Mój Play: Oszustwo przez konsultanta ,zbagatelizować czy przkazać dalej. - Mój Play

Skocz do zawartości

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Oszustwo przez konsultanta ,zbagatelizować czy przkazać dalej.

#21 Użytkownik nie jest zalogowany   Troskliwy Miś Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 1368
  • Rejestracja Wed, 02 Jan 08
  • Miejscowość:z animki
  • Zainteresowania:
  • Operator:PLAY
  • Telefon:działa :)
  • Taryfa:Play Limitowany
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 10 December 2011 - 20:18

Pod numerem zgłoszenia kryje się każda zmiana na koncie (wymiana sim, zapytanie, zgłoszenie, wyłączanie pakietu, itd...).
Najlepsza sygnaturka, to brak sygnaturki.
0

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   annika Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 188
  • Rejestracja Sat, 05 Nov 11
  • Taryfa:Inna

Napisano 10 December 2011 - 20:52

Dobrze wiedzieć :) mimo wszystko pracowicie to wygląda :P
0

#23 Użytkownik nie jest zalogowany   piotrekbb Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 59
  • Rejestracja Mon, 28 Sep 09
  • Zainteresowania:Pieniądze
  • Telefon:Komórkowy

Napisano 11 December 2011 - 10:42

Zgłoszenia są wklejone w/g kolejności ,niestety własnie odpowiedzi na nie świadczą o chaosie panującym na Play24.
Druga sprawa to zero kontroli nad pracownikami, piszę e-mail tytułowany do dyrekcji odpowiada jakiś młodszy specjalista, pewnie po nim jest jeszcze dwdziestu niejednokrotnie przełożonych.Ręka ręke myje , a wały nadal robią.
0

#24 Użytkownik nie jest zalogowany   annika Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 188

Napisano 11 December 2011 - 14:31

Tak, ale czy nie słyszałeś o tych adresach e-mail:
marcin.gruszka@play.pl adres Rzecznika Prasowego Play
michał.gramatnikowski@play.pl adres szefa BOK Play

Może to zadziała. Naprawdę, napisz tego bloga, a potem podeślij panom adres, niech sobie poczytają.

Co jak co, ale tego nie można zarzucić Play, że ukrywa gdzieś swoich decyzyjnych i nie można się do nich dostać. Można, tylko trochę naokoło.
0

#25 Użytkownik nie jest zalogowany   piotrekbb Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 59

Napisano 11 December 2011 - 16:12

Więc powinni zwolnić tych którzy odpowiadali na zgłoszenie bo skoro pisze "do wiadomości dyrekcji " to albo młodszy specjalista jest średnio rozwinięty albo poprostu robi wały razem z kolegą ze stanowiska niżej.
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

#26 Użytkownik nie jest zalogowany   annika Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 188

Napisano 11 December 2011 - 16:56

piotrekbb,
a nie przyszło ci od głowy, że oni może nie mogą zrobić nic innego, jak tylko Ci odpisać, nie mówię, że tak jest, ale skoro na telefonicznym boku nie mogą nigdzie przełączyć rozmowy, to może i tu.
Oni mają tam swoje regulaminy działania i nic ponadto nie mogą. Napisałeś im "do wiadomości dyrekcji" i co z tego, skoro w ich schemacie postępowania nie ma takiej komendy i nie ma pojęcia "dyrekcja" ani działania typu przekazanie sprawy do wiadomości jakiejś tam dyrekcji. U mnie był problem, bo zamiast napisać "faktura korygująca" napisałam "korekta faktury" i już brak zrozumienia. "Zgłoszenie" jest jak pismo urzędowe, jest jak pismo procesowe, musi operować konkretnymi sformułowaniami, szkoda tylko, że nie ma jakiejś ich bazy, albo nie są udostępniane jakieś samouczki.
0

#27 Użytkownik nie jest zalogowany   Troskliwy Miś Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 1368
  • Zainteresowania:

Napisano 11 December 2011 - 20:16

Oczywiście że "do dyrekcji" to nie odpowie dyrektor, tylko ktoś z BOKu - od tego są, ale nie zrozumienie pojęcia faktura korygująca to zdziebko dziwne.
0

#28 Użytkownik nie jest zalogowany   piotrekbb Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 59

Napisano 12 December 2011 - 10:26

Dlatego jest jak jest,nie ma nadzoru ,pracownicy robią co chcą ponieważ mają swiadomość,że trudno złożyć na nich skargę.
Wewnetrzne procedury mnie nie interesują, jesli ktoś zwarał aneks wbrew mojej zgody to po moim zgłoszeniu powinna natychmiast zostać uruchomiona procedura bezpieczeństwa a nie odpisywanie w stylu "proszę wypowiedzieć umowe w ciągu 10 dni" lub "zwarł pan aneks podczas rozmowy telefonicznej" to poprostu kpina.
0

#29 Użytkownik nie jest zalogowany   Troskliwy Miś Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 1368
  • Zainteresowania:

