Mój Play: Szczegóły oferty + wybór telefonu/ - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Szczegóły oferty + wybór telefonu/

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Pysznie Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 9
  • Rejestracja Sun, 06 Nov 11
  • Miejscowość:Warszawa / Białystok
  • Operator:PLAY
  • Telefon:HTC Desire
  • Taryfa:Play Abonament
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 07 December 2011 - 20:34

Cześć :)

Chciałbym prosić o rozwianie kilku wątpliwości:

1) czy prawdą jest, że w każdej ofercie dla klienta BIZNESOWEGO w All Inclusive minuty do wykorzystania nie są zamienne na smsy ???

2) czy w ofercie dla klienta BIZNESOWEGO w All Inclusive są jakieś pakiety smsów do sieci Play lub poza sieć ?? Jeśli tak to proszę o podanie ceny oraz czy są one do sieci, czy poza :)

3) czy w ofercie dla klienta INDYWIDUALNEGO w All Inclusive są jakieś pakiety smsów ? Jeśli tak to w jakiej cenie i j.w. czy są one do sieci Play wyłącznie, czy poza sieć także?

4) czy w ofercie dla klienta INDYWIDUALNEGO w All Inclusive są jakieś pakiety minut do wykupienia poza sieć i na stajonarne?? :)

A teraz przejdźmy do wyboru telefonu.

A mianowicie zamierzałem kupić Samsunga Galaxy S Plus, LECZ okazało się, że tak zaawansowany model smartfonu nie ma lampy błyskowej :o , a że zależy mi by mój smartfon oferował:

*wygodne przeglądanie stron www,
*wygodne pisanie smsów,
oraz właśnie
*robienie dobrej jakości zdjęć i kręcenie filmów w jakości HD,

to rozważam jeszcze następujące możliwości:

HTC Desire (czy ma on możliwość kręcenia filmów w HD??)
Nokia C7
Samsung Wave II

Proszę również o odpowiedź, gdyż jak wspomniałem wcześniej najbardziej byłem napalony na Samsunga Galaxy S Plus, czy taka lampa błyskowa faktycznie spełnia swoje zadanie i czy jeśli komuś zależy na dobrych zdjęciach to warto wybrać inny model, który będzie ją posiadał, czy może lampa błyskowa to zbędny bajer, który nie doświetla zdjęcia za bardzo ??? :)

Trochę dużo objętościowo wyszło tych moich pytań :) no, ale takie wątpliwości mną targają :)

Liczę na Waszą pomoc.

Pozdrawiam :)
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   ashanti900 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 18
  • Rejestracja Sun, 30 Oct 11
  • Operator:Plus
  • Taryfa:Inna
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 08 December 2011 - 16:47

Hej:)

Postaram się odpowiedzieć na Twoje pytania :)
1) Jeżeli chodzi o taryfy All Inclusive dla Firm to jak najbardziej minuty są zamienne na SMS:) otrzymujesz pakiet złotówek i w momencie kiedy piszesz bądź dzwonisz ten pakiet złotówek proporcjonalnie się zmniejsza;)

2)Pakiety są jak najbardziej dostępne, np. 100sms/mms do wszystkich za 3 zł plus VAT
oraz pakiet 200sms/mms do wszystkich kosztuje 6 zł plus VAT bliższe informacje :
http://www.play.pl/p...akiet-smsmms-2/

3) http://www.play.pl/p...kich/index.html

4) Jeżeli chodzi o minuty na numery stacjonarne to są takie oferty jak All Inclusive FIX i All Inclusive FIX MAX
w tych taryfach zamiast internetu otrzymujesz po prostu pakiety minut na stacjonarne.
Przy taryfie All Inclusive FIX dostajesz tych minut 50 % więcej ( od sumy minut w abonamencie)
Przy taryfie All Inclusive FIX MAX dostajesz tych minut 100% więcej także od sumy minut w abonamencie.
Przykład: W abonamencie masz 450minut, przy taryfie All Inclusive FIX dostajesz 225minut na stacjonarne
Przy taryfie All Inclusive FIX MAX tych minut dostaniesz 450

A pakiety minut do wszystkich :

http://www.play.pl/p...kich/index.html

Co do telefonów nie będę za dużo sugerować bo nie jestem super znawcą ale ja mimo wszystko postawiłabym na Nokie C7 miałam z nią do czynienie świetny telefon :)
Ale to tylko moja opinia :)

Pozdrawiam :)
1

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   pakierhakierxd Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1466
  • Rejestracja Thu, 27 May 10
  • Miejscowość:Supraśl
  • Zainteresowania:Komputery,telefony komórkowe,sprzęt elektroniczny ogółem informatyka :D
  • Telefon:Htc Desire Z

Napisano 08 December 2011 - 19:32

Ja bym jednak wziął coś z androidem ,może zainteresuje cię htc desire z będzie się szybko pisać smsy itp. telefon jest bardzo fajny,prosty w obsłudze i ma lampę :)
http://bada-world.pl
Twoje ogólnopolskie forum o platformie bada OS!
1

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Pysznie Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 9

Napisano 12 December 2011 - 02:09

Dziękuję za odpowiedzi.

Wybór padł na HTC Desire. Czy może wie ktoś, w którym salonie w Wwie lub Białymstoku jest dostępny wspomniany HTC Desire?? Jest z tym problem... .
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   pakierhakierxd Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1466
  • Zainteresowania:Komputery,telefony komórkowe,sprzęt elektroniczny ogółem informatyka :D

Napisano 12 December 2011 - 06:41

Ten telefon już jest trochę stary i właśnie może być problem z dostępnością musisz dzwonić po salonach ;)
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Pysznie Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 9

Napisano 13 December 2011 - 11:11

No właśnie kiepsko z tą dostępnością. Więc na chwilę obecną rozważam:

1) Samsunga Galaxy S+
oraz
2) Samsunga Wave II

NO i znowu ból głowy, bo Galaxy S+ jest lepszy od Wave II pod względem wygody korzystania z internetu, ma lepszy procek i PODOBNO wyświetlacz również zdecydowanie przemawia za Galaxy S+ (mógłby się ktoś do tego odnieść?) ale za to Wave II ma tą lampę błyskową, na której mi zależy :) Oba kręcą filmu w HD, ale czy ktoś mógłby się wypowiedzieć co do jakości zdjęć z jednego, jak i z drugiego?
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   pakierhakierxd Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1466

Napisano 13 December 2011 - 13:44

Bierz lepiej telefon z androidem bo bada to taki niszowy system mała dostępność aplikacji póki co częste komunikaty brak pamięci,za duża strona,do tego wszystkiego nie obsługuje flasha w pełni :(,miałem wave s8500 więc pisze to z czym miałem do czynienia :-,powiem tak wybór wave jest dobry dla osób którym aż tak aplikacje są nie ważne,mało z neta korzystają na komie.
0

Strona 1 z 1