Witam! Posiadam telefon LG GM360 Bali, jestem w sieci Play od miesiąca. Od razu zacząłem korzystać z usługi PlayGG. Przez trzy tygodnie wszystko dzialało jak należy, aż nagle pojawił się problem. Od kilku dni ładowanie zatrzymuje się przy 8%, po chwili ukazuje się komunikat o błędzie połączenia z internetem. Podobny błąd pojawia się zawsze, kiedy próbuję w jakiś sposób użyć internetu. Problem leży więc w konfiguracji. Próbowałem skorzystać z konfiguracji z strony Play, próbowałem konfigurować ręcznie według całej masy rożnych instrukcji, ale internet cały czas nie działa. Straciłem na to już wiele godzin i dlatego bardzo proszę o pomoc.
Strona 1 z 1
Problem z konfiguracją internetu.
Napisano 16 October 2011 - 12:53
Wszystko jest tak skonfigurowane... Mimo to nie działa.
Punkty dostępowe -> INTERNET
Nazwa połączenia - INTERNET
Nośnik - GPRS
Uwierzytelnianie - brak autentyfikacji
APN - internet
Profile internetowe -> INTERNET
Tytuł - INTERNET
Korzystaj z proxy - OFF
Punkt dostępu - INTERNET
Wybór sieci - automatyczny. Ręcznie da się ustawić tylko Play 2G i Plus 2G.
Punkty dostępowe -> INTERNET
Nazwa połączenia - INTERNET
Nośnik - GPRS
Uwierzytelnianie - brak autentyfikacji
APN - internet
Profile internetowe -> INTERNET
Tytuł - INTERNET
Korzystaj z proxy - OFF
Punkt dostępu - INTERNET
Wybór sieci - automatyczny. Ręcznie da się ustawić tylko Play 2G i Plus 2G.
Napisano 17 October 2011 - 22:28
Nie miałem czasu się pobawić Balikiem, ale Nokią na Symbianie, na której porządnie sprawdziłem obie wersje Javowe, i GG i PlayGG, czyli takie które działają na Twoim LG.
Sprawdź czy problemem nie jest >internet< zamiast >INTERNET< w punkcie dostępowym. Nie pamiętam jak jest w Balim, czy można ustawić profil dostępu do internetu dla aplikacji JAVA, czy dla samej Javy, ale bym to sprawdził.
Więc tak:
- przestawiłem rok na 2010,
- jako pierwszy profil internetowy miałem WAP, drugi to INTERNET,
- wszedłem na m.gadu-gadu.pl,
- kliknąłem "POBIERZ mobilną wersję GG...".
Nas interesuje POBIERZ PlayGG, kliknąłem POBIERZ PlayGG, POBIERZ, zainstalowałem, podałem numer GG, hasło i działa.
Przy instalacji zwykłego GG, po zainstalowaniu musiałem wejść w ustawienia aplikacji i wybrać profil dostępowy do netu, czyli INTERNET, na WAPie się nie łączył.
Oczywiście zawsze jest PALRINGO.COM czy też PALRINGO.MOBI
AKTUALIZACJA:
gry i aplikacje -> ustawienia i dodać kolejny profil Java, podobnie do INTERNET.
Sprawdź czy problemem nie jest >internet< zamiast >INTERNET< w punkcie dostępowym. Nie pamiętam jak jest w Balim, czy można ustawić profil dostępu do internetu dla aplikacji JAVA, czy dla samej Javy, ale bym to sprawdził.
Więc tak:
- przestawiłem rok na 2010,
- jako pierwszy profil internetowy miałem WAP, drugi to INTERNET,
- wszedłem na m.gadu-gadu.pl,
- kliknąłem "POBIERZ mobilną wersję GG...".
Nas interesuje POBIERZ PlayGG, kliknąłem POBIERZ PlayGG, POBIERZ, zainstalowałem, podałem numer GG, hasło i działa.
Przy instalacji zwykłego GG, po zainstalowaniu musiałem wejść w ustawienia aplikacji i wybrać profil dostępowy do netu, czyli INTERNET, na WAPie się nie łączył.
Oczywiście zawsze jest PALRINGO.COM czy też PALRINGO.MOBI
AKTUALIZACJA:
gry i aplikacje -> ustawienia i dodać kolejny profil Java, podobnie do INTERNET.
Najlepsza sygnaturka, to brak sygnaturki.
Strona 1 z 1

Logowanie