Mój Play: Rejestracja karty SIM nie powidła się - przeniesienie numeru - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Rejestracja karty SIM nie powidła się - przeniesienie numeru

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   rafal.s Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 21
  • Rejestracja Wed, 03 Aug 11
  • Miejscowość:Celiny
  • Operator:PLAY
  • Taryfa:Play Abonament

Napisano 13 October 2011 - 15:07

Witam,
Po raz kolejny mam problem... proszę Was o pomoc/radę.

10 października br. złożyłem wniosek o przeniesienie numeru do Play (od Polkomtel S.A.) data wyznaczona przez operatora została ustalona na 11 października br. W owym dniu Plus wyłączył mój numer na karcie SIM a Play do chwili obecnej go nie uruchomił na nowej którą dostałem w salonie. Na stronie gdzie można sprawdzić status przenoszonego numeru widnieje ten sam komunikat. Coś w deseń: W tym dniu (tj. 11-10-2011) Twój dotychczasowy numer zostanie włączony przez Play. Nadal czekam:/ Dzwoniłem na 790 500 500 gdzie złożyłem wniosek o sprawdzenie o co chodzi. Dostałem informację, że ktoś się będzie ze mną kontaktował ale nie wiadomo kiedy bo nie wiedziała Pani ile jest takich spraw. I czekam dalej:/ z drugim numerem który przenosiłem tego samego dnia od Polkomtel S.A. jest dokładnie to samo. Próbując zadzwonić na numeru słyszę na przemian: Nie ma takiego numeru sprawdź jaki jest właściwy numer i spróbuj ponownie bądź Numer z którym próbujesz się połączyć jest niedostępny. Na stronie wjakiejsieci.pl po wpisaniu numerów wyskakuje informacja, że numery są w Play Mobile.

Macie jakieś pomysły jak to rozwiązać?

Pozdrawiam,
Rafał
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   pakierhakierxd Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1466
  • Rejestracja Thu, 27 May 10
  • Miejscowość:Supraśl
  • Zainteresowania:Komputery,telefony komórkowe,sprzęt elektroniczny ogółem informatyka :D
  • Telefon:Htc Desire Z
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 14 October 2011 - 11:08

Najlepiej napisz do play4you znajdziesz go na tym forum lub wejdź na forum telepolis tam masz wątek tu znajdziesz pomoc play-cz. II i ta sama osoba ci pomoże jest to osoba od play.
http://bada-world.pl
Twoje ogólnopolskie forum o platformie bada OS!
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   play4you1 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 640
  • Rejestracja Wed, 14 Oct 09
  • Miejscowość:WARSZAWA

Napisano 17 October 2011 - 10:03

Problem rozwiązany:)
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   play4you1 Ikona

• Gaduła
  • PipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 640
  • Rejestracja Wed, 14 Oct 09
  • Miejscowość:WARSZAWA

Napisano 18 October 2011 - 11:53

@rafał.s-możesz potwierdzić cz wszystko jest ok? Numer jest aktywny, połaczenia wych i przych.tez sa realizowane. Moze jest jeszcze cos o czym nie wiemy...na privie podales jeden numer telefonu, Tutaj piszesz o dwoch-czy na drugim jest wszystko ok?
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   rafal.s Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 21
  • Rejestracja Wed, 03 Aug 11
  • Miejscowość:Celiny

Napisano 18 October 2011 - 15:42

Wyświetl postUżytkownik play4you1 dnia 18 October 2011 - 11:53 napisał

@rafał.s-możesz potwierdzić cz wszystko jest ok? Numer jest aktywny, połaczenia wych i przych.tez sa realizowane. Moze jest jeszcze cos o czym nie wiemy...na privie podales jeden numer telefonu, Tutaj piszesz o dwoch-czy na drugim jest wszystko ok?

Witaj,
Otóż sprawa dotyczy jeszcze dwóch numerów które dostałem Ci na privie. Fakt, faktem DZISIAJ po tygodniu od przeniesienia numer zaczął działać. Można na niego dzwonić i karta SIM działa. W pozostałych dwóch przypadkach jest dokładnie to samo - nie działają.

