Mój Play: problem z umową - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

problem z umową

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Mieszkaniec Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja Sat, 03 Dec 11
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:One Play Pro

Napisano 03 December 2011 - 21:17

Niestety operator postawił mnie w sytuacji w której nie chciałem się znaleźć.Wysłałem wypowiedzenie umowy której okres podstawowy kończy się 30.12.2011 pod koniec października.Dnia 30 listopada zablokowano mój telefon,początkowo myślałem że chodzi o fakturę(nieopłaconą)którą natychmiast opłaciłem i przy telefonie na infolinię usłyszałem ,że Pani konsultantka odblokuje mój telefon do czasu wpłynięcia środków.Później zapytałem o zastanawiająco treść odpowiedzi na moje wypowiedzenie.Usłyszałem ,że umowa jest rozwiązana(wg warunków umowy powinna być rozwiązana 30.12),poprosiłem o weryfikacje mojego pisma na co usłyszałem ,że konsultanci nie mają dostępu do treści pism.Poprosiłem o zapisanie reklamacji w celu przywrócenia działania numeru i od 30.11 nic w tej sprawie się nie ruszyło.Czy ktoś wie co zrobić w podobnej sytuacji ponieważ numer nie działa a jest mi potrzebny do pracy.Prosiłbym o jakąś radę.
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   play4you1 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 640
  • Rejestracja Wed, 14 Oct 09
  • Miejscowość:WARSZAWA

Napisano 04 December 2011 - 14:06

POdeślij mi numer sprawy na Priva albo numer telefonu-sprawdzę to.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Mieszkaniec Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja Sat, 03 Dec 11
  • Taryfa:One Play Pro

Napisano 12 January 2012 - 22:21

Po tym jak miałem problem z umową,po wielu odpowiedziach i informacjach ,że zerwałem umowę ,w końcu udało się sprawę wyjaśnić,przez 9 dni nie miałem świadczonych usług ,przez co byłem narażony na poważne straty finansowe,po czym Play przyznał się do błędu i jako zadośćuczynienie zapronował 1GB danych na internet ,którego pozbyłem się jakiś czas temu wypowiadając umowę.Za 9 dni nie świadczenia usług ,propozycja czegoś co mi się nie przyda jest śmieszne,ale niestety ośmiesza tylko operatora.A ja chciałem tylko preferencyjnych warunków przy przedłużeniu umowy za wszystkie błędy pionu obsługi klienta.Myślę ,że dopóki nie postawią na profesjonalną obsługę klienta,wiązanie się z nimi jest błędem, mimo korzystnej oferty .
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   play4you2 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 15
  • Rejestracja Wed, 14 Oct 09
  • Miejscowość:warszawa
  • Taryfa:Brak

Napisano 13 January 2012 - 10:20

Wyświetl postUżytkownik Mieszkaniec dnia 12 January 2012 - 22:21 napisał

Po tym jak miałem problem z umową,po wielu odpowiedziach i informacjach ,że zerwałem umowę ,w końcu udało się sprawę wyjaśnić,przez 9 dni nie miałem świadczonych usług ,przez co byłem narażony na poważne straty finansowe,po czym Play przyznał się do błędu i jako zadośćuczynienie zapronował 1GB danych na internet ,którego pozbyłem się jakiś czas temu wypowiadając umowę.Za 9 dni nie świadczenia usług ,propozycja czegoś co mi się nie przyda jest śmieszne,ale niestety ośmiesza tylko operatora.A ja chciałem tylko preferencyjnych warunków przy przedłużeniu umowy za wszystkie błędy pionu obsługi klienta.Myślę ,że dopóki nie postawią na profesjonalną obsługę klienta,wiązanie się z nimi jest błędem, mimo korzystnej oferty .

Masz rację 1 GB to nie jest odszkodowanie, które ci się należy. Nawet Regulamin mówi o tym , że min przysługuje ci 1/30 abonamentu za każdy dzień. Śmiało możesz pisać odwołanie.
0

Strona 1 z 1