Witam
pare dni temu zadzwonil konsultant no i sie zdecydowalam na zamiane konczacego sie obecnie abonamentu 1,5 rocznego na tanszy internet na kolejny rok w ramach oferty promocyjnej replay online extra 12 miesiecy; w trakcie rozmowy konsultant poinformowal mnie ze promocja bedzie trwala kolejny rok, a nie poinformowal mnie ze umowa zmienia sie na czas nieokreslony - co przeczytalam dzisiaj w regulaminie ktory dostalam razem z umowa; no i chcialam sie dowiedziec, bo na stronie internetowej , kiedy loguje sie do swojego konta, jak byk jako data zakonczenia stoi tylko ten dodatkowy rok a nie na czas nieokreslony, a w regulaminie ze na czas nieokreslony; zadzwonilam do infolinii pytajac jaka jest roznica pomiedzy umowa na czas nieokreslony i okreslony, Pani raczej mi nie potrafila wyjasnic, ale z ociaganiem stwierdzila ze umowa na czas nieokreslony nie do konca jest dobra;
no i chcialam sie dowiedziec, czy sa jakies negatywne aspekty takiej umowy, bo niestety nie moge sie doczytac i doszukac w ogromnej liczbie regulaminow dostepnych na stronie play;
Strona 1 z 1
umowa na czas nieokreslony internet w ofercie promocyjnej replay online extra 12 miesiecy
Napisano 06 December 2011 - 17:19
Użytkownik krystynakk dnia 06 December 2011 - 17:12 napisał
w trakcie rozmowy konsultant poinformowal mnie ze promocja bedzie trwala kolejny rok, a nie poinformowal mnie ze umowa zmienia sie na czas nieokreslony - co przeczytalam dzisiaj w regulaminie ktory dostalam razem z umowa
Chyba trochę pokręciłaś.
Umowę masz na czas określony (12 miesięcy). Czyli przez dwanaście miesięcy nie możesz zrezygnować z Play (chyba, że chcesz płacić karę).
Jak się skończy to umowa uzyska status "na czas nieokreślony" - czyli będziesz mogła zrobić wszystko co zechcesz: zrezygnować, zmienić, przedłużyć itp.
Napisano 06 December 2011 - 17:53
Dziwne stwierdzenie konsultantki że umowa na czas nie określony nie jest dobra wg mniej jest dobra z tego powodu że możesz zawsze zrezygnować takich umów w play nie ma tylko jak się skończy ci się umowa to możesz nie przedłużać i pozostać na czas nie określony
http://bada-world.pl
Twoje ogólnopolskie forum o platformie bada OS!
Napisano 06 December 2011 - 17:57
Użytkownik pakierhakierxd dnia 06 December 2011 - 17:53 napisał
Dziwne stwierdzenie konsultantki że umowa na czas nie określony nie jest dobra wg mniej jest dobra
Nie nie - wszystko się zgadza.
Umowa na czas nieokreślony jest dobra dla klienta.
Umowa na czas nieokreślony jest bardzo zła dla marketera. Przecież cały jego zarobek pochodzi z prowizji od sprzedanych (niekiedy dosłownie wciśniętych) umów.
Chyba nie uważasz, ze telemarketera obchodzi to co jest dobre dla klienta?
Napisano 06 December 2011 - 18:02
No wiadomo że obchodzi go wciśniecie jak najwięcej umów bo od ilości dostaje prowizję a jak nie wciśnie żadnej to może pożegnać się z pracą.
