Oszustwo przez konsultanta ,zbagatelizować czy przkazać dalej.
Napisano 26 November 2011 - 12:21
Ostatnio coś znikają zgłoszenia przez Play24 ,szczególnie te niewygodne lub ze skargą.
Oczywiście archiwuzuje je przez zrzut ekranu ale jednak...
Napisano 26 November 2011 - 12:51
Co do zrzutów ekranu, to według doniesień prasowych polskie sądy potrafią nie wziąć pod uwagę nawet wydruku ze strony internetowej, który przecież trudniej podrobić (moim zdaniem), a co dopiero takie obrazki. Proponuję, żebyś pokazywał to bliskim i znajomym, na to, że coś widniało w internecie trzeba mieć świadków.
Napisano 26 November 2011 - 13:44
Człowiek budzi się rano a tu SMS -"Dziękujemy za przedłużenie umowy ..." w skrzynce mailowej takie kwiatki :
p.
Towar
Cena jedn. brutto
Ilość
Wartość netto
Wartość brutto
1.
LongPlay II 29 + RePlay Ekstra Stan Darmowy GU (12)
-
-
-
Wartość zakupów:
pln
Koszt przesyłki:
0 pln
Do zapłaty:
pln
Aktualny status zamówienia:
Usługa aktywna
Forma płatności:
Za pobraniem
Forma przesyłki:
List zwykły
Kontakt: telesales@playsklep.pl
nawet niewiadomo czego dotyczy oferta, na jakich warunkach do jakiego numeru (mam pięć aktywnych) poprostu paranoja.
Napisano 26 November 2011 - 22:35
Użytkownik hsurim dnia 26 November 2011 - 17:29 napisał
Podobne numery naleza do mojego konta ,mam ich kilka.
Wogole jak to mozliwe? Zmiany zostaly juz wprowadzone na moim koncie.
Pisze wlasnie do dyrekcji w celu udostepnienia danych konsultanta.
Bede proponowal ugode i odszkodowanie .
Napisano 27 November 2011 - 16:47
Użytkownik hsurim dnia 26 November 2011 - 17:29 napisał
No nie to chyba niemożliwe (tak to nie ma chyba nawet w Play).
Przecież numer jest przypisany do konkretnego klienta i to nazwa klienta jest najważniejsza. Ewentualnie może chodzić o podobny Numer klienta, ale to też jakaś porażka... jak mówi młodzież.
W banku jest wciąż dyskusyjne, czy pracownik powinien sprawdzać, czy nazwa adresata przelewu zgadza się z podanym numerem konta, bo mogłoby to być pośrednie podanie informacji wpłacającemu o tym numerze. Ale tu? Przecież chyba konsultant widzi i cyferki i literki, a pola przedłużenia umowy powinny wypełniać się same (i pewnie tak jest).
piotrekbb,
walcz o swoje i informuj nas o postępach.
Napisano 27 November 2011 - 22:36
Szanowny Panie,
dziękuję za zgłoszenie, które wpłynęło 26 listopada 2011 roku.
W odpowiedzi na zgłoszenie informuję, iż podczas rozmowy z dnia 25 listopada 2011 około godziny 18:00 wycofał Pan przesłaną rezygnację oraz zgodził się na warunki Oferty, którą przedstawił konsultant.
Oferta od dnia 26 listopada jest aktywna na Pana koncie.
Jeżeli nie zgadza się Pan z warunkami Aneksu ma Pan możliwość w ciągu 10 dni od rozmowy zrezygnować z niego. W tym celu anulowania Aneksu proszę o przesłanie pisemnej rezygnacji na adres korespondencyjny:
P4 Sp. z o.o.
Skrytka pocztowa 41
02-671 Warszawa
W rezygnacji proszę zawrzeć wszystkie dane osobowe oraz dane dotyczące Aneksu. Poniżej zamieszczam numer podpisanego Aneksu:
UM04/xxxxxxxxxxxxxxxxx
W razie dodatkowych pytań lub sugestii zapraszam do kontaktu za pośrednictwem poczty
elektronicznej pod adresem: ok@pomocplay.pl lub poprzez stronę internetowa
www.24.play.pl.
Czyli nadal ktoś mi wpiera ,że zgłaszałem ,mało tego nie znam nawet warunków tego anaksu , nie ma regulaminu.
