Witam,
jestem tu nowy, a do założenia konta na tym forum skłoniła mnie wewnętrzna potrzeba ostrzeżenia wszystkich, na co mogą się naciąć przenosząc numer do Play.
Porozmawiałem z paroma osobami z chatu i znajomymi, w międzyczasie Orange próbowało mnie oszukać przy przedłużaniu umowy, zamówiłem zatem przeniesienie numeru z Orange do oferty Playa "All Inclusive dla Firm Max". Za pierwszym razem odesłałem kuriera, ponieważ na podpisywanym papierku było, poza nazwą mojego abonamentu, kilka "stanowiących integralną część umowy" regulaminów. Ponieważ nie dostałem ich do ręki i nie mogłem przeczytać przed podpisaniem umowy, powiedziałem że w takim razie zwracam paczkę.
O, jakiż byłem wtedy mądry.
Byłem jednak już po długich bojach z Orange, chciałem wreszcie przestać myśleć o telefonie i moja czujność osłabła. Powiedziano mi na chacie, że wszystkie regulaminy znajdują się wewnątrz paczki i mam 10 dni na rozwiązanie umowy, jeśli mi się nie spodobają.
Następną paczkę już podpisałem.
Regulaminy, jakie potwierdzałem i akceptowałem:
1."Świadczenia usług telekomunikacyjnych P4 Sp. z o.o. dla Abonentów"
2. "Cennik"
3. "Regulamin Promocji"
4. "Regulamin przenoszenia przydzielonego numeru telefonu przy zmianie Operatora"
5. "Regulamin oferty promocyjnej "Jedna wizyta dla Firm"
Regulaminy, jakie faktycznie były w paczce:
1-3, oraz na doczepkę jakiś regulamin "zawierania umowy na odległość".
I nie przeczytałem wszystkich pięciu. Tymczasem regulamin "Jedna wizyta dla firm" zawierał istotne informacje, sprzeczne z tym, co podpisałem dużym drukiem. Twierdził, że na drugi dzień po włożeniu karty SIM do telefonu, wcale nie aktywuje mi się "All Inclusive dla Firm Max", tylko jakaś Taryfa Tymczasowa. I będę w niej płacił za wszystko do czasu, aż przeniesienie numeru dojdzie do skutku.
Po miesiącu beztroskiego korzystania, miałem już fakturę na ponad 500 zł.
Umieszczanie istotnych informacji dot. przenoszenia numeru, w piątym z kolei regulaminie-załączniku, którego nazwa na dodatek nie kojarzy się wcale z przenoszeniem numeru - jest dla mnie nieuczciwą praktyką.
Przestrzegam wszystkich przenoszących numer do Play, bo nikt z Play nie poinformował o taryfie tymczasowej. Innych też mogą nie informować.
Mam nadzieję, że jakiś prawnik potwierdzi, że moja umowa jest wewnętrznie sprzeczna - tzn. regulamin "jedna wizyta" jest sprzeczny z główną częścią umowy i regulaminem promocji.
Strona 1 z 1
Nieuczciwe praktyki Play przy przenoszeniu numeru Ostrzeżenie dla wszystkich, którzy przenoszą numer do Play
Napisano 26 October 2011 - 09:38
Jedna wizyta mówi własnie o procesie przeniesienia numeru, zaś Regulamin Świadczenie Usług jest ogólny, a Regulamin Promocji dotyczy upustów dodatkowych.
Natomiast mam pytanie - czy fakt, że nie dzwonisz ze swojego numeru nie był dziwny? że masz abo w Orange'u a dzwonisz z tej karty?
Natomiast mam pytanie - czy fakt, że nie dzwonisz ze swojego numeru nie był dziwny? że masz abo w Orange'u a dzwonisz z tej karty?
Najlepsza sygnaturka, to brak sygnaturki.
Napisano 26 October 2011 - 19:20
Mnie w salonie playa o tym poinformowali ale ja o tym i tak wiedziałem
http://bada-world.pl
Twoje ogólnopolskie forum o platformie bada OS!
Napisano 28 October 2011 - 00:17
Użytkownik Troskliwy Miś dnia 26 October 2011 - 09:38 napisał
Jedna wizyta mówi własnie o procesie przeniesienia numeru, zaś Regulamin Świadczenie Usług jest ogólny, a Regulamin Promocji dotyczy upustów dodatkowych.
Z powodu głębokiego ukrycia tej informacji wg mojego mniemania dzwoniłem z abonamentu Play. A w zasadzie to głównie korzystałem z internetu.
Jeśli podpiszesz ze mną umowę, że jutro od 01:00 będziesz mi dawał codziennie kwiatka, a w piątym z rzędu "integralnym" regulaminie będzie napisane, że do 9 listopada nie kwiatka, a psią kupę znalezioną pod domem, to jest to kiepska praktyka. I tyle.
Napisano 28 October 2011 - 09:53
Nie przeczytałeś regulaminów to masz tam na pewno wszystko pisze raczej nic nie zrobisz i będziesz musiał zapłacić.
http://bada-world.pl
Napisano 21 November 2011 - 23:06
Moja żona przenosiła do Playa nr i jej powiedziano że dostanie sms z datą przeniesienia i wtedy wkłada kartę sim play do telefonu wcześniej karta czeka sobie na półce na wskazany termin...
Żadnych ukrytych kruczków... Nie wiem skąd Twoje wrażenia o kwiatkach i psiej kupie...
A może chciałeś przenieś nr z następnym dniem ale ze względu na rozwiązanie w trybie natychmiastowym i opłaty z tym związane zrezygnowałeś i z normalnym wypowiedzeniem przeniosłeś?
Żadnych ukrytych kruczków... Nie wiem skąd Twoje wrażenia o kwiatkach i psiej kupie...
A może chciałeś przenieś nr z następnym dniem ale ze względu na rozwiązanie w trybie natychmiastowym i opłaty z tym związane zrezygnowałeś i z normalnym wypowiedzeniem przeniosłeś?
Strona 1 z 1

Logowanie