Mój Play: Problemy z operatorem Play - Mój Play

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Problemy z operatorem Play Brak odpowiedzi na reklamacje

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   mocno zawiedziony Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1
  • Rejestracja Thu, 29 Sep 11
  • Miejscowość:Warszawa
  • Operator:PLAY
  • Telefon:Blackberry 9300
  • Taryfa:Play Abonament

Napisano 29 September 2011 - 11:34

Witam,

Na koniec maja podpisałem umowę z Play. I od tego czasu moje życie się znacznie bardziej skomplikowało...
Prowadzę jednoosobową działalność gospodarczą, więc przybył do mnie ich przedstawiciel handlowy. Szybko podpisaliśmy umowę i przekazał mi zamówiony przeze mnie telefon Blackberry 9300.
Po jego wyjściu włączyłem telefon i zacząłem się bawić funkcjami. Szybko okazało się, że nie ma innego języka niż angielski (do wyboru brytyjski i amerykański). Zgłosiłem sprawę przedstawicielowi handlowemu, ale... zaraz po podpisaniu umowy zniknął.
Zgłosiłem się do Play'a. Powiedzieli, że nie ma problemu, mogą wziąć telefon do wgrania menu, tylko muszę przynieść gwarancję. Ups - nie otrzymałem takowej od przedstawiciela handlowego.
Napisałem skargę na przedstawiciela handlowego - brak odpowiedzi.
Napisałem reklamację z prośbą o wyjaśnienie sprawy - po 30 dniach (bo tyle jest w regulaminie) otrzymałem odpowiedź, że nie podałem hasła abonenckiego, więc tym nie mogą się zająć (dla mnie to nabijanie się z klienta - trzeba czekać 30 dni, aby odpowiedzieć, że nie ma hasła? Czy jak to w urzędach (czyżby Play myślał, że jest już Państwem??), sprawa musi nabrać wagi?).
18.07.2011 zgłosiłem jeszcze raz, tym razem poprawną reklamację.
No cóż i od tego czasu Play zniknął. Zero odpowiedzi, a minęło już 70 dni...
Zacząłem szukać na własną rękę, jak można wybrnąć z sytuacji. Okazało się, że istnieje firma Tech-Data, która jest serwisantem telefonów Blackberry w Polsce. Skontaktowałem się z firmą i poprosiłem o pomoc. Powiedzieli jak złożyć reklamację. Okazało się, że nie mogą mi pomóc, bo kod IMEI na telefon, który im podałem nie pasuje do żadnego telefonu Blackberry, który dystrybuowali.
Wróciłem więc do Play, z pytaniem jak to możliwe. Usłyszałem odpowiedź, że przedstawiciel handlowy mógł sprzedawać swoje telefony (???). Pani z BOK nie mogła mi więcej pomóc, oprócz zrobienia ponaglenia do odpowiedzi na moją reklamację.

Czy ktoś z Was miał może podobny przypadek?
Chcę pilnie wytoczyć proces z Play i jak najszybciej zerwać z nimi umowę. Dla mnie ta sprawa wygląda więcej niż podejrzanie. Dystrybuują przez swoich przedstawicieli jakieś "lewe" telefony, niespełniające warunków polskiego prawa (bez polskiego menu i bez gwarancji). Nie odpowiadają w ustalonym przez siebie czasie na reklamacje...

Pomocy
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   mr.dD Ikona

• Kotleciarz
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 17
  • Rejestracja Thu, 22 Sep 11
  • Miejscowość:Wołomin
  • Taryfa:Inna
  • Internet w Play?:Nie

Napisano 30 September 2011 - 13:16

A czy w umowie masz wpisany nr IMEI telefonu?
Wypróbuj:
Dołączona grafika
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Troskliwy Miś Ikona

• Tubylec
  • PipPipPipPipPip
  • Grupa Pracownicy Play
  • Postów 1368
  • Rejestracja Wed, 02 Jan 08
  • Miejscowość:z animki
  • Zainteresowania:
  • Telefon:działa :)
  • Taryfa:Play Limitowany
  • Internet w Play?:Tak

Napisano 03 October 2011 - 07:04

To w prawym dolnym rogu umowy jaki jest numer? Powinien być Twojego telefonu. A telefon jako firma możesz reklamować z tytułu rękojmi przez rok od podpisania umowy. Chyba fakturę dostałeś?
Jeżeli to faktycznie lewy telefon, to inicjatywa własna przedstawiciela.
A przy okazji, BB 9300 można samemu zaktualizować do BB OS6, i nie dość że jest więcej i lepiej to polski też jest.
Najlepsza sygnaturka, to brak sygnaturki.
0

Strona 1 z 1