Nietety w takiej sytuacji 30 listopada skałdam doniesienie do prokuratury z art 286 k.k.
Napisano 28 November 2011 - 07:59
Wiadomo, pomyłki się zdarzają nawet najlepszym, ale jeśli to jest coś dość sporego, ewidentna wina konsultanta, to nie należy tego odpuszczać i należy walczyć o swoje. A czasem się zdarza, że w trakcie rozmowy konsultant się trochę zamota i coś pomyli, ale jak się poprawi, to nie ma co robić wielkiego halo. No i sprawa jest też czasem taka, że występują błędy systemowe, a jeszcze częściej błędy na stronie.
Napisano 28 November 2011 - 10:27
Finansowo sprawa jest błacha , kntrakt na 360zł.Postanowiłem jednak nie odpuszcać , radca w firmie powiedział,że będę walczył z wiatrakami pisząc do operatora po bilingi itp.Muszę zgłosic przestepstwo i wtedy bilingi udostepnią prokuraturze.Jak widzicie początkowo chciałem wyjasnić sprawe polubownie ,jednak formy odpowiedzi na moje zgłoszenia spowodowały ,że nie odpuszcze kunsultantce bez sprawy karnej lub odszkodowania.
Napisano 28 November 2011 - 14:46
Ale nie napalaj się tak na ukaranie konsultantki, bo nie wiadomo dlaczego jest tak, jak jest, a w tym momencie jest winny ten bał..., co Ci odpisuje nawet nie odsłuchując tamtej rozmowy. Bo jej nie odsłuchał, w tekście odpowiedzi nie ma o tym mowy. Mógłbyś jeszcze tego zażądać, może to coś da...
Napisano 28 November 2011 - 18:37
Umówiłem się,że zaczekam kilka dni wiec zobaczymy co z tego wyniknie ale naprawdę ktoś powinien mocno zastanowić się nad bezpieczeństwem klientów.Ciekawe czy ktoś wogóle kontroluje rozpatrywanie zgłoszeń.
Jeśli oświadczenie woli (wypowiedzenie) było na piśmie to jego zmiana równiez wymaga formy pisemnej.Dziwnym jest to,że można zawrzeć umowe telefonicznie(aneks) a nie można jej wypowiedzieć w ten sam sposób (telefon do konsultanta).Niestety wygląda to na zapisy niedozwolone.
Napisano 28 November 2011 - 20:00
Bo tak:
mam Salony Play i inne punkty sprzedaży, nie potrafię ich jakoś uszeregować w hierarchii, strona Play jest w tym temacie bardzo niedopracowana,
mam telefoniczne BOK,
mam Play24,
mam skrzynkę ok@pomocplay.pl,
mam jakiś dział reklamacji wysyłanych tradycyjną papierową pocztą.
I jak to ma działać? To ze sobą nie współgra, jeśli coś z tym nie zrobią, to będzie źle... klient będzie wolał więcej zapłacić u kogoś innego, ale mieć spokojna głowę.
Napisano 29 November 2011 - 13:02
Użytkownik piotrekbb dnia 28 November 2011 - 18:37 napisał
Umówiłem się,że zaczekam kilka dni wiec zobaczymy co z tego wyniknie ale naprawdę ktoś powinien mocno zastanowić się nad bezpieczeństwem klientów.Ciekawe czy ktoś wogóle kontroluje rozpatrywanie zgłoszeń.
Jeśli oświadczenie woli (wypowiedzenie) było na piśmie to jego zmiana równiez wymaga formy pisemnej.Dziwnym jest to,że można zawrzeć umowe telefonicznie(aneks) a nie można jej wypowiedzieć w ten sam sposób (telefon do konsultanta).Niestety wygląda to na zapisy niedozwolone.
Piotrekbb
podeślij mi w widomosci prywatnej numer konta, telefonu lub numer sprawy (najlepiej numer sprawy). Przyspiesze rozwiązanie sprawy. DOkonamy odsłuchu i jezeli faktycznie nie wyrazales na nic zgody to przywrocimy pierwotne warunki umowy, wystawimy korekty i damy rekompensate, a info o bledzie konsultanta/ki pojdzie do przelozonych, bo oczywiscie macie racje-TAKIE SYTUAJE NIE POWINNY MIEC MIEJSCA. Pzdr.P4Y
Napisano 29 November 2011 - 13:06
Napisano 29 November 2011 - 17:23
Następnie po kilku dniach na moim koncie pojawiło sie zgłoszenie którego nie składałem - kanał kontaktu LIST.Założyłem więc nastepne zlecenie z prośbą o wyjasnienie tego listu, nastepnego dnia zlecenie LIST znikneło ,nie wiem jak jest w systemi ale moze masz rację,ze gdzieś znikają.
