Witam. Mam następujący problem:
Ja i mój kumpel mamy tą samą sieć: Play Fresh. Niestety jakiś czas temu pojawił się problem i trwa on do dziś. Otóż smsy, które on wyśle na mój numer po prostu do mnie nie dostarcza, ja mogę do niego pisać bez problemów i on te smsy dostaje, natomiast gdy mi odpisze nie dostaje żadnego smsa, do innych osób ten mój kolega pisze bezproblemowo i dochodzą do nich te smsy. Co ciekawe dzwonić może do mnie bez problemu, ja do niego również. Korzystam z promocji Darmowe SMSy i Rozmowy w Play, on chyba z Darmowych smsów do wszystkich sieci (o ile to w ogóle ma jakieś znaczenie). Pamiętam, że kiedyś ten problem nie występował.
Zasugerowałem usunięcie mu 0 lub +48 przed mojego numeru w jego kontaktach, ale okazało się, że nie miał tego i na nic się to zdało. Co należałoby zrobić?
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.
Strona 1 z 1
Nie dostarcza smsów od kolegi, dzwonienie działa bez zarzutu dziwny przypadek...
Napisano 04 October 2011 - 19:20
Dziś zamieniliśmy się kartami z kolegą i z mojego telefonu mając jego kartę wysłałem smsa na jego telefon z moją kartą i smsy normalnie dochodziły, później zamieniliśmy spowrotem tak jak było i znowu nic, mimo, że jemu wyskakują raporty, że dostarczono do mnie smsa.
Napisano 04 October 2011 - 20:50
Możliwe że to wina telefonu lub karta sim źle działa na jego telefonie tylko jakoś ja bym na jego miejscu spróbował ją wymienić za darmo ;p
http://bada-world.pl
Twoje ogólnopolskie forum o platformie bada OS!
Twoje ogólnopolskie forum o platformie bada OS!
Strona 1 z 1

Logowanie