P.S. Od tygodnia nie wykonywałem z tego numeru telefonów. Proszę o pomoc z tą dwójką i będę bardzo szczęśliwy :)
0

#0 Bot Reklamowy

• Reklama
  • Grupa Reklama

Napisano --

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   maciekmiszcz Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 3
  • Rejestracja Wed, 19 Oct 11
  • Miejscowość:Gdańsk

Napisano 19 October 2011 - 17:46

Witam. Nie będę zakładać nowego tematu bo mam podobny problem. Podpisałem umowę z Play. Wcześniej miałem numer w Orange i przeniosłem numer. No ale karta Play'a niekatywna. Ile mniej więcej trzeba czekać na aktywowanie? Na stronce Play'a podczas próby aktywacji wyskakuje błąd...
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   hsurim Ikona

• Play boy
  • PipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 437
  • Rejestracja Fri, 13 Nov 09
  • Miejscowość:Warszawa (mazowieckie)
  • Telefon:Samsung B2100 / C3050 / B5722 / I5700
  • Taryfa:Inna

Napisano 19 October 2011 - 18:16

A jaką masz datę na umowie, uaktywnienia numeru (już) w Play ?
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   maciekmiszcz Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 3
  • Rejestracja Wed, 19 Oct 11
  • Miejscowość:Gdańsk

Napisano 19 October 2011 - 18:25

17.10.2011 Na stronie www.status. przejdzdoplay.pl pokazuje się: Błąd!Nie znaleziono sprawy dla podanych parametrów. Sprawdź poprawność danych z tymi, które podałeś na wniosku o przeniesienie numeru do Play.

Zastanawia mnie ten wielki napis na kopercie: Już za chwilę będziesz w PLAY...:)

Najbardziej denerwuje to, że Pani która podpisywała ze mną umowę zapewniała, że w ciągu 24 godzin będę w play. Minęło prawie cztery razy tyle i nic. na maila nikt nie odpisuje, infolinia nie odpowiada, wszystkie stronki na których można niby aktywować kartę, sprawdzić status przenoszenia numeru nie działają. Chyba będę musiał podziękować za ten abonament, zanim zacząłem go używać. :/
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Cyrhlanin Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1
  • Rejestracja Wed, 16 Nov 11
  • Miejscowość:Zakopane
  • Taryfa:Play Fresh(pre-paid)

Napisano 16 November 2011 - 15:08

Witam wszystkich! Również zwracam się do Was z podobnym problemem a jak zauważyłem P4Y1 tutaj bardzo pomaga! Stąd moja nadzieja że i mi pomoże... Otóż dnia 12.11.2011 również wybrałem się do salonu PLAY w celu przeniesienia numeru z Heyah. Otrzymałem karte SIM i strasznie niejasne wytłumaczenia względem tego co robić dalej. Jednak nie będę tutaj o tym narzekał nie w tym rzecz. Otrzymałem informacje że również 24h zajmuje przeniesienie numeru podczas gdy minęły już 4 dni a wciąż w telefonie otrzymuje komunikat "Rejestracja karty SIM nie powiodła się." Na stronie PLAY w zakładce status przenoszenia numeru wyskakuje mi za każdym razem błąd. Nie dzwonie na infolinie nawet, bo po opiniach innych użytkowników widzę że to i tak dużo mi nie da... Dlatego właśnie proszę Was o pomoc! :) Z góry dziękuje!
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   pakierhakierxd Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1466
  • Rejestracja Thu, 27 May 10
  • Miejscowość:Supraśl
  • Zainteresowania:Komputery,telefony komórkowe,sprzęt elektroniczny ogółem informatyka :D
  • Telefon:Htc Desire Z

Napisano 16 November 2011 - 15:16

Polecam ci napisanie tu
http://telepolis.pl/...2045&start=2205
dostaniesz najszybciej odpowiedź :)
http://bada-world.pl
Twoje ogólnopolskie forum o platformie bada OS!
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   SuperNEO Ikona

• Miss Uninversum
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grupa Obsługa forum
  • Postów 1505
  • Rejestracja Fri, 09 Mar 07
  • Miejscowość:Warszawa
  • Telefon:HTC Sensation

Napisano 16 November 2011 - 18:04

A może zamiast walić skargi i smuty na jakiś portalach to napisz do mnie numer który przenosisz na artur.jarzabek@playoffice.pl a ja sprawdzę co jest grane
0

Strona 1 z 1