Dziś komedii ciąg dalszy ....
Zgłoszenie 37559115
Opis problemu
Status zamknięcia: 27.11.2011
Data zamknięcia: 27.11.2011
Opis: Wpisz opis: Proszę o wyjasnienie zgłoszenia 24.11.2011
37506197 - własnie to zgłoszenie zostało skasowane z mojego konta w Play24
informuję,że nie wysyłałem listu do Play.
Komentarz zamknięcia:
Komentarz: Witam,
Dziękuje za nadesłanie zgłoszenia, które dotarło 25 listopada 2011 za pośrednictwem Play24.
W odpowiedzi na zgłoszenie pragnę poinformować, że zgodniej z jego treścią rezygnacja została anulowana, przygotowany zostaje aneks, który to potwierdzi.
W razie dodatkowych pytań lub sugestii zachęcam do kontaktu za pośrednictwem infolinii 790 500 500 bądź *500 (z numeru Play), poczty elektronicznej pod adresem: ok@pomocplay.pl lub poprzez stronę internetową www.24.play.pl
Z poważaniem
Michał XXXXXXXX
konsultant back office ds. obsługi klienta
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zgłoszenie 37612062
Opis problemu
Status zamknięcia: 29.11.2011
Data zamknięcia: 29.11.2011
Opis: Twoja opinia: Biuro obsługi Klienta
Rodzaj produktu lub usługi: Zgłoszenie 37559115
Termin lub okres występowania problemu:
Szczegółowa treść zgłoszenia: Co zostało anulowane?! Pisałem wyraźnie,że nie wysyłałem listu , jesli ta sprawa nie zostanie wyjaśniona do jutra,razem z innymi zgłoszeniami to zawiadamiam prokuraturę.
Komentarz zamknięcia:
Komentarz: Szanowny Panie,
dziękuję za zgłoszenie dotyczące przesyłki nagrody, które wpłynęło drogą elektroniczną 28 listopada 2011 roku.
W odpowiedzi chciałabym uprzejmie poinformować, że odpowiedź na Pana pytania została zawarta w zgłoszeniu 37576744.
Proszę w ciągu 10 dni od 26 listopada 2011 roku odesłać aneks, by nie wszedł on w życie.
W razie dodatkowych pytań lub sugestii zapraszam do kontaktu za pośrednictwem infolinii 790 500 500 bądź *500 (z numeru Play), poczty elektronicznej pod adresem: ok@pomocplay.pl lub poprzez stronę internetową www.24.play.pl.
Z poważaniem
Martyna XXXXXXX
młodszy specjalista back office ds. obsługi klienta
a oto odpowiedź ze zgłoszenia 37576744 na które dziś powołuje się pani Martyna w zgłoszeniu powyżej ,czyli ja o liscie oni o telefonie :
Komentarz zamknięcia:
dziękuję za zgłoszenie, które wpłynęło 26 listopada 2011 roku.
W odpowiedzi na zgłoszenie informuję, iż podczas rozmowy z dnia 25 listopada 2011 około godziny 18:00 wycofał Pan przesłaną rezygnację oraz zgodził się na warunki Oferty, którą przedstawił konsultant.
Oferta od dnia 26 listopada jest aktywna na Pana koncie.
Jeżeli nie zgadza się Pan z warunkami Aneksu ma Pan możliwość w ciągu 10 dni od rozmowy zrezygnować z niego. W tym celu anulowania Aneksu proszę o przesłanie pisemnej rezygnacji na adres korespondencyjny:
P4 Sp. z o.o.
Skrytka pocztowa 41
02-671 Warszawa
W rezygnacji proszę zawrzeć wszystkie dane osobowe oraz dane dotyczące Aneksu. Poniżej zamieszczam numer podpisanego Aneksu:
UM04/XXXXXXXXXXXXXXXXXX
W razie dodatkowych pytań lub sugestii zapraszam do kontaktu za pośrednictwem poczty
elektronicznej pod adresem: ok@pomocplay.pl lub poprzez stronę internetowa
www.24.play.pl.
