Przejscie do play, All Inclusive MAX
Napisano 17 November 2011 - 17:52
Za jakis miesiac konczy mi sie umowa w Orange MIX 55 (starym nie zadnym delfinie czy tam pelikanie). Podjalem decyzje o rpzejsciu do Play na abonament All Inclusive 65. I tu rodzia sie pytania.
Odrazu dodam ze ningy wczesniej w sumie nie interesowalem sie zadnymi ofertami itd. Poprostu mialem mixa za 55 zl mialem co miesiac 55zl do wykozystania + do tego pakiet 1000 sms do orange za free.
Wiec sprawa z abonamentem. Jak to jest z tymi srodkami do wykozystania? Placilbym 65 zl abonamentu, i w ramach oferty all inclusive max dostaje 400min/655sms + pakiet 1GB internetu.
Powiedziano mi, ze te 400min/644sms przeliczane sa na 'zlotowki' ktore po przeliczeniu wynosi 116zl.
Wiec (nigdy nie mialem abonamentu i nie wiem jak to dziala, jedni znajomi mowia tak inni siak a w salonie jeszcze inaczej) do wykozystania mam 65zl(z abonamentu)+ 116zl(minuty/sms po przeliczeniu) co daje mi w sumie 181zl na rozmowy i sms, a po przekroczeniu 181zl wycodzi poza abonament jak i rachunek zaczyna wzrastac? W salonie Pani powiedziala ze bede mial do wykozystania tylko 116zl bez tych 65zl... Poprosil bym zeby ktos mi to wyjasnil czarno na bialym.
Na dodatek chcialem wziac tel Samsung galaxy s+ za 509zl a tu nagle znikad kosztuje 609zl... Jest jakas mozliwosc ze wroci do normalnej ceny ? ; )
Pozdrawiam i z gory dziekuje.
Napisano 17 November 2011 - 19:07
"Stan Darmowy" przez pół roku gratis, potem, do końca umowy - 10 zł miesięcznie.
W Play rozliczenia są w złotówkach więc stan konta będzie pokazywał kwotę, nie ilość minut/sms'ów. Za przejście z innej sieci masz dodatkowy pakiet minut, więc najprawdopodobniej będzie wskazywało 116 zł (400*0,29 zł). Ubywać środków będzie zgodnie z cennikiem: 0,29 zł/min, 0,18 zł/sms/mms. Po wyczerpaniu środków cena jest taka sama i w następnym miesiącu doliczą ci do rachunku tyle pieniędzy, za ile nawysyłałeś wiadomości i narozmawiałeś PONAD to, co gwarantuje abonament.
Mam nadzieję, że wszystko już jest jasne.
jabber ID: Lipos@aqq.eu
Napisano 17 November 2011 - 20:07
Jak drastycznie zmienia sie predkosc internetu po wykozystaniu limitu. Ile mniejwiecej wydluza sie czas ladowania stron, filmow na yt itd.
Jesli da sie to przezyc ta predkosc to bede musial sie zastanowic nad zwyklym all inclusive 69. Trace 750mb internetu ktory i tak mam w sumie zawsze za darmo ale zyskuje 650min/1047sms (188.50zl zamiast 116zl).
Co o tym sadzicie? Internetu uzywal by glownie na nudnych wykladach na uczelni i czasami w pracy na przerwie, w domu mam wi-fi wiec tam limitu bym nie naruszal, stad pytanie czy 250mb starczy?
Napisano 17 November 2011 - 21:34
Odnośnie limitu, 250 MB wystarcza mi na jakieś dwa tygodnie. Prawie codziennie 1-3 filmików na YT plus wejście na jakieś strony internetowe. Zazwyczaj nie przekraczam 500 MB miesięcznie jeżeli staram się kontrolować. Nastawiając się na częste korzystanie z YT, raczej zastanów się nad pakietem 1 GB.
jabber ID: Lipos@aqq.eu
Napisano 17 November 2011 - 21:56
A czy w sprawei podpisania umowy, lepiej dzwonic do BOK czy normalnie w salonie zalatwic sprawe? Gdzie moge liczyc na na wieksze bonusy/rabaty?
Napisano 06 December 2011 - 15:18
W tabelkach na stronie, ulotkach podane jest, że w przypadku przejścia do PLAY (SuperMNP All Inclusive MAX 65) otrzymujemy 400minut lub 644 smsy.
Jednak gdy czytam regulamin, widzę tylko informację o przyznawanym pakiecie złotówek w wysokości 67zł (231minut/372smsy), nie 116zł.
116zł wychodzi w kiedy dodamy kwotę abonamentu na połączenia - 49zł i pakiet złotówek 67zł. (do tego płacimy 16zł za pakiet internetu 1GB)
W związku z tym proszę o rozwianie mojej wątpliwości: czy kwota abonamentu 49zł też jest do wykorzystania na rozmowy i smsy czy korzystamy tylko z pakietu złotówek?? W regulaminie niestety nie znalazłem informacji o tym, że kwota abonamentu też jest do wykorzystania.
Z góry dziękuję za odpowiedzi!
Napisano 06 December 2011 - 17:55
Twoje ogólnopolskie forum o platformie bada OS!
Napisano 15 March 2012 - 19:28
Użytkownik lipos dnia 17 November 2011 - 19:07 napisał
Skąd tyle, skoro w regulaminie widzę rabat 50%? Punkt 4.5.
Cytat
a) Rabat na Abonament jest przyznawany przez trzy pierwsze pełne Okresy Rozliczeniowe.
b ) W pierwszym niepełnym Okresie Rozliczeniowym, w którym nastąpiła aktywacja Numeru MSISDN (numer telefonu), który został przeniesiony do Sieci Telekomunikacyjnej P4 od innego operatora, do ostatniego dnia pierwszego niepełnego Okresu Rozliczeniowego, Abonent otrzymuje rabat w wysokości 50 % wartości Abonamentu naliczonego proporcjonalnie do liczby dni pozostałych do końca tego Okresu Rozliczeniowego.
c) Po upływie trzech pierwszych pełnych Okresów Rozliczeniowych Abonament będzie naliczany odpowiednio dla wybranego Abonamentu.
d) Rabat 50% na Abonament jest zawsze naliczany w drugiej kolejności, po rabacie, o którym mowa w pkt. 4.3 powyŜej, przyznawanym w ramach niniejszej Oferty Promocyjnej.
All Inclusive Max SuperMNP
więc ?
Napisano 17 April 2012 - 17:57
Mam pytanie dość istotne.
Mam klienta, który dość często wysyła sms-y o tej samej treści. W Regulaminie Play jest napisane, że takie sms-y mogą zostać zablokowane przez nadmnierne używanie ich do celów reklamowych. Czy wiecie jaka musi być ilość wysłanych takich sms/-ów, aby została zablokowna??? Nigdzie nie mogę się tego dowiedzieć.
Proszę Was o pomoc.
Napisano 18 April 2012 - 12:32
Napisano 18 April 2012 - 13:23

Logowanie