Mój Play: złożenie wypowiedzenia, a lepsze warunki - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

złożenie wypowiedzenia, a lepsze warunki

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   ukoms Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 3
  • Rejestracja Wed, 07 Dec 11
  • Miejscowość:Kielce/Kraków
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:One Play
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 10 December 2011 - 23:04

Witam. Dokładnie za 3 miesiące kończy mi się umowa w One Play. Z tego co widzę ceny telefonów są kosmiczne, do tego dla klienta przedłużającego umowę są takie same jak dla nowego abonenta. Jedyne na co mogę liczyć w salonie/e-shopie to dodatkowe minuty. Planuję złożyć wypowiedzenie miesiąc wcześniej, jako powód podać za wysokie ceny telefonów i czekać na odezwę ze strony PLAY. Wiem, że w sieci PLUS znajomy zrobił podobny manewr i po kilku rozmowach dostał dużo lepszą ofertę. Czy w przypadku PLAY działa to podobnie? Czy ktoś próbował podobnych sposobów? Z góry dzięki za odpowiedź.
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   lipos Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Vip
  • Postów 316
  • Rejestracja Sun, 25 May 08
  • Miejscowość:Sosnowiec
  • Zainteresowania:wóda, dziwki, koks :P
  • Telefon:Motorola Defy
  • Taryfa:Play Abonament

Napisano 11 December 2011 - 08:38

Jeżeli miałeś rachunki poniżej 100zł miesięcznie to nie liczyłbym na cuda. Zastanów się raczej nad Play Fresh lub abo bez telefonu, a telefon kup na wolnym rynku. O wiele bardziej się opłaca, w ogólnym rozliczeniu.
''...i pamiętajcie aby te plusy nie przysłoniły wam minusów!''

jabber ID: Lipos@aqq.eu
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Jackq Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 25
  • Rejestracja Sun, 11 Dec 11
  • Taryfa:Play Abonament

Napisano 11 December 2011 - 09:46

Dostaniesz rabat 25% na abonament na okres 12mcy.
A ceny telefonów to masakra. Sam złożyłem wypowiedzenie i czekam. Jak nie spuszcza nic to przechodzę do orange.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   zyzio82 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 9
  • Rejestracja Thu, 17 Nov 11
  • Telefon:Nokia C3 , Samsung C3050 , Nokia6303i
  • Taryfa:Inna

Napisano 23 December 2011 - 19:33

Ja otrzymałem takie pismo po złożeniu rezygnacji na świadczenia telekomunikacyjne
"Pragniemy przekonać Pana do pozostania w naszej sieci. Specjalnie dla Pana przygotowaliśmy ofertę RePlay Stan Darmowy. W ramach Abonamentu LongPlay 69 oferujemy nawet 550 minut do wszystkich sieci krajowych oraz zniżkę na Abonament w wysokości 10 zł. Umowa, którą polecamy trwałaby 24 miesiące.
Dodatkowo:
-25% rabat na Abonament przez 12 miesięcy,
-Stan Darmowy w Play przyznawany bezpłatnie na czas nieokreślony,
-promocyjny pakiet 100 minut do wszystkich sieci, przyznawany bezpłatnie przez okres 6 miesięcy lub pakiet 500 sms do wszystkich. Do powyższej promocji polecamy atrakcyjne telefony już od złotówki."
Szczerze to nie rusza mnie to bo pisałem w rezygnacji że mają zbyt wysokie ceny telefonów a oni dalej z minutami...
Byle do końca stycznia :)
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   americanmuscles Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 46
  • Rejestracja Thu, 15 Jan 09
  • Miejscowość:PL
  • Telefon:Samsung Galaxy Ace
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)

Napisano 23 December 2011 - 20:51

Zyzio, dostałem identyczną propozycję końcem wakacji. Ceny telefonów to jakiś kosmos i zero jakichś konkretnych promocji. Tylko za przeproszeniem pchają minut w trzy dupy. Przeszedłem do Fresha i jest git. Jeżeli ktoś dużo nawija przez telefon do różnych sieci to mu się bardziej abonament opłaca. Ja dużo smsuję i dzwonię ale w obrębie sieci Play więc z 30zł miesięcznie duużo zostanie i jeszcze pakiet na internet się wykupi.
Szajsung owner
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   zyzio82 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 9
  • Rejestracja Thu, 17 Nov 11
  • Telefon:Nokia C3 , Samsung C3050 , Nokia6303i

Napisano 23 December 2011 - 23:28

No właśnie u mnie znajomi są w innych sieciach....tylko 2 znajomych ma play, do tego mam telefon służbowy, będę rezygnował z play...z tymi cenami to poszli po bandzie ale co się poradzi.Trzeba szukać alternatywy ;)
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Darkenrahl Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 11
  • Rejestracja Sun, 18 Sep 11
  • Miejscowość:Białystok
  • Telefon:Samsung Chat 335

Napisano 03 March 2012 - 11:26

Wyświetl postUżytkownik zyzio82 dnia 23 December 2011 - 19:33 napisał

"Pragniemy przekonać Pana do pozostania w naszej sieci. Specjalnie dla Pana przygotowaliśmy ofertę RePlay Stan Darmowy. W ramach Abonamentu LongPlay 69 oferujemy nawet 550 minut do wszystkich sieci krajowych oraz zniżkę na Abonament w wysokości 10 zł. Umowa, którą polecamy trwałaby 24 miesiące.
Dodatkowo:
-25% rabat na Abonament przez 12 miesięcy,
-Stan Darmowy w Play przyznawany bezpłatnie na czas nieokreślony,
-promocyjny pakiet 100 minut do wszystkich sieci, przyznawany bezpłatnie przez okres 6 miesięcy lub pakiet 500 sms do wszystkich. Do powyższej promocji polecamy atrakcyjne telefony już od złotówki."

Ja wczoraj skorzystałem ostatecznie z tej oferty, tylko tak się zastanawiam, skąd w tej ofercie bierze się łącznie 550 minut do wszystkich?
Podstawowy pakiet złotówek i pakiet promocyjny dają razem 101,50zł. Jeśli podzielimy to na 0,29zł to daje nam 350 minut, czyli normę oferowaną w każdym z abonamentów.
Dodatkowo jest 50 minut gratis, czyli łącznie 400 (nie wiem narazie nie mam żadnych dodatkowych minut, może dlatego, że jestem w trakcie miesiąca rozliczeniowego).
Nie uwzględniam dodatkowego pakietu 100 minut na pół roku lub 500 sms-ów na pół roku (ja skorzystałem z sms-ów, też narazie ich nie mam).

Czy ktoś może mi wyjaśnić w jaki sposób zostało to przeliczone na 550 minut, czy po prostu klient jest robiony w przysłowiowego "balona"???

Pozdrawiam
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Mane Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 108
  • Rejestracja Fri, 19 Jan 07
  • Miejscowość:Gdańsk

Napisano 14 March 2012 - 11:12

Udało się komuś po takiej ofercie (będącej wynikiem rezygnacji) wybrać ostatecznie inny abonament ale z proponowanymi bonusami (m.in. 25% zniżki przez rok)?
Dostałem podobną ofertę jak przedstawiona wyżej, ale proponowany abonament to Stan Darmowy 49zł, a jeśli mam zostać w PLAY to intersuje mnie All Inclusive dla FIRM 75 lub 100.
0

Strona 1 z 1