Z poważaniem
Ewelina XXXXXXXXXX
konsultant back office ds. obsługi klienta
Traz po dordze wystapiła jeszcze jakaś nagroda...super pierwszy raz cos wygrałem ale wygladą to na niechciany aneks (zmiany sa juz na moim koncie od 27 listopada)
Oczywiście są jeszcze zgłoszenia dotyczące rzekomego zmówienia telefonicznego, o którym pisałem wyżej i nadal pozostają w statusie rozpatrywane.
edti . Włanie sprawdzam konto i jest już cos prostowane
-Data zakończenia umowy:23.12.2011 niestety taryfa została jak z "aneksu" a nie stara.
wczesniej była data 23.12.2012 , czyl ktoś nareszczie zabrał się do pracy.
Niemniej jednak chciałbym aby ktoś zajął się wczesniejszymi zgłoszeniami ponieważ to poprostu kpina.
Oby teraz po takim zamieszaniu nie okazło się ,że zlikwidują numer ponieważ wyraźnie zaznaczyłem przejście na kartę (potwierdzenie pisemne z pieczatką salonu.)
Napisano 29 November 2011 - 19:38
To na jaką taryfe zmienią jest już nieistotne ponieważ zaznaczyłem migrację na kartę.Zaczekam jeszcze na telefon od knsultantki która dzwoniła wczoraj, mówła najbardziej sensownie ze wszystkich (sprawdzi zapis rozmowy).
Nastepna sprawa to wprowadzanie w błąd , 10 dni na wypowiedzenie jest od momentu otrzymania listu - nie rozmowy telefonicznej ,naprawdę popracujcie nad nadzorem pracowników.
Napisano 30 November 2011 - 17:09
Komentarz zamknięcia:
dziękuje za zgłoszenie, które otrzymałam dnia 27 listopada 2011 roku za pośrednictwem poczty elektronicznej.
Uprzejmie informuję, że dokładnie zapoznałam się z Pana zgłoszeniem i pragnę zawiadomić,iż aneks do umowy, który został do Pana niesłusznie wysłany, został anulowany z dniem 28 listopada 2011 roku.
Chciałabym Pana przeprosić za niedogodności na jakie został Pan narażony. Wyrażam nadzieję , że podobna sytuacja nie będzie miała miejsca w przyszłości.
W ramach rekompensaty przyznaję Panu jednorazowy upust na abonament w wysokości 20 zł. Upust ten będzie uwzględniony na fakturze za miesiąc styczeń.
W razie dodatkowych pytań lub sugestii zapraszam do kontaktu za pośrednictwem infolinii 790 500 500 bądź *500 (z numeru Play), poczty elektronicznej pod adresem: ok@pomocplay.pl lub poprzez stronę internetową www.24.play.pl.
Z poważaniem
Joanna XXXXXXXX
młodszy specjalista back office ds. obsługi klienta
Nie no ,popisali się ,dostanę 20zł w miesiącu styczniu a 28grudnia przechodze na kartę ... fajnie nie.
Pomijam fakt,że same połacznia do BOK kosztowły z pewnie te magiczne 20zł.
Pracownik który dopuścił się oszustwa pewnie śmieje się teraz w najlepsze i za jakiś czas znów kogoś będzie chciał zrobić w balona.
No nic może założyć blog z tymi zgłoszeniami, tak dla potomnych.Pewnie drugie 20zł wpadnie z reklam Google.
Zaraz zaraz a gdzie moja nagroda o której wspominała Pani Martyna w zgłoszeniu 37612062
Gdyby ktos tam miał jaja to rekompensata powinna być na poziomie godnym powagi problemu , no nic mam w okresie 3-11miesięcy kolejne trzy aneksy.Będe miał na uwadzę
traktowanie mnie jak bałwana.
Napisano 10 December 2011 - 18:37
napisz tego bloga, bo szczerze mówiąc tych zgłoszeń jest już tak dużo, że nie potrafię się zorientować w ich kolejności.
I czy ja dobrze widzę, że na ok@pomocplay.pl wpływa dziennie ok. 50 tysięcy zgłoszeń? W tym tempie do dzisiaj numery zgłoszeń powinny przekroczyć 38 mln 100 tys. (dobrze liczę?)

Logowanie