We wrześniu przekroczyłem rachunek w związku z przekroczeniem limitu na połączenia internetowe.
Zadzwoniłem do Play w tej sprawie i doradca zaproponował mi przejście na taryfe All Inclusive. W zamian anulują przekroczony transfer.
Otrzymałem potwierdzenie również na play24, że pozytywnie rozpatrzyli moją prośbę o umorzenie kwoty.
Cytat
Opłaty wynikające z wysokiego użycia transmisji danych zostaną umorzone. W tym celu po otrzymaniu faktury proszę o ponowny kontakt oraz powołanie się na numer tego zgłoszenia. Natomiast zgodnie z obowiązującym polskim prawem w związku z anulowaniem ww. kwoty otrzymują Państwo tym samym nieodpłatne świadczenie. Dlatego też do końca lutego 2012r. P4 sp. z o.o., operator sieci PLAY wystawi i wyśle do Państwa deklarację podatkową PIT-8C, w której wykazana zostanie kwota otrzymanego przez Państwa przychodu z tytułu nieodpłatnego przekazania usług. .
Informuję jednocześnie, że od 1 października 2011 roku będzie aktywna taryfa All Inclusive dla numeru xxx-xxx-xxx
Informuję jednocześnie, że od 1 października 2011 roku będzie aktywna taryfa All Inclusive dla numeru xxx-xxx-xxx
Po otrzymaniu FV zrobiłem jak prosili... otrzymałem informacje:
Cytat
Witamy, informujemy, że sprawa została rozwiązana w zgłoszeniu numer 35376469. Prosimy o cierpliwość w oczekiwaniu na wystawienie noty uznaniowej.
W oczekiwaniu na korektę FV zadzwoniłem do konsultanta Play z pytaniem kiedy otrzymam korektę Faktury. Otrzymałem informację zwrotną, że powinienem opłacić kwotę XXXpln (abonament+rozmowy,smsy) i spokojnie oczekiwać korekty. Taką kwotę opłaciłem zgodnie z informacją pracownika Play.
Niecałe 2 tyg temu zablokowano mi połączenia wychodzące. Zgłosiłem tą sprawę telefonicznie z punktu Play. Przeproszono mnie i odblokowano mi telefon. Dodatkowo zgłaszałem tą sprawę za pomocą WWW. Również otrzymałem informację, że:
"...Przepraszam za wszelkie niedogodności. Nadmieniam, że na podstawie wiarygodnego potwierdzenia płatności usługi na Pana koncie nie zostaną zablokowane..."
W środę tj 30.11.2012 znowu zablokowano mi połączenia wychodzące. Zgłosiłem tą sprawę zarówno telefonicznie jak i za pośrednictwem formularza www. Niestety do dnia dzisiejszego nie mogę nigdzie zadzwonić.
Kontaktuję się z nimi dzień w dzień i słyszę za każdym razem... "ma pan nie zapłacone faktury..." Jak poproszę o przeczytanie moich zgłoszeń słyszę "faktycznie, już zgłaszam prośbę o natychmiastowe odblokowanie, przepraszamy."
W panelu play24 mam już komunikat "W celu uniknięcia całkowitej blokady telefonu oraz wypowiedzenia umowy ze strony Play prosimy o PILNE dokonanie wpłaty."
Ma ktoś pomysł co robić?
Pozdrawiam,
Paweł.

Logowanie