Mój Play: Blokada połączeń wychodzących. - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Blokada połączeń wychodzących. Brak reakcji ze strony Play.

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   pawel_w Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja Fri, 02 Dec 11
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:Play Abonament

Ikona posta  Napisano 02 December 2011 - 11:59

Witam, może ktoś pomoże co zrobić w mojej sprawie.

We wrześniu przekroczyłem rachunek w związku z przekroczeniem limitu na połączenia internetowe.

Zadzwoniłem do Play w tej sprawie i doradca zaproponował mi przejście na taryfe All Inclusive. W zamian anulują przekroczony transfer.

Otrzymałem potwierdzenie również na play24, że pozytywnie rozpatrzyli moją prośbę o umorzenie kwoty.

Cytat

Opłaty wynikające z wysokiego użycia transmisji danych zostaną umorzone. W tym celu po otrzymaniu faktury proszę o ponowny kontakt oraz powołanie się na numer tego zgłoszenia. Natomiast zgodnie z obowiązującym polskim prawem w związku z anulowaniem ww. kwoty otrzymują Państwo tym samym nieodpłatne świadczenie. Dlatego też do końca lutego 2012r. P4 sp. z o.o., operator sieci PLAY wystawi i wyśle do Państwa deklarację podatkową PIT-8C, w której wykazana zostanie kwota otrzymanego przez Państwa przychodu z tytułu nieodpłatnego przekazania usług. .
Informuję jednocześnie, że od 1 października 2011 roku będzie aktywna taryfa All Inclusive dla numeru xxx-xxx-xxx

Po otrzymaniu FV zrobiłem jak prosili... otrzymałem informacje:

Cytat

Witamy, informujemy, że sprawa została rozwiązana w zgłoszeniu numer 35376469. Prosimy o cierpliwość w oczekiwaniu na wystawienie noty uznaniowej.

W oczekiwaniu na korektę FV zadzwoniłem do konsultanta Play z pytaniem kiedy otrzymam korektę Faktury. Otrzymałem informację zwrotną, że powinienem opłacić kwotę XXXpln (abonament+rozmowy,smsy) i spokojnie oczekiwać korekty. Taką kwotę opłaciłem zgodnie z informacją pracownika Play.

Niecałe 2 tyg temu zablokowano mi połączenia wychodzące. Zgłosiłem tą sprawę telefonicznie z punktu Play. Przeproszono mnie i odblokowano mi telefon. Dodatkowo zgłaszałem tą sprawę za pomocą WWW. Również otrzymałem informację, że:

"...Przepraszam za wszelkie niedogodności. Nadmieniam, że na podstawie wiarygodnego potwierdzenia płatności usługi na Pana koncie nie zostaną zablokowane..."

W środę tj 30.11.2012 znowu zablokowano mi połączenia wychodzące. Zgłosiłem tą sprawę zarówno telefonicznie jak i za pośrednictwem formularza www. Niestety do dnia dzisiejszego nie mogę nigdzie zadzwonić.

Kontaktuję się z nimi dzień w dzień i słyszę za każdym razem... "ma pan nie zapłacone faktury..." Jak poproszę o przeczytanie moich zgłoszeń słyszę "faktycznie, już zgłaszam prośbę o natychmiastowe odblokowanie, przepraszamy."

W panelu play24 mam już komunikat "W celu uniknięcia całkowitej blokady telefonu oraz wypowiedzenia umowy ze strony Play prosimy o PILNE dokonanie wpłaty."

Ma ktoś pomysł co robić?

Pozdrawiam,
Paweł.
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Troskliwy Miś Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 1368
  • Rejestracja Wed, 02 Jan 08
  • Miejscowość:z animki
  • Zainteresowania:
  • Telefon:działa :)
  • Taryfa:Play Limitowany
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 02 December 2011 - 13:01

Wyślij swoje dane do forum@play.pl, i wklej im to co napisałeś.
Najlepsza sygnaturka, to brak sygnaturki.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   play4you1 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 640
  • Rejestracja Wed, 14 Oct 09
  • Miejscowość:WARSZAWA

Napisano 02 December 2011 - 19:52

pawel_w odczytaj wiadomość
1

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   play4you1 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 640

Napisano 02 December 2011 - 19:54

Już wszystko załatwione.
1

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   pawel_w Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja Fri, 02 Dec 11

Napisano 05 December 2011 - 11:28

Tak jak napisał play4you1 nareszcie sprawa została załatwiona. Dziękuję za pomoc.
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   qunik Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 3
  • Rejestracja Tue, 06 Dec 11
  • Miejscowość:Sitkówka Nowiny
  • Telefon:szajsung :)
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 06 December 2011 - 18:45

Moja sprawa wygląda identycznie tylko że przez blokadę dwóch numerów i Internetu nie mogłem nawet na www sprawy zgłosić bo po prostu nie miałem skąd dopiero teraz korzystając z życzliwości kolegi pisze.

Sprawa dotyczy zgłoszenia o numerze 35930708 które jest rozpatrywane już od 10.10.2011 a początek sprawy czyli mój pierwszy kontakt i zmiana abonamentu w związku z bardzo dużym kosztem połączenia internetowego ok (800 zł w dwie godziny) i namówieniu mnie na zmianę abonamentu i korekty bieżącej faktury o te koszty Internetu dnia 28.09.2011 r.
W związku iż po kilkukrotnych kontaktach z biurem obsługi i bieżących płatnościach faktur oraz po zapłaceniu hipotetycznej kwoty faktury po korekcie którą podała mi pani konsultant w dniu 09.11.2011 ja ze swej strony wykonałem wszystko. A BOK przeciągając sprawę doprowadzili do zawieszenia części usług na numer której korekta dotyczy oraz na pozostałe numery należące do mnie.
Napisałem również do użytkownika play4you1 i mam nadzieje na pozytywny finał
Pozdrawiam wszystkich tracących nadzieje
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   play4you1 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 640

Napisano 09 December 2011 - 10:28

qunik

Połączenia odblokowane. Konsultantka odblokowala Ci je 22.11 ale system po 7 dniach autoamtycznie ponownie zalożył blokadę.
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   qunik Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 3

Napisano 09 December 2011 - 12:16

Witam
Narazie wielkie dzięki za odblokowanie pozdro.
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   qunik Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 3

Napisano 21 December 2011 - 17:37

niestety sprawa nadal rozwojowa dziś usłyszałem od obsługi klijenta że planuja mi zablokować połączenia wychodzące i przychodzące od dnia 30.12.2011r
0

Strona 1 z 1