Mój Play: Super Stan Darmowy + Stan Darmowy 69 - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Super Stan Darmowy + Stan Darmowy 69 problem..

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Rumcajs Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja Mon, 24 Oct 11
  • Miejscowość:Nowy Sącz/ Kraków
  • Operator:PLAY
  • Telefon:iPhone 3g
  • Taryfa:Play Abonament

Napisano 24 October 2011 - 08:18

Witam serdecznie.
Przenioslem numer do PLay z Orange i chciałem Stan Darmowy 69... Patrze na 24playmobile i widze ze mam taryfe "Promocja: Super przejście do stan darmowy" i nazwa taryfy: "Long Play II 69" ...

Zgodnie z superstan darmowy 69 powiniene miec 550 minut wymiennych na 886 smsów...

a jak patrze na strone www to mam zaledwie 28 minut do wszystkich i 0 smsów...

Rachunek do zaplaty: 29 zł (pierwsze 3 miesiace 50% mniej a potem 59zł)

Saldo niezapłaconych faktur i kwoty wydanej poza abonamentem (z VAT) 29,00 PLN -
Pakiet Złotówek 46,30 PLN -
Minuty na numery stacjonarne 00:00 min. -
Minuty do wszystkich 28:54 min. 31.10.2011
Promocyjne minuty do wszystkich 00:00 min. -
SMS do wszystkich 0 szt. -
Promocyjne MB (nielimitowane) 0 MB 31.10.2011
Promocyjne MB w strefie taniego Internetu 445 MB 31.10.2011
Limit kredytowy 1000,00 PLN

Co to jest ten limit kredytowy?

moglby mi to ktoś wytlumaczyć?

Czy SuperStan Darmowy 69 = Long PLAY II 69 ? ? ?
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   bar32tek Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja Mon, 12 Sep 11
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 24 October 2011 - 08:50

Limit kredytowy działa tak jak na karcie kredytowej - tyle Play pozwoli Ci wykorzystać maksymalnie. Co do minut to jeszcze z pakietu złotówek 46PLN będzie ich jakieś 150
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Troskliwy Miś Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 1368
  • Rejestracja Wed, 02 Jan 08
  • Miejscowość:z animki
  • Zainteresowania:
  • Telefon:działa :)
  • Taryfa:Play Limitowany
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 24 October 2011 - 09:12

A minuty są proporcjonalnie do okresu rozliczeniowego, czyli te 150 jest do 31 października. Pierwszego będzie full.
Najlepsza sygnaturka, to brak sygnaturki.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Rumcajs Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja Mon, 24 Oct 11
  • Miejscowość:Nowy Sącz/ Kraków
  • Telefon:iPhone 3g

Napisano 24 October 2011 - 12:25

Co to jest ten pakiet złotówek?
On jest na cały okres umowy?
Na co go moge wydać?
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   bar32tek Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • Rejestracja Mon, 12 Sep 11
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 24 October 2011 - 13:59

To działa prawie jak pre-paid. Dostajesz określoną w abonamencie kwotę (tak jakbyś kupił kartę za np. 50zł) i możesz ją wykorzystać, jeśli przekroczysz to będzie to dopisywane do salda po określonych w umowie stawkach. Ogólnie to najpierw ciągnięte są pakiety, później pakiet złotówek, reszta dopisywana do salda. Kiedyś neta doliczało od razu do salda - teraz pewnie w zależności od taryfy, nie będę nic tu zapewniał :)
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Troskliwy Miś Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 1368
  • Rejestracja Wed, 02 Jan 08
  • Miejscowość:z animki
  • Zainteresowania:
  • Telefon:działa :)
  • Taryfa:Play Limitowany

Napisano 24 October 2011 - 15:01

Rozmowy, smsy i mmsy. Usługi premium, internet, roaming, niektóre infolinie są poza tym pakietem i są rozliczane poza abonamentem.
Najlepsza sygnaturka, to brak sygnaturki.
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   annika Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 188
  • Rejestracja Sat, 05 Nov 11
  • Taryfa:Inna

