Witam, od niedawna mam abonament w play all inclusive 75 (taryfa LongPlay II 69) W ofercie mam napisane że miesięczny abonament wynosi 75 zł i mam na zawsze stan darmowy za 0 zł. Przeglądając play24 weszłam w Usługi i w Pakietach mam tam np. "zbieraj nowe minuty" cena 2 zł opłata abonamentowa - mam to włączone. Zastanawiam się czy to znaczy, że płacę za to 2 zł poza abonamentem dodatkowo? Rozumiem, że moge sobie to wyłączyć jeśli chcę?
No i druga sprawa, mam tam też właśnie "nieograniczone połączenia w play" cena 10 zł opłata abonamentowa - tego też nie kumam bo przecież nieograniczone rozmowy do play czyli stan darmowy mam mieć za darmo na zawsze, także skąd te 10 zł?
Jakby mógł mi ktoś wytłumaczyć czy ja za to muszę dodatkowo płacić, bo naprawdę nie chcę wychodzić poza ten abonament, specjalnie wziełam sobie jeden z tych wyższych + internet żeby mieć pewność, że się "zmieszczę" i nie będzie żadnych nadpłat, kontroluję sobie saldo patrząc co i jak pod *101# i wolałabym nie mieć więcej żadnych niespodzianek.
Aha, jeszcze jedno. W historii połączeń za transmisje danych mam w szczegółach ileśtam kB i potem albo Pr.MB(nielimit.) albo Pr.MB w Play czym to się różni i o co chodzi?
Strona 1 z 1
pytanie o pakiety (play24)
Napisano 05 December 2011 - 21:43
Użytkownik noga dnia 30 November 2011 - 23:30 napisał
Aha, jeszcze jedno. W historii połączeń za transmisje danych mam w szczegółach ileśtam kB i potem albo Pr.MB(nielimit.) albo Pr.MB w Play czym to się różni i o co chodzi?
Od jakiegoś czasu próbuję się doprosić tej informacji i jakoś nikt się nie odzywa. Czyżby nikt nie wiedział, o co chodzi?
Napisano 05 December 2011 - 22:37
Ad. 1
Jeśli włączysz sobie jakąś usługę to zapłacisz za nią dodatkowo poza abonamentem tak samo smsy premium bo abo masz tylko na rozmowy,smsy,mmsy
Ad.2
Pewnie masz pakiet 1 gb na nadajnikach plusa i playa + pakiet jednorazowy 1.5 gb który działa tylko na playu i wobec tego tak dzieli na promocyjne mb nie limitowane i promocyjne mb w play,te 1 to na plusie a te 2 na playu w następnym okresie rozliczeniowym będzie tylko promocyjne mb nie limitowane,ja przynajmniej tak myślę
.
Jeśli włączysz sobie jakąś usługę to zapłacisz za nią dodatkowo poza abonamentem tak samo smsy premium bo abo masz tylko na rozmowy,smsy,mmsy
Ad.2
Pewnie masz pakiet 1 gb na nadajnikach plusa i playa + pakiet jednorazowy 1.5 gb który działa tylko na playu i wobec tego tak dzieli na promocyjne mb nie limitowane i promocyjne mb w play,te 1 to na plusie a te 2 na playu w następnym okresie rozliczeniowym będzie tylko promocyjne mb nie limitowane,ja przynajmniej tak myślę
http://bada-world.pl
Twoje ogólnopolskie forum o platformie bada OS!
Twoje ogólnopolskie forum o platformie bada OS!
Napisano 08 December 2011 - 16:25
Ja uważam dokładnie tak samo jak "pakierhakierxd" Pr MB nielimt. to chodzi o MB z pakietu 1GB smartfon czyli tego bezpiecznego internetu, który działała na zasięgu sieci Play i Plus. A jeżeli chodzi o Pr MB PLAY są to MB zapewne schodzące z pakietu który otrzymałeś w ramach opłaty aktywacyjnej i ten pakiet działa tylko i wyłącznie na zasięgu sieci PLAY.
W momencie kiedy ten pakiet zostanie dezaktywowany (automatycznie) wtedy w historii połączeń będziesz tylko widział zużycie internetu jako te Pr MB nielimt.
A jeżeli chodzi o Twoja druga sprawę to faktycznie przy tym abonamencie który masz Stan Darmowy do Play jest za darmo na cały czas trwania umowy ale w momencie kiedy go sam dezaktywujesz to ponowne podłączenie będzie kosztowało 10 zł za każdy miesiąc i dlatego na Play24 pojawia Ci się ta kwota:)
Jeżeli chodzi o te Zbieraj Minuty to w zależności od promocji ale przeważnie one są podłączane na 2 miesiące za darmo a później są odpłatne bodajże 2 zł ( do abonamentu doliczane) więc powinieneś przeczytać regulamin swojej promocji i tam będzie wszystko zapisane, zresztą z tych zbieraj minut możesz w każdej chwili zrezygnować właśnie na Play 24;)
Pozdro:)
:)
W momencie kiedy ten pakiet zostanie dezaktywowany (automatycznie) wtedy w historii połączeń będziesz tylko widział zużycie internetu jako te Pr MB nielimt.
A jeżeli chodzi o Twoja druga sprawę to faktycznie przy tym abonamencie który masz Stan Darmowy do Play jest za darmo na cały czas trwania umowy ale w momencie kiedy go sam dezaktywujesz to ponowne podłączenie będzie kosztowało 10 zł za każdy miesiąc i dlatego na Play24 pojawia Ci się ta kwota:)
Jeżeli chodzi o te Zbieraj Minuty to w zależności od promocji ale przeważnie one są podłączane na 2 miesiące za darmo a później są odpłatne bodajże 2 zł ( do abonamentu doliczane) więc powinieneś przeczytać regulamin swojej promocji i tam będzie wszystko zapisane, zresztą z tych zbieraj minut możesz w każdej chwili zrezygnować właśnie na Play 24;)
Pozdro:)
Napisano 08 December 2011 - 17:26
Użytkownik ashanti900 dnia 08 December 2011 - 16:25 napisał
Ja uważam dokładnie tak samo jak "pakierhakierxd" Pr MB nielimt. to chodzi o MB z pakietu 1GB smartfon czyli tego bezpiecznego internetu, który działała na zasięgu sieci Play i Plus. A jeżeli chodzi o Pr MB PLAY są to MB zapewne schodzące z pakietu który otrzymałeś w ramach opłaty aktywacyjnej i ten pakiet działa tylko i wyłącznie na zasięgu sieci PLAY.
W sumie pewnie macie rację. Nie doczytałam, bo u mnie chodzi o nazewnictwo na zwykłym necie w nie w telefonie i tam nie ma słów "promocyjny", jeszcze kiedyś poruszę tą kwestię w innym wątku, pomyliłam się po prostu.
Strona 1 z 1

Logowanie