http://bada-world.pl
Napisano 06 December 2011 - 21:43
no dobra dzieki ale moze jeszcze raz wyjasnie o co chodzi:
1. mam umowe na internet, ktora mi sie konczy w lutym 2012 zawarta na czas okreslony (to ta 1,5 roczna)
2. poniewaz zbliza sie luty zadzwonil konsultant z propozycja przedluzenia umowy o dodatkowy rok za nizsza kwote, z wyzszym transferem i wieksza liczba GB; akceptacja nastapila telefonicznie (to sie dzialo kilka dni temu); zostalam poinformowana ze umowa przyjdzie do mnie poczta
3. umowa przyszla do mnie dzis; wraz z umowa dolaczony byl regulamin promocji, w ktorych bylo stwierdzenie ze moja umowa na czas okreslony przeksztalca sie w umowe na czas nieokreslony
4. sprawdzilam na swoim koncie play w necie jak tam sa te informacje zapisane - tam widnieje data obowiazywania umowy do lutego 2013 roku, czyli rok jak mowil konsultant - no i stad zapytanie co jest prawdziwe
5. a ten temat umowy na czas nieokreslony zaczelam tu drazyc bo: w czasie pierwszej rozmowy konsultant nic nie powiedzial o przeksztalceniu umowy na czas nieokreslony oraz dlatego bo dzisiejsza druga rozmowa z innym konsultantem tak na mnie wplynela (to ta Pani ktora mowila ze umowa na czas nieokreslony jest nie za bardzo)
6. podsumowujac, poniewaz wiele razy bylam juz zrobiona w karola, zaczelam sie zastanawiac o co chodzi
1. mam umowe na internet, ktora mi sie konczy w lutym 2012 zawarta na czas okreslony (to ta 1,5 roczna)
2. poniewaz zbliza sie luty zadzwonil konsultant z propozycja przedluzenia umowy o dodatkowy rok za nizsza kwote, z wyzszym transferem i wieksza liczba GB; akceptacja nastapila telefonicznie (to sie dzialo kilka dni temu); zostalam poinformowana ze umowa przyjdzie do mnie poczta
3. umowa przyszla do mnie dzis; wraz z umowa dolaczony byl regulamin promocji, w ktorych bylo stwierdzenie ze moja umowa na czas okreslony przeksztalca sie w umowe na czas nieokreslony
4. sprawdzilam na swoim koncie play w necie jak tam sa te informacje zapisane - tam widnieje data obowiazywania umowy do lutego 2013 roku, czyli rok jak mowil konsultant - no i stad zapytanie co jest prawdziwe
5. a ten temat umowy na czas nieokreslony zaczelam tu drazyc bo: w czasie pierwszej rozmowy konsultant nic nie powiedzial o przeksztalceniu umowy na czas nieokreslony oraz dlatego bo dzisiejsza druga rozmowa z innym konsultantem tak na mnie wplynela (to ta Pani ktora mowila ze umowa na czas nieokreslony jest nie za bardzo)
6. podsumowujac, poniewaz wiele razy bylam juz zrobiona w karola, zaczelam sie zastanawiac o co chodzi
Napisano 06 December 2011 - 22:37
Ale na dzisiejszym rynku telekomunikacyjnym zawsze tak jest, że umowa zawarta na jakiś tam czas, dajmy na to te Twoje początkowe 18 miesięcy potem przekształca się w umowę na czas nieokreślony. Przecież operator nie odłączy ci ot tak usługi, a sobie źródła dochodów bo się umowa skończyła. Chętnie będzie dalej wystawiał Ci faktury. Znajdź sobie tą starą umowę i zobacz, że na niej też musi być ta informacja o czasie nieokreślonym.
Jeśli jednak to Cię dalej nie uspokaja, to zacytuj nam ten nurtujący Cię fragment nowej umowy.
No a od umowy podpisanej przy kurierze, czyli na odległość, można odstąpić w ciągu 10 dni, myślę, że przedłużeń to też dotyczy. Więc jeśli coś jest nie tak, to możesz się jeszcze wycofać.
A tą konsultantką się nie przejmuj. No pomyśl, co ty byś odpowiedziała, gdybyś tak tam pracowała i nie wiedziała, co odpowiedzieć, bo pytanie jest tak banalne, że aż niestandardowe. Też powiedziałabyś cokolwiek, byleby zbyć klienta.
Jeśli jednak to Cię dalej nie uspokaja, to zacytuj nam ten nurtujący Cię fragment nowej umowy.
No a od umowy podpisanej przy kurierze, czyli na odległość, można odstąpić w ciągu 10 dni, myślę, że przedłużeń to też dotyczy. Więc jeśli coś jest nie tak, to możesz się jeszcze wycofać.
A tą konsultantką się nie przejmuj. No pomyśl, co ty byś odpowiedziała, gdybyś tak tam pracowała i nie wiedziała, co odpowiedzieć, bo pytanie jest tak banalne, że aż niestandardowe. Też powiedziałabyś cokolwiek, byleby zbyć klienta.
Strona 1 z 1

Logowanie