Mój Play: Podwyzka cen telefonów - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Podwyzka cen telefonów

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   brennman Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 15
  • Rejestracja Fri, 04 Nov 11
  • Miejscowość:B-B
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:Play Abonament

Napisano 04 November 2011 - 16:54

PLAY się dzisiaj (04.11.2011) popisał podwyżką cen telefonów która w niektórych przypadkach wynosi ponad 130 zł. Od tygodnia czekam na ich telefon kontaktowy z ofertą ponieważ kończą mi się dwie umowy na firmę. Pozostawiłem dane kontaktowe obiecali że skontaktują się do 3 dni i przepadli. Według mnie nie szanują klienta, a ja na słuchawkach które mam zamiar wziąć jestem ponad 200 zł w plecy.
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Quetzal Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 454
  • Rejestracja Sun, 27 Dec 09
  • Miejscowość:Wielkopolska
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 04 November 2011 - 17:11

Wyświetl postUżytkownik brennman dnia 04 November 2011 - 17:54 napisał

PLAY się dzisiaj (04.11.2011) popisał podwyżką cen telefonów która w niektórych przypadkach wynosi ponad 130 zł.

A to coś nowego?

Wyświetl postUżytkownik brennman dnia 04 November 2011 - 17:54 napisał

Od tygodnia czekam na ich telefon kontaktowy z ofertą ponieważ kończą mi się dwie umowy na firmę. Pozostawiłem dane kontaktowe obiecali że skontaktują się do 3 dni i przepadli.

Może to i lepiej - powazny odsetek postów na tych forum to skargi na eshop.

0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Troskliwy Miś Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 1368
  • Rejestracja Wed, 02 Jan 08
  • Miejscowość:z animki
  • Zainteresowania:
  • Telefon:działa :)
  • Taryfa:Play Limitowany

Napisano 05 November 2011 - 00:19

W Bielsku mają bardzo dobre salony, i praktycznie w każdym centrum handlowym. A podwyżki są. wszędzie niestety :(
Najlepsza sygnaturka, to brak sygnaturki.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   brennman Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 15

Napisano 05 November 2011 - 14:55

Podwyżki są wszędzie, obniżki cen sprzetu który jakiś czas jest na rynku są raczej bardziej na miejscu.Ceny Samsunga w Ofercie LongPlay poszybowały o 200 zł np.stara cena 959zł.;709zł.;579zł. nowa 1159zł;909zł;779zł. Zrozumiał bym gdyby cena poszła o 40-60 zł ale 200 to lekkie przegięcie. Wychodzi na to ze lepiej przedłożyć umowę z byle jaka słuchawka która się odsprzeda i kupić Samsunga od kogoś z sieci Orange gdzie ten sam model jest zdecydowanie tańszy. Ja mocno się zastanawiam nad przejściem do frescha i za 2-3 miesiące ewentualnym powrotem do abonamentu.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Quetzal Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 454
  • Rejestracja Sun, 27 Dec 09
  • Miejscowość:Wielkopolska
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)

Napisano 05 November 2011 - 17:40

Wyświetl postUżytkownik brennman dnia 05 November 2011 - 15:55 napisał

Zrozumiał bym gdyby cena poszła o 40-60 zł ale 200 to lekkie przegięcie.

brennman
Polityka Play na przestrzeni mniej więcej ostatniego roku bardzo się zmieniła. półtora roku temu było kilka - wg mnie b. fajnych - abonamentów a ceny telefonów były rekordowo niskie.
Trwało to mniej więcej do czasów taryf All inclusive. Play zaczął w tedy na siłę wciskać w abonamenty setki minut, a w internet darmowe FB itp. Niestety odbyło się to kosztem cen telefonów. Na dzień dzisiejszy ceny telefonów w Play są absurdalnie wysokie, nierzadko droższe niż w Media Markt.

Wyświetl postUżytkownik brennman dnia 05 November 2011 - 15:55 napisał

Ja mocno się zastanawiam nad przejściem do frescha i za 2-3 miesiące ewentualnym powrotem do abonamentu.

To już sam wiesz najlepiej co Ci odpowiada. Ja przeszedłem do Fresha i na dzień dzisiejszy nie wziąłbym abonamentu w Play. Są one wg mnie źle skonstruowane i niekorzystne. No chyba, że ktoś naprawdę rozmawia 10 godzin miesięcznie i całą dobę siedzi na Facebooku, ale ja sie do takich osób nie zaliczam.
W ogóle zauważam, że w moim otoczeniu ludzie albo się trzymają swoich starych abonamentów (zwłaszcza Ci, którzy mieli umowę bez telefonu), albo przechodzą na kartę.
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   brennman Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 15

Napisano 05 November 2011 - 23:34

No i podjąłem decyzje, wypiąłem się na nowe słuchawki w PLAY (moja Omnia jest jeszcze całkiem spoko) wziąłem najtańszy na firmę za 25 zeta ze zniżką płace 12.50 +VAT do tego za 5 zł stan darmowy i niewielki pakiet internet dla firm za następne 5 zł. Za wszystko w sumie zapłacę abonament w wysokości 27,70 zł ;). Pakiet minut na stacjonarne i do Play bez żadnych ograniczeń minuty zamienne na sms-y z których i tak nie korzystam, gdyby nie byli tacy pazerni wziął bym abo za 60-80 zeta dał bym im za słuchawkę 400-450 zł, ale skoro nie raczył nikt do mnie zadzwonić tak jak obiecali ja wziąłem się za kalkulacje i wyszło mi 24 miesiące po około 30-40 zł zaoszczędzone (za oszczędności sam se kupie telefon jaki mi pasuje).
Dla lubiących pisać sms-y dodam ze od 15 marca 2011r w najniższym abonamencie na firmę można już wykupić pakiety sms (sprawdzone) nawet niektórzy sprzedawcy Play tego nie wiedzą. Koszt pakietu 100 SMS/MMS wynosi 3 zł + VAT, a pakietu 200 SMS/MMS wynosi 5 zł + VAT. Wcześniej nie było to możliwe w Firmowa25 i zmusiło moja żonę do kupna karty Fresch i biegania z dwoma słuchawkami :)
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Troskliwy Miś Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 1368
  • Rejestracja Wed, 02 Jan 08
  • Miejscowość:z animki
  • Zainteresowania:
  • Telefon:działa :)
  • Taryfa:Play Limitowany

Napisano 05 November 2011 - 23:39

Brennman - czyli w sumie dobrze, że ktoś nie zadzwonił ;)
Najlepsza sygnaturka, to brak sygnaturki.
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   brennman Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 15

Napisano 06 November 2011 - 10:55

Wczoraj około 20:15 podpisałem w B-B przedłużenie umowy, a dzisiaj o 9 rano wszystko funkcjonuje według nowych zasad. Piorunujące tempo, z mojej przygody wynika jasno ze na obsługę w eSklepie nie ma co liczyć, chcesz mieć dobrze sprawę załatwiona załatwiaj osobiście w salonie. Pozdrawiam Panią Joannę w Salonie Play C.H.Gemini Park B-B.
0

Strona 1 z 1