numerów 790xxxxxx oraz 790xxxxxx. 10 lutego 2012 roku przywrócone zostaną pierwotne warunki Umowy. Po przeliczeniu abonamentu wg starych warunków, a korygując abonament naliczony wg warunków aneksowych do faktury numer K/0/12/11 wystawiliśmy korektę dociążającą w wysokości 78,92 zł, do faktury F/0/12/11 wystawiliśmy korektę pomniejszającą w wysokości 84,14 zł, do faktury numer F/0/01/12 wystawiona została korekta dociążająca 
w wysokości 4,92 zł. Korekty zostaną wysłane do Pani w oddzielnej korespondencji. 
Mam nadzieję, że takie rozwiązanie będzie dla Pani satysfakcjonujące. 
W przypadku jakichkolwiek pytań zapraszam do kontaktu z naszą Obsługą Klienta drogą mailową ok@pomocplay.pl, pod numerem telefonu *500, 790500500, przez Punkt Sprzedaży Play, lub listownie.

Z poważaniem,

Sprawę udało się zakończyć dzięki koledze Play4you1 (kilka zgłoszeń i nie odpuścił do końca )
Wielkie dzięki :-))

Zastanawiające jest tylko to :że nikt z wielkiej sieci P4 nie pofatygował się nawet telefonicznie by powiedzieć PRZEPRASZAM -a może to zbyt dużo dla nich .

Cała przygoda trwała od połowy Listopada do dzisiaj kiedy nasze umowy wróciły do normalności
kosztowało nas to wiele nerwów ,tłumaczeń nie mówiąc o telefonach które miały być na święta .

A ciekawe co dostaniemy w ramach zadość uczynienia za zaistniałą sytuacje ???? …...................
znając życie jak sobie nie kupimy to nie dostaniemy . Przykre że tak się traktuje ludzi którzy utrzymują tą sieć.

Pozdrawiamy ;-)
1

Strona 1 z 1