Witam wszystkich forumowiczów !
Moja sprawa wygląda następująco. Otóż posiadam INTERNET w Play na abonament i mam jedną, nieopłaconą fakturę, której termin ubiegał 26 września. 15 października otrzymałem maila w której proszą o mnie o uregulowanie należności w celu uniknięcia blokady połączeń wychodzących. Dzisiaj zadzwoniła do mnie pani z BOK-u i poprosiła o hasło do Internetu (albo połączeń wychodzących, nie pamiętam, w każdym bądź razie hasło). Nie podałem, gdyż nie miałem możliwości odnalezienia go i powiedziałem, że przekażę jutro. Jestem jednak pewien (i załóżmy, że tak jest), że prośba o hasło była powiązana z blokadą połączeń wychodzących Internetu.
Wcześniej parę razy zdarzyło mi się, że nie opłaciłem faktury za dwa miesiące z rzędu. Raz zablokowano mi modem, ale po opłaceniu należności wszystko zostało przywrócone. Nie było też żadnych telefonów.
Teraz pytania:
-Dlaczego tym razem przy jednej nieuregulowanej fakturze zadzwoniono do mnie z prośbą o hasło ?
- Jakie są konsekwencje blokady połączeń wychodzących ?
-Czy wiąże się to z zerwaniem umowy i wlepieniem kary umownej ?
-Czy jeśli w miarę szybko ureguluję należność, np. jutro wniosek o wyłączenie połączeń zostanie anulowany ?
-Czy są dodatkowe kary za zwłokę przy płatności (przypominam, że wcześniej miałem podobne sytuacje i wystarczyło uregulować rachunki)
Bardzo gorąco proszę o pomoc. Pozdrawiam
Strona 1 z 1
Play. Prośba o podanie hasła do blokady połączeń wychodzących. Niezapłacona fakt.
Napisano 18 October 2011 - 19:57
Wyluzuj, termin minął 15 września, więc aby była kara to musiałbyś mieć ze trzy niezapłacone faktury. Pewnie chciała coś sprzedać, a może przypomnieć się o fakturze - bo już teraz druga wskoczyła pewnie.
Co do Twoich pytań: nie ma żadnych kar, odsetek za brak płatności. Być może da się odblokować od razu, w salonie. Aha - jeśli masz wystawione dwie faktury, to niestety musisz zapłacić obie.
PS Podaj privem numer internetu oraz Twój PESEL to sprawdzę co i jak.
Co do Twoich pytań: nie ma żadnych kar, odsetek za brak płatności. Być może da się odblokować od razu, w salonie. Aha - jeśli masz wystawione dwie faktury, to niestety musisz zapłacić obie.
PS Podaj privem numer internetu oraz Twój PESEL to sprawdzę co i jak.
Najlepsza sygnaturka, to brak sygnaturki.
Napisano 18 October 2011 - 20:01
Użytkownik Troskliwy Miś dnia 18 October 2011 - 19:57 napisał
Wyluzuj, termin minął 15 września, więc aby była kara to musiałbyś mieć ze trzy niezapłacone faktury. Pewnie chciała coś sprzedać, a może przypomnieć się o fakturze - bo już teraz druga wskoczyła pewnie.
Rozumiem, ale skąd pytanie o hasło ? Wcześniej dostałem maila z prośbą o uregulowanie należności, czego nie uczyniłem (opisałem to w pierwszym poście).
Załóżmy, że podam hasło i połączenia wychodzącego INTERNETU na abonament zostaną zablokowany. Co wtedy mam zrobić, by je odblokować ? Czekają mnie jakieś kary ?
Napisano 18 October 2011 - 20:08
Zawsze pytają się o hasło, w celu weryfikacji czy Ty to Ty 
Wiesz co, to pytanie o hasło nie ma nic wspólnego z blokadą połączeń. Jedyny powód blokady to płatności :/ Przy trzeciej niezapłaconej fakturze dopiero zaczyna się procedura windykacyjna, która zresztą na każdym praktycznie etapie da się odkręcić. W najgorszym wypadku przyjdzie zapłacić zaległe faktury oraz upust proporcjonalny do końca umowy.
Wiesz co, to pytanie o hasło nie ma nic wspólnego z blokadą połączeń. Jedyny powód blokady to płatności :/ Przy trzeciej niezapłaconej fakturze dopiero zaczyna się procedura windykacyjna, która zresztą na każdym praktycznie etapie da się odkręcić. W najgorszym wypadku przyjdzie zapłacić zaległe faktury oraz upust proporcjonalny do końca umowy.
Najlepsza sygnaturka, to brak sygnaturki.
Napisano 12 November 2011 - 16:47
hasło jest potrzebne tylko przy rozmowach z konsultantami, żeby cię zidentyfikowali. Do niczego więcej. I nawet jeśli to oni coś od ciebie chcą, to muszą pytać o hasło - paradoks. A ty możesz mówić, że nie znasz, i w ten sposób unikać natrętów. Ale niepłacenie i nierozmawianie ze swoimi usługodawcami to nie jest dobry pomysł na dłużej. Co do pozostałych twoich pytań, to nie wiem.
Strona 1 z 1

Logowanie