Napisano 22 November 2011 - 21:35

Podpinam się pod stary temat, bo mnie też ten limit kredytowy nurtuje. A mianowicie na Play 24 opisują to tak:

Cytat

Limit kredytowy - to wartość Salda niezapłaconych faktur i kwoty wydanej poza abonamentem (z VAT), po przekroczeniu której Play może:
- żądać wpłaty kaucji i/lub
- zablokować możliwość wykonywania aktywności, za które opłata nie jest pobierana z abonamentu i/lub
- zaprzestać świadczenia usługi roamingu.
W sprawie podwyższenia limitu kredytowego należy kontaktować się z Obsługą Klienta Play.

Z tego widzę, że po przekroczeniu tego limitu niezapłaconych faktur operator nie może zrobić wiele. Najbardziej "straszna" jest ta kaucja. bo np. usług poza abonamentem w moim Play Online przecież w ogóle nie używam, nie mówiąc o roamingu.
Pytanie: po co w ogóle to pojęcie zostało wprowadzone. Jakoś sobie nie wyobrażam, aby operator potulnie czekał do tych kilu setek niezapłaconych faktur. Myślę, że w regulaminach są zapisy pozwalające mu zareagować szybciej.
No chyba, że operatorowi się opłaca dalej świadczyć usługi, bo uważa, że i tak wydobędzie swoje pieniądze od klienta.
O co tu chodzi?
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   play4you1 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 640
  • Rejestracja Wed, 14 Oct 09
  • Miejscowość:WARSZAWA

Napisano 24 November 2011 - 17:33

Wyświetl postUżytkownik annika dnia 22 November 2011 - 21:35 napisał

Podpinam się pod stary temat, bo mnie też ten limit kredytowy nurtuje. A mianowicie na Play 24 opisują to tak:

Z tego widzę, że po przekroczeniu tego limitu niezapłaconych faktur operator nie może zrobić wiele. Najbardziej "straszna" jest ta kaucja. bo np. usług poza abonamentem w moim Play Online przecież w ogóle nie używam, nie mówiąc o roamingu.
Pytanie: po co w ogóle to pojęcie zostało wprowadzone. Jakoś sobie nie wyobrażam, aby operator potulnie czekał do tych kilu setek niezapłaconych faktur. Myślę, że w regulaminach są zapisy pozwalające mu zareagować szybciej.
No chyba, że operatorowi się opłaca dalej świadczyć usługi, bo uważa, że i tak wydobędzie swoje pieniądze od klienta.
O co tu chodzi?

Pod pojęciem limitu kredytowego mieści się nie tylko saldo niezapłaconych faktur-gdyż na to przewidziane sa inne procedury, np blokada połączeń.
Limit kredytowy to kwota wyznaczona przez Operatora, do której Abonent może dowolnie korzystać z usług-ale to także zabezpieczenie dla Klienta. Przykładowo:limit kredytowy=600 zł
wszystkie faktury są opłacone, saldo po za abonamentem wynosi 0 zł. Wyjeżdżasz za granicę i korzystasz z roamingu-takie aktywności sa rozliczane poza abonamentem! Jak zbliżysz się do kwoty 600 zł (przykładowa kwota) zostaniesz poinformowana smsem. Dalsze korzystanie z usług rozliczane poza abonamentem będzie NIE MOŻLIWE(w tym poł do BOK-one również sa rozliczane poza abonamentem). Nie oznacza to jednak, że usługa jest blokowana i nie możesz wykonywać połączeń wychodzących-jeżeli posiadasz minuty, pakiet złotówek przyznawane w ramach abonamentu i wykonujesz takie aktywnosci (rozliczane z tych pakietow)to bez problemu możesz korzystać.
1

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   annika Ikona

• Klikacz
  • PipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 188
  • Rejestracja Sat, 05 Nov 11
  • Taryfa:Inna

Napisano 24 November 2011 - 17:46

No to mi już bardziej rozjaśniło sprawę. Czyli właściwie ta pozycja jest najbardziej interesująca dla posiadaczy abonamentu na telefon. Dzięki P4Y1
0

Strona 1 z 1