Napisano 12 December 2011 - 13:38

Po pierwsze, jeśli firma składa się tylko z dyrektora, to na pewno dyrektor odpowie, ale jeśli rozmawiamy o jakiejś większej korporacji (poza wyjątkami jak Jobs czy Ballmer) to nie dostaniesz odpowiedzi od dyrektora tylko od osoby upoważnionej, czyli BOKu, zastępcy, sekretarki itd. Za aneks jest na tyle niska prowizja, że wątpię aby ktoś umyślnie klepnął TAK zamiast NIE. A odpowiedź o wypowiedzeniu, reklamacji itd, jest standardowa - bo Ty twierdzisz że ..., a często jednak jest tak, że klient twierdzi na przekór temu co sam mówił. Ja dopiero co dostałem skargę, na siebie, że klientce wcisnąłem pakiet na stacjonarne (All Inclusive FIX) którego nie chciała, bo nie dzwoni na stacjonarne, ale telefon za 1zł Pani chciała, i chwała Bogu że przyszedł mąż Pani i jej przypomniał jak było, że wybrała stacjonarne, bo z netu nie korzysta.
0

#30 Użytkownik nie jest zalogowany   Pysznie Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 9
  • Rejestracja Sun, 06 Nov 11
  • Miejscowość:Warszawa / Białystok
  • Telefon:HTC Desire
  • Taryfa:Play Abonament
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 12 December 2011 - 16:03

@piotrekbb, moim zdaniem już wyczerpałeś możliwości polubownego załatwienia sprawy.

Pozostają Ci dwie opcje:

1) zgłosić się do Miejskiego Rzecznika Konsumenta

lub

2) od razu składaj zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa na podstawie art. 286 kodeksu karnego.

Odpuścić nie powinieneś, bo skoro nie zawiniłeś to nie możesz ponosić ujemnych konsekwencji niefrasobliwości/niekompetentności pracowników czy jak tam to zwał. A takie działanie z Twojej strony na pewno podziała "wychowawczo" i podobne przypadki będą się na pewno zdarzały rzadziej, nie wspominając już o tym, że jest szansa, że wywalczysz swoje.

Powodzenia.
0

#31 Użytkownik nie jest zalogowany   piotrekbb Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 59

Napisano 12 December 2011 - 16:48

Aneks oczywiście został anulowany po odsłuchaniu rozmowy, pozostaje sprawa odpowiedzialności za taki proceder.Oczywiście nie ma winnych i nie była to pomyłka.
Troskiliwy Miś, jesli twierdzsz ze to standrdowa procedura to gratuluje poczucia humoru, ciekawe co powiesz jak ktoś gwizdnie ci karte a w banku powiedzą - "to Pan tak twierdzi,że ukradli , a może nie ukradli tylko Pan im dał"
Skoro piszę do dyrekcji to ma odpowiedzieć albo dyrektor albo osoba upoważniona (z up.Dyrektora), konsultant nie jest osobą upoważnioną/decyzyjną za dyrektora.
chcesz powiedzieć,że specjalista czy młodszy specjalista ma takie same uprawnienia jak kierownik,czy dyrektor ?
0

#32 Użytkownik nie jest zalogowany   Troskliwy Miś Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 1368
  • Zainteresowania:

Napisano 12 December 2011 - 17:57

piotrekbb - przecież BOK jest umocowany prawnie do odpowiadania na takie zgłoszenia. A co do procedury, to inaczej wygląda zgłoszenie o kredzieźy karty a co innego stwierdzenie że nie podpisałeś żadnej umowy. Wpierwszym przypadku jest karta blokowana, zaś w Twoim przypadku reklamowana jest niezamówiona usługa - ktoś musi odsłuchać nagranie, zweryfikować stan faktyczny.
Co do samej drogi reklamacyjnej, to tak jak pisze annika.
0

#33 Użytkownik nie jest zalogowany   piotrekbb Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 59

Napisano 12 December 2011 - 20:10

Własnie tak nie jest,na moje pierwsze zgłoszenie otrzymałem odpwiedź -porszę "wypowiedzeć w ciągu 10 dni", więc nie jest jak piszesz,że jest odsłuchiwana rozmowa.
Odsłuchanie rozmowy nastąpiło po wielkokrotnych interwencjach z mijej strony (groźbą natychmiastowego zawiadomienia prokuratury), wczesniej otrzymywałem,e-maile ,telefony oraz odpowiedzi na zgłoszenia sugrujące abym to ja odkrecał sprawę ponieważ umowa została PRAWIDŁOWO ZAWARTA .
Jeśli dzwonię do BOK z mojego numeru, podaje hasło i inne dane, zgłaszam oszustwo to podobnie jak z kartą bankową powinno nastapić natychmiastowe anulowanie aneksu a następnie po odsłuchaniu rozmowy jego ponowne zawarcie -NIE ODWROTNIE !.Niestety była do tego długa droga, mam nawet umowę już w domu więc Play zwalił na całej linii, zamiast sprawdzić pracownika sprawdzał mnie.
Tak BOK jest upowazniony,czyli konsultant może czytać korespondencję adresowaną do swojego przełożonego , fajnie tam macie.
Poprostu jest to lekceważenie klienta i działanie z pozycji siły.
0

