witam. Mam problem z siecią, jest to brak możliwości wykonywania połączeń-wybieram numer, później bardzo długo czekam a na końcu wyświetla się komunikat: "połączenie zostało zakończone". I tak po kilkanaście razy dziennie. Telefon został "zbadany", jest sprawny na 100%. karta sim wymieniana była 3 razy. Sprawa zgłaszana była do BOK-u kilkadziesiąt razy jednak nikt ze mną w tej sprawie się nie kontaktuje, odnosze wrażenie jakby kartka ze zgłoszeniem za każdym razem lądowała w koszu na śmieci. Jestem kierowcą, musze być w kontakcie z szefem, nie stać mnie na podpisywanie kolejnej umowy z innym operatorem który wykona swoje usługi jak-należy.
Czy wyżej opisany problem może być podstawą do rozwiązania umowy z winy operatora?
Strona 1 z 1
czy mogę rozwiązać umowę z powodu świadczenia złej jakości usług?
Napisano 02 November 2011 - 23:26
Inna karta sim działa? Chodzi mi o inną z Play? Jeżeli nie próbowałaś, kup starter za 5 PLN i jak się da dzwonić, to sim, jak nie to prawdopodobnie telefon. Jeżeli chodzi o rozwiązanie umowy to czarno to widzę, raczej mało prawdopodobne aby to był jakiś "globalny problem". Według mnie to problem z a) telefonem,
kartą sim lub c) kontem abonenckim w systemie. Jeżeli to ostatnie, to trzeba atakować Biuro Obsługi albo zrobić małe zajście w salonie. Może ktoś w końcu pomoże. Powodzenia.
''...i pamiętajcie aby te plusy nie przysłoniły wam minusów!''
jabber ID: Lipos@aqq.eu
jabber ID: Lipos@aqq.eu
Napisano 03 November 2011 - 00:28
Na samym wstępie spytam tylko - co to znaczy?
Kto go badał i kto to orzekł, że jest sprawny i na jakiej podstawie - pan z salonu Playa, jakiś serwis, masz to na piśmie?
Tak jak pisał przedmówca - kup starter Fresha za 5 zł. Ja bym jeszcze dla porównania kupił starter np. Heyah (chyba też za 5 czy 9 złoty).
Użytkownik córkatatusia dnia 02 November 2011 - 22:45 napisał
Telefon został "zbadany", jest sprawny na 100%.
Kto go badał i kto to orzekł, że jest sprawny i na jakiej podstawie - pan z salonu Playa, jakiś serwis, masz to na piśmie?
Tak jak pisał przedmówca - kup starter Fresha za 5 zł. Ja bym jeszcze dla porównania kupił starter np. Heyah (chyba też za 5 czy 9 złoty).
Napisano 03 November 2011 - 08:29
Użytkownik Quetzal dnia 03 November 2011 - 00:28 napisał
Na samym wstępie spytam tylko - co to znaczy?
tak na piśmie, telefon był w serwisie. ZRESZTĄ-telefon znowu trafił do serwisu, obecnie mam telefon zzastępczy z salonu i wciąż jest to samo, więc wiem napewno że to nie wina telefonu.
Karta sim była wymieniana 3 razy:/
Napisano 03 November 2011 - 16:18
Użytkownik córkatatusia dnia 03 November 2011 - 09:29 napisał
Karta sim była wymieniana 3 razy:/
Tak, to wiem.
Sugestia sprawdzenia innego numeru z Play Fresh (a nawet od innego operatora) była podyktowana tym aby ustalić, czy problem dotyczy tylko Twojego numeru (w tedy coś nie tak z kontem abonenckim) czy w ogóle Playa (może np. korzystasz z telefonu na pograniczu zasięgu).
Co do telefonów i serwisów - to wiesz różnie bywa. W serwisach gwarancyjnych dość czesto się zdarza, że nikt nie moze znaleźć usterki a jeśli już znajdzie to jest to usterka z winy użytkownika. Pamietaj też, ze niestety obecnie sprzęt jest produkowany coraz bardziej tandetnie (ja przynajmniej już w 4 urządzeniach, jakie kupiłem w ciągu ostatnich kilku lat znalazłem od nowości wady fabryczne).
Ale skoro masz na piśmie, że telefon jest sprawny to pisz bezpośrednio do Play4you, a potem do UKE.
Strona 1 z 1

Logowanie