Witam
Napisze krótko i zwięzłe w czym tkwi problem.
Do mojej dziewczyny dnia 14.06.2011 zadzwoniono i zaoferowano przeniesienie numeru z Orange do Play ( LOng PLay II 49). Moja dziewczyna się zgodziła, po paru dniach kurierem wysłano przesyłkę. Podpisała umowę, sprawdzilismy poprzez stronę Play, że numer XXXX zostanie przeniesiony dnia 28.04.2012 do Play. Więc po tej informacji byliśmy spokojni.
Problemy zaczęły się dwa tygodnie temu.
Zadzwoniono do nas, nadal na numer Orange, ze są 2 faktury z Play nie zapłacone. Zdziwiłem się, ponieważ nic do nas nie doszło.
Zadzwoniłem na numer *500. Poinformowano mnie, że jeśli numer jest przenoszony dłużej niż 3 miesiące, to abonament jest aktywowany na numer tymczasowy który dostaliśmy.
Analizowałem umowę, nigdzie nie pisze o tym. Chciałbym napisać reklamacje, ponieważ nie chcę płacić za numer z którego nie korzystam.
Czy tak się postępuje z klientami którzy przenoszą się do Play? I gdy konsultant nie informuje o skutkach przenoszenia numeru? Gdybyśmy wiedzieli, że będziemy płacić za abonament, za telefon z którego nie korzystamy, zrezygnowalibyśmy od razu. Jestem klientem Play od 2007 roku, i nie spodziewałem się zrobienia nas w "balona".
Dodatkowo mamy zapłacić opłąte aktywacyjną 50zł. Na umowie piszę 0zł, jest podana tylko wartość ulgi 240zł.
Istnieją szanse na anulowanie opłaty?
Strona 1 z 1
przeniesienie numeru i wszelkie mozliwe konsekwencje
Napisano 05 December 2011 - 00:02
Powinno być 0zł a nie jest właśnie, mamy do zapłacenia 50zł i to mi się nie podoba. Chce to odkręcić.
Po drugie nie dostaliśmy regulaminu Jedna wizyta w Play, przeczytałem go właśnie na necie.
Muszę napisać reklamacje o anulowanie opłaty aktywacyjnej? I jest szansa, że jeśli napisze reklamacje, ponieważ nie poinformowano mnie, że po 3 miesiącach abonament jest aktywowany, byliśmy tego nieświadomi, to reklamacja będzie uznana? Poprostu nie chce płacić za cos, z czego nie korzystalem a zostalem nabity w butelke.
W umowie, w pkt 7 tj" W przypadku nie przeniesienia numeru przenoszonego w terminie 12 miesiecy od zawarcia nie mniejszej Umowy, z przyczyn niezaleznych od P4, numer tel przydzielony z puli P4 pozostaje numerem docelowym. W przypadku przeniesienie numeru rozpoczecie swiadczenie Uslug Telekomunikacyjnych przez P4 na numerze przenoszonym nastapi w dniu rozwiazania umowy o swiadczenie uslug telekomunikacyjnych z Dotychczasowym dostawca uslug, pod warunkiem przekazania numeru telefou przez Dawce we wskazanym terminie.
Czy na podstawie tego punktu moge zlozyc reklamacje?
Po drugie nie dostaliśmy regulaminu Jedna wizyta w Play, przeczytałem go właśnie na necie.
Muszę napisać reklamacje o anulowanie opłaty aktywacyjnej? I jest szansa, że jeśli napisze reklamacje, ponieważ nie poinformowano mnie, że po 3 miesiącach abonament jest aktywowany, byliśmy tego nieświadomi, to reklamacja będzie uznana? Poprostu nie chce płacić za cos, z czego nie korzystalem a zostalem nabity w butelke.
W umowie, w pkt 7 tj" W przypadku nie przeniesienia numeru przenoszonego w terminie 12 miesiecy od zawarcia nie mniejszej Umowy, z przyczyn niezaleznych od P4, numer tel przydzielony z puli P4 pozostaje numerem docelowym. W przypadku przeniesienie numeru rozpoczecie swiadczenie Uslug Telekomunikacyjnych przez P4 na numerze przenoszonym nastapi w dniu rozwiazania umowy o swiadczenie uslug telekomunikacyjnych z Dotychczasowym dostawca uslug, pod warunkiem przekazania numeru telefou przez Dawce we wskazanym terminie.
Czy na podstawie tego punktu moge zlozyc reklamacje?
Napisano 05 December 2011 - 08:59
Co do op\laty aktywacyjnej to musisz reklamować, już też ktoś tutaj miał ten błąd. Kiedy podpisaliście umowę, akurat była likwidowana opłata aktywacyjna w tej ofercie - musiał nastąpić jakiś błąd.
Co do przeniesienia numeru, to standardowe pytanie przy przeniesieniu numeru brzmi: kiedy się Panu/Pani kończy umowa. Takie pytanie powinno paść. Nie wyobrażam sobie aby zrobić klientowi przeniesienie na zasadzie "kiedyś się przeniesie". Opisz sytuację, reklamuj, a numer zgłoszenia wyślij na forum@play.pl - to internetowe wcielenie BOKu.
Co do przeniesienia numeru, to standardowe pytanie przy przeniesieniu numeru brzmi: kiedy się Panu/Pani kończy umowa. Takie pytanie powinno paść. Nie wyobrażam sobie aby zrobić klientowi przeniesienie na zasadzie "kiedyś się przeniesie". Opisz sytuację, reklamuj, a numer zgłoszenia wyślij na forum@play.pl - to internetowe wcielenie BOKu.
Najlepsza sygnaturka, to brak sygnaturki.
Napisano 05 December 2011 - 11:02
To nie jest opłata aktywacyjna tylko pewnie za jakiś pakiet który jest dołączany do pierwszej faktury i on tak naprawdę robi jako opłata aktywacyjna ale nią nie jest
Doradca Biznesowy i prywatny w sieci Play - Wyślij e-mail
Oficjalny profil na FB naszego Biura Doradztwa Biznesowego Play
Oficjalny profil na FB naszego Biura Doradztwa Biznesowego Play
Napisano 05 December 2011 - 17:31
Pakiet za 50 złotych? Jaki pakiet może tyle kosztować?
Napisano 05 January 2012 - 22:47
NA fakturze wymienione są pakiety za internet i inne bzdury które nie były zamawiane ani brane pod uwagę. Minął ponad miesiąc od złożenia reklamacji. Rozumiem, że jeśli nie zostałem poniekąd poinformowany ani telefonicznie ani listownie, oprócz kolejnej nowej faktury mam prawo uznać ze zgłoszenie zostało przyjęte i reklamacja jest uznana?
Napisano 05 January 2012 - 22:50
NA fakturze wymienione są pakiety za internet i inne bzdury które nie były zamawiane ani brane pod uwagę. Minął ponad miesiąc od złożenia reklamacji. Rozumiem, że jeśli nie zostałem poniekąd poinformowany ani telefonicznie ani listownie, oprócz kolejnej nowej faktury mam prawo uznać ze zgłoszenie zostało przyjęte i reklamacja jest uznana?
Strona 1 z 1

Logowanie