#34 Użytkownik nie jest zalogowany   Troskliwy Miś Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 1368
  • Zainteresowania:

Napisano 12 December 2011 - 21:34

Piszę jak to wygląda, i jak powinno wyglądać, oraz jak to widać z drugiej strony. W Twojej sprawie jest w paru miejscach - dla mnie i dla Ciebie - niewłaściwe zachowanie BOKu. Nie bronię, a tłumaczę podkeślam.
0

#35 Użytkownik nie jest zalogowany   piotrekbb Ikona

• Leniwiec
  • Pip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 59

Napisano 17 December 2011 - 14:25

Niewłasciwe to mało powiedziane ,ale ktoś obiecał rabat ...20zł słownie: -dwadzieściazłoty- ,gdzie same połaczenia do BOK kosztowały mnie 16zł.
Poprostu kpina,przenoszę jednak resztę numerów (3x) do Fresh ,myśle jeszcze nad (2x)Playonline, nie wiem jak sprawdzi się LTE Plusa ale ktoś ma przyjechać i zostawić na testy.
Główny zostanie bo jest juz aneks na dwa lata,czyli spojrzałem z boku na BOK i faktury i wychodzi,że nie potrzebuje reszty numerów w abonamencie.
0

#36 Użytkownik nie jest zalogowany   sam78 Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 5
  • Rejestracja Thu, 29 Dec 11
  • Taryfa:Play Abonament

Napisano 29 December 2011 - 23:30

Witam
Ja też mam problem z operatorem PLAY. Zawarłem z konsultantem Play umowę przedłużającą świadczenie usług abonamentowych. Z konsultanten rozmawiałem o abonamencie za 65 zł All Inclusive MAX 65 miałem dostać rabat w wysokości 25% na abonament w 1 roku. Telefon Samsung wave s8500 w cenie 99zł. – więc abonament powinien wynosić 48,75 zł.

Kurier przyjechał podpisałem umowę abonament o nazwie LONG PLAY 69 plus All inkl. Już to mnie zaniepokoiło, ale myślę poczekam na fakturę. Na stronach PLAY ciężko znaleźć abonament o takiej nazwie.

Dostaję pierwszą fakturę i co się okazuje:
LongPlay II 69
( 10/12/2011 - 09/01/2012) 69,00 -24,75 44,25
Pakiet Smartfon 1 GB
( 10/12/2011 - 09/01/2012) 16,00 0,00 16,00

Abonament jest niższy niż ustalałem z konsultantem, ale dochodzi pakiet smart fon w cenie 16 zł.
Ze strony Play wynika, że w abonamencie za 65 zł mam 1 GB danych w pakiecie bez dodatkowych opłat.
Zgłosiłem sprawe do PLAY , a oni niby po odsłuchaniu rozmowy twierdzą że zostałem o takim pakiecie poinformowany.
Dziś po upływie ok. 1 miesiąca dokładnie rozmowy nie pamiętam, ale jestem pewiem że abonament miał wynosić 48,75 w 1 roku i że chciałem abonament All Inclusive MAX 65.
Wiem też że jeśli padło sformułowanie pakiet smart fon to na pewno nie padło że trzeba za niego zapłacić i to poza abonamentem (dodatkowo). Zresztą w tym abonamencie mam pakiet 1 GB danych i na stronie nic nie jest napisane o dodatkowych kosztach.

Poprosiłem PLAY o wysłanie mi tego nagrania na maila, choć wątpię czy to zrobią. A w najbliższym czasie sprawę tą skieruje do rzecznika praw konsumenta.

Czy ktoś z was ma podobny problem z PLAY?
0

#37 Użytkownik nie jest zalogowany   Troskliwy Miś Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 1368
  • Zainteresowania:

Napisano 30 December 2011 - 13:40

Jaką masz taryfę i promocję na umowie? Co do warunków umowy: wszystko na pewno masz w regulaminach które dostałeś, tak samo jak opis dokładny promocji. Miałeś dziesięć dnia na odstąpienie od umowy zawartej na odległość.
0

#38 Użytkownik nie jest zalogowany   annika Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 188

Napisano 30 December 2011 - 15:58

Dostałeś Long Play II w ofercie promocyjnej All Inclusive MAX.
Dokładniej jest to Long Play II 69 co po dodaniu opłaty 16 zł za pakiet Smartfon daje All Inclusive MAX 85 i taka jest suma abonamentu przed rabatem.
Promocja All Inclusive MAX jest na stronach Play w zakładce Promocje --> Abonament --> link
W Regulaminie zwróć uwagę na punkt 3. i 4.
W punkcie 5. podpunkt d masz informację na temat rabatu, przyznawanego na cały okres trwania umowy, w wysokości 10 zł (jest to napisane procentowo, nie wiadomo dlaczego, może lepiej brzmi 14,49%).

Jeżeli decydujesz się na podpisywanie umowy na odległość, powinieneś wiedzieć, że masz 10 dni na odstąpienie od niej, później nic już nie uzyskasz. Czekanie na pierwszą fakturę było najgorszym rozwiązaniem.

I ogólnie może lepiej kontynuować ten wątek tylko w jednym miejscu?
0

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2