Witam
Przeniosłem numer do Play do taryfy All Inclusive Max. Cała operacja przeniesienia trwałą strasznie długo (umowa podpisana 22.11, numer aktywny od dzisiaj rano).
No i teraz pojawiły się kolejne problemy.
Po 1. zalogowałem się na play24 i mam naliczone 55 zł poza abo/niezapłacone faktury, podczas gdy policzyłem koszt wszystkich połączeń i sms z numeru tymczasowego i wyszło mi ok. 9 zł. Dzwoniłem na infolinię i powiedziano mi, że tak ma być, a potem zostanie skorygowane. Skąd mogło się wziąć 55 zł? Pani powiedziałą, że tak ma być, a ew. po wystawieniu faktury złożę reklamację. Czy tak powinno być?
Po 2. wg Play24 nie mam aktywnych żadnych pakietów, wszędzie widnieje 0 min/ 0 mb itd. Sprawdziłem i wszystkie połączenia są doliczane do kwoty 55 zł. Pani powiedziała, że dopiero od następnego okresu rozliczeniowego dostanę pakiety, podcas gdy w salonie mi powiedziano/ i tak też jest napisane w regulaminie, że powinienem dostać je od razu proporcjonalnie do czasu trwania 1. okresu rozliczeniowego. Pani się coś tłumaczyła, że to również zostanie chyba skorygowane na fakturze, ale nie wiedzała da końca. Czy tak powinno być?
Po 3. powiedziano mi, że internet dostanę od następnego okresu rozliczeniowego, kiedy powinien być aktywny chyba od dzisiaj?
Po 4. na telefonie mam wyłączone przekazywanie połączeń, a poczta głosowa nadal działa. Jak ją wyłączyć?
Dodatkowo chciałem się spytać jak włączyć powiadomienia "Kto tam/kto dzwonił", czyli wiadomości o nieodebranych połączeniach gdy teleofn jest poza zasięgiem.
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
Strona 1 z 1
Same problemy po przeniesieniu
Napisano 04 December 2011 - 17:42
Wszystkie pakiety minut, internetu etc są aktywowane dnia następnego po przeniesieniu numeru. *107# - sprawdzenie ilości MB. Więc dzisiaj staraj się nie korzystać. A na te 55zł składa się aktywacja i koszty poza abonamentem.
Wyłączenie poczty ##002# i połączenie.
Najlepsza sygnaturka, to brak sygnaturki.
Napisano 04 December 2011 - 18:05
Użytkownik Troskliwy Miś dnia 04 December 2011 - 17:42 napisał
Wszystkie pakiety minut, internetu etc są aktywowane dnia następnego po przeniesieniu numeru. *107# - sprawdzenie ilości MB. Więc dzisiaj staraj się nie korzystać. A na te 55zł składa się aktywacja i koszty poza abonamentem.
Bardzo dziękuję za pomoc.
Jeszcze jakby ktoś mógł mi powiedzieć jak włączyć "kto tam", to byłbym bardzo wdzięczny
Pozdrawiam.
Strona 1 z